„Pentru gravele prejudicii de imagine aduse turismului românesc“ Patronatele de pe litoral nu o mai vor pe Corina Martin în fruntea FAPT

Patronatele de pe litoral cer demisia Corinei Martin din funcția de președinte al Federației Asociațiilor de Promovare Turistică (FAPT). Contactat telefonic, Nicolae Bucovală, preşedintele Asociaţiei Patronale Mamaia, a declarat că cere demisia Corinei Martin „pentru gravele prejudicii de imagine pe care le aduce turismului românesc, în general, și turismului de pe litoral, în special“. De asemenea, patronatele au anunţat că vor cere în instanță dizolvarea Asociației Litoral - Delta Dunării (ALDD), „care nu mai reprezintă pe nimeni din mediul privat, ajungând doar un vehicul de imagine al doamnei Martin“.
 
„Vrem să vedem cu ce bani îşi plăteşte Corina Martin deplasările. Cu banii din taxa de promovare a staţiunii Mamaia? Există o lipsă de comunicare. Nimeni nu poate vorbi în numele hotelierilor. Doamna Martin s-a dus la Moscova şi a oferit tarife de 10 euro fără a se consulta cu hotelierii. Nu faci promovare fără a te consulta cu hotelierii, care plătesc taxe!“, a declarat Nicolae Bucovală.
 
„Patronatele care au făcut parte din ALDD, crezând inițial că această organizație se va ocupa de imaginea litoralului și a Deltei Dunării, au constatat, pe parcursul anilor, că asociația s-a îndepărtat tot mai mult de scopul pentru care a fost creată și pentru care firmele plătesc anual o taxă și a ajuns să promoveze doar interesele de imagine ale președintei Corina Martin.

Rând pe rând, patronatele au fost nevoite să se retragă din această organizație, care nu le mai reprezenta. De curând, și Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură (CCINA) Constanţa, membru fondator şi vicepreşedinte al ALDD, s-a retras din asociație ca urmare a modului «defectuos, inacceptabil» în care Corina Martin a acţionat în ultima perioadă, culminând cu iniţiativele de promovare a ofertei turistice a litoralului românesc pe piaţa Federaţiei Ruse fără a se consulta în mod real cu hotelierii de pe litoral şi fără a avea mandatul acestora de a negocia tarife şi pachete de servicii turistice promoţionale adresate tur-operatorilor de pe această piaţă.

În plus, și Primăria Constanța se pregătește să se retragă din ALDD, organizația ajungând să nu mai reprezinte pe nimeni, în afară de Corina Martin. La nivel național, asociațiile de promovare membre ale FAPT sunt aproape inexistente, fiind înființate de primării sau consilii județene fără a avea legătură cu activitatea de turism propriu-zisă.
 
Nicio acțiune a Corinei Martin nu are suportul hotelierilor de pe litoral și, în consecință, toate declarațiile sale, fără fundament economic, sunt făcute și aruncate în presă fără a fi discutate cu nimeni din industrie. Dacă ar fi prezentate ca opinii personale ale doamnei Martin sau ca simple postări pe Facebook, unde doamna Martin este incredibil de activă pentru un președinte a două asociații, care s-ar presupune că este extrem de ocupat, n-ar fi nicio problemă pentru nimeni. Vorbind însă în numele operatorilor de pe litoral, Corina Martin le aduce acestora și litoralului în sine grave prejudicii de imagine.

Nemulțumită cu cele două funcții, doamna Martin face presiuni la Ministerul Economiei, Comerțului și Relaţiilor cu Mediul de Afaceri pentru a intra în Consiliul Consultativ pentru Turism, un organism serios, unde se dezbat problemele importante ale domeniului. Ne întrebăm pe cine dorește Corina Martin să reprezinte în acest consiliu, atâta vreme cât asociațiile pe care le conduce nu mai au nicio relevanță economică. Parteneriatul public-privat, despre care vorbește cu atâta patos, nu mai există în cazul ALDD, neavând componență privată. De aceea, vom solicita dizolvarea acestei organizații și vom cere, în paralel, Corinei Martin să își dea demisia din fruntea FAPT, pentru gravele prejudicii de imagine pe care le aduce turismului, în general, și turismului de pe litoral, în special, chiar dacă a fost realeasă de curând în funcție“, se arată în comunicatul de presă al Asociaţiilor Patronale de pe Litoral.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Corina Martin, reinvestită consul onorific al Republicii Kazahstan pentru o perioadă de încă cinci ani

05 Mar 2024 736

Corina Martin, reprezentant al patronatelor în turism „Vrem să facem turism , iar plaja este doar o componentă a acestui pachet turistic”

21 Feb 2024 702

Mai mulți pasageri urmau să decoleze la Constanța Toate zborurile Turkish Airlines sunt anulate în această seară!

01 Nov 2023 10829

Ju-Jitsu Sportivi de la CS Marina Constanța, participanți la Campionatul Mondial și la Cupa Mondială

18 Aug 2023 1024

Conferință cu prilejul lansării „Black Sea Air Show“ ediția a-II-a, evenimentul aviatic al anului pe litoral, pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu (FOTO)

26 Jun 2023 1753

Experiență de prânz pescăresc în Portul Tomis!

17 May 2023 1517

LIVE VIDEO-TEXT Voucherele de vacanță pentru salariații din mediul privat sunt dezbătute la Constanța (FOTO+VIDEO)

11 May 2023 2068

Polaris M Holding Un grup de elevi de la Școala Gimnazială Nr. 8 Constanța, în vizită la stația de sortare și reciclare din Constanța (FOTO)

26 Apr 2023 1163

Asociația Resto Constanța organizează o nouă întâlnire cu managerii de restaurante

22 Apr 2023 1416

Prin Coridorul Mijlociu, va crește traficul maritim de marfă dintre Portul Constanța și Kazakhstan, Georgia și Azerbaidjan (VIDEO)

08 Apr 2023 1831

Oficial și definitiv! Asociaţia Litoral-Delta Dunării, obligată să achite Consiliului Județean Constanța 1,1 milioane de lei

07 Apr 2023 2771

LIVE TEXT Se lansează Zborurile Charter Tel Aviv – Constanța – Tel Aviv (FOTO)

29 Mar 2023 1975

Curtea de Apel va decide dacă CJC trebuie să primească 1,1 milioane de lei de la Asociaţia Litoral-Delta Dunării

14 Dec 2022 1826

Noul președinte RESTO este, de astăzi, Lucian Tudose, proprietar Restaurante și Ballroom Don Corleone

24 Nov 2022 2090

KazMunayGas va continua să furnizeze petrol rafinăriei sale din România

07 Oct 2022 1526