Percheziții la două instituții medicale din Mangalia. Vizată, vaccinare anti-Covid. Ce spune Alina Dan, managerul Spitalului Municipal Mangalia (VIDEO)

Surse judiciare au declarat pentru ZIUA de Constanța că cele două instituții din județul Constanța vizate de ancheta DNA ar fi Spitalul Municipal Mangalia și Sanatoriul Balnear Mangalia. Același surse au dat asigurări că nu sunt firme din județul Constanța vizate de această anchetă a DNA Suceava.

 


Activitatea cadrului se desfășoară într-un alt cadru, independent de centrul spitalului. Colegii noștri se duc acolo și asigură gărzile și turele pentru funcționarea acestuia, a declarat Alina Dan, manager al spitalului Mangalia .Sunt destul de multe...fals, spălare de bani, trafic de influență, sunt diverse, dar probabil sunt la modul generic ca să poată să deruleze ancheta. Eu am acces pentru că am fost anunțată de la ora începerii perchezițiilor, de la 06.00 dimineața.Sunt diverse echipe de investigații. Au acces colegii care sunt vizați. În prezența lor se întâmplă verificările și perchezițiile. 


Mie mi s-a adus la cunoștință 4 asistenți medicali și un medic, dar sunt mult mai mulși vizați.Se întâmplă și la domicilii perchezițiile., a mai precizat managerul Spitalului Mangalia. Pe măasură ce termină , vin și termină aici. Ne anunță în timp real. Tribunalul  Suceava este emitentul mandatelor de perchezitie. Costurile unui certificat erau, spun aceleași surse informate, între 40 și 500 de euro pentru un certificat fals, în funcție de posibilitățile financiare are beneficiarului. De asemenea, până în prezent au fost identificate peste 500 de certificate.


Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de constituire a unui grup infracțional organizat, corupție și fals, comise de către funcționari publici în cursul anului 2021, în contextul campaniei de vaccinare anti-Covid. 
Potrivit DNA, în cursul zilei de 21 decembrie 2021, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 52 locații, situate pe raza județelor Suceava și Constanța, din care două sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale.
 „În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție și din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.
 
Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare“ - au precizat procurorii DNA. PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Percheziții ale procurorilor DIICOT în mai multe județe din țară. Vizați, suspecți de proxenetism

16 May 2022 252

Trei bihoreni au furat jumătate de milion de lei din sediul unei firme

15 May 2022 473

Oficial, de la DNA Ofițer de la Investigarea Fraudelor, din IPJ Constanța - la data faptelor, trimis în judecată!

12 May 2022 959

UPDATE. Constanța 11 persoane reținute și bunuri specifice desfășurării activității de prostituție ridicate, într-un dosar de proxenetism

12 May 2022 814

Tineri amenințați și șantajați de mai multe persoane la Giurgiu. Suspecții, reținuți (VIDEO)

12 May 2022 425

Percheziții la mai multe persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune prin metoda „ghicitul“

12 May 2022 464

Percheziții la Constanța și în alte șase județe din țară. Vizați, suspecți de proxenetism (VIDEO)

10 May 2022 1328

Percheziții și încătușări Tone de motorină furate de la nave aflate în portul Constanța Sud-Agigea (GALERIE FOTO)

09 May 2022 5517

Raisa Ladin, soacra Dalidei din serialul „Las Fierbinți”, a fost arestată pentru 30 zile

07 May 2022 20530

Suspiciuni de corupție la un liceu din orașul Târgu Neamț. Ofițerii DGA efectuează percheziții

06 May 2022 467

Tulcea, printre județele vizate într-un mega dosar la DIICOT (GALERIE FOTO)

06 May 2022 1201

DIICOT Percheziții în mai mulțe județe. Au fost descoperite cantități mari de droguri și arme albe (GALERIE FOTO)

05 May 2022 600

DIICOT Percheziții în București, Tulcea și alte patru județe într-un dosar de spălare a banilor. Imobile și autoturisme de lux, cumpărate de suspecți (GALERIE FOTO)

05 May 2022 879

Percheziții și la Constanța Profesori condamnaţi în dosarul concursului „Arhimede“, achitați

04 May 2022 1046

Percheziții de amploare în județul Vaslui. Vizate, persoane suspecte de loviri, amenințare și distrugere

30 Apr 2022 495