Percheziții ale procurorilor DIICOT în mai multe județe. Vizați, suspecți care acționau prin metoda „loverboy“

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Pitești, au desfășurat în ziua de 6 ianuarie 2022,o acțiune de amploare pentru destructurarea unei grupări infracționale organizate, specializată în trafic de persoane și trafic de minori.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în acest context, au fost puse în executare 9 mandate de percheziție domiciliară pe raza județelor Dolj, Gorj și Bacău la persoane bănuite că fac parte din grupul infracțional organizat și că se ocupă cu recrutarea și exploatarea sexuală a unor persoane de sex feminin.

„În urma celor 9 percheziții domiciliare, au fost descoperite și au fost ridicate un pistol cu bile de cauciuc cu 6 cartușe, 45 cartușe cu gaz, un pistol cu bile de cauciuc cu 10 cartușe, suma de 1400 lei, 16 telefoane mobile, un laptop, o tableta și 7 autoturisme de lux.

În urma acestor activități, 8 persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfășurarea activităților infracționale au fost conduse la audieri.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2020 – 2022, un număr de 7 persoane, au constituit și au acționat sub forma unui grup infracțional organizat specializat în comiterea infracțiunilor de trafic de persoane, după care au recrutat prin metoda “loverboy” mai multe persoane de sex feminin pe care le-au exploatat sexual, constrângându-le să practice prostituția pe teritoriul României și în străinătate. Cu privire la cea de-a opta persoană s-a reținut că în cursul anului 2021 a recrutat în scopul exploatării sexuale prin false promisiuni de iubire o persoană de sex feminin, pe care a transportat-o ulterior în diverse locații din România unde a determinat-o să practice prostituția în beneficiul său“ - se arată în comunicatul DIICOT. 

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul B.C.C.O. Craiova, B.C.C.O. Bacău și S.C.C.O. Gorj, precum și al jandarmilor din cadrul I.J.J. Argeș, I.J.J. Dolj, I.J.J. Gorj, I.J.J. Bacău.

„Suportul de specialitate a fost asigurat de Brigada Operațiuni Speciale Pitești și Brigada Operațiuni Speciale Craiova.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție“ - au mai precizat procurorii DIICOT.

Sursa foto: DIICOT

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Percheziții ale procurorilor DIICOT în mai multe județe din țară. Vizați, suspecți de proxenetism

16 May 2022 415

Trei bihoreni au furat jumătate de milion de lei din sediul unei firme

15 May 2022 481

Oficial, de la DNA Ofițer de la Investigarea Fraudelor, din IPJ Constanța - la data faptelor, trimis în judecată!

12 May 2022 975

UPDATE. Constanța 11 persoane reținute și bunuri specifice desfășurării activității de prostituție ridicate, într-un dosar de proxenetism

12 May 2022 830

Tineri amenințați și șantajați de mai multe persoane la Giurgiu. Suspecții, reținuți (VIDEO)

12 May 2022 430

Percheziții la mai multe persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune prin metoda „ghicitul“

12 May 2022 466

Percheziții la Constanța și în alte șase județe din țară. Vizați, suspecți de proxenetism (VIDEO)

10 May 2022 1341

Percheziții și încătușări Tone de motorină furate de la nave aflate în portul Constanța Sud-Agigea (GALERIE FOTO)

09 May 2022 5520

Raisa Ladin, soacra Dalidei din serialul „Las Fierbinți”, a fost arestată pentru 30 zile

07 May 2022 20554

Suspiciuni de corupție la un liceu din orașul Târgu Neamț. Ofițerii DGA efectuează percheziții

06 May 2022 473

Tulcea, printre județele vizate într-un mega dosar la DIICOT (GALERIE FOTO)

06 May 2022 1216

DIICOT Percheziții în mai mulțe județe. Au fost descoperite cantități mari de droguri și arme albe (GALERIE FOTO)

05 May 2022 602

DIICOT Percheziții în București, Tulcea și alte patru județe într-un dosar de spălare a banilor. Imobile și autoturisme de lux, cumpărate de suspecți (GALERIE FOTO)

05 May 2022 882

Percheziții și la Constanța Profesori condamnaţi în dosarul concursului „Arhimede“, achitați

04 May 2022 1048

Percheziții de amploare în județul Vaslui. Vizate, persoane suspecte de loviri, amenințare și distrugere

30 Apr 2022 497