Percheziții la locuința unui tânăr care ar fi efectuat intervenții chirurgicale asupra unor animale. Ce au găsit oamenii legii

foto cu rol ilustrativ: wikipedia.org Percheziții la reședința unei persoane fizice din comuna Dobrosloveni, județul Olt, bănuită de comiterea unor infracțiuni prevăzute de Legea 205/2004 privind protecția animalelor.


Din cercetări a reieșit că un tânăr, în vârstă de 32 de ani, din comuna Dobrosloveni, ar fi efectuat intervenții chirurgicale asupra unor animale, în vederea modificării aspectului, respectiv cuparea urechilor. 

De asemenea, tânărul ar fi folosit animale vii pentru dresarea altor animale din rasa canină, în vederea controlării agresivității acestora., transmite IPJ Olt. 


Oficial de la IPJ Olt

În această dimineață, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au pus în aplicare 2 mandate de percheziție domiciliară, la domiciliul și reședința unei persoane fizice din comuna Dobrosloveni, județul Olt, bănuită de comiterea unor infracțiuni prevăzute de Legea 205/2004 privind protecția animalelor.

Activitățile au fost desfășurate pentru administrarea probatoriului într-un dosar penal, constituit la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, în care sunt efectuate cercetări pentru intervenţii chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codotomia, cuparea urechilor, secţionarea corzilor vocale, ablaţia ghearelor, coltilotul ciocului şi dinţilor
și folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea, dacă le creează suferinţă.

Din cercetări a reieșit că un tânăr, în vârstă de 32 de ani, din comuna Dobrosloveni, ar fi efectuat intervenții chirurgicale asupra unor animale, în vederea modificării aspectului, respectiv cuparea urechilor. 

De asemenea, tânărul ar fi folosit animale vii pentru dresarea altor animale din rasa canină, în vederea controlării agresivității acestora.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite 5 exemplare canine din rasa Ciobănesc de Asia Centrală ce aveau urechile cupate.


Activitățile au fost desfășurate cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt.

Polițiștii Biroului pentru Protecția animalelor continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale și dispunerii măsurilor legale care se impun.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Percheziții la persoane bănuite de trafic de droguri de mare risc. Ce au găsit procurorii în locuințele suspecților (GALERIE FOTO)

21 Mar 2023 493

Bloc de locuințe construit ilegal! Proprietarii, suspectați că ar fi falsificat mai multe înscrisuri pentru a putea vinde apartamentele

21 Mar 2023 780

Percheziții în București și în trei județe. Vizați, suspecți implicați în afaceri ilegale cu deșeuri

21 Mar 2023 421

Percheziții domiciliare la persoane care ar fi vândut droguri în licee (FOTO+VIDEO)

20 Mar 2023 442

Zeci de percheziții, într-un caz de infracțiuni economice!

20 Mar 2023 541

Operațiunea „Omaha“ 50 de constănțeni trimiși în judecată după 70 de percheziții în județ! Pronunțare amânată

18 Mar 2023 970

Poliția RomânăReținuți pentru trafic și consum de droguri de risc și de mare risc

17 Mar 2023 589

Colet plin cu droguri, expediat din Olanda în România. Doi suspecți, reținuți de polițiști

17 Mar 2023 2040

Percheziții la persoane bănuite de infracțiuni cu jocuri de noroc și pariuri sportive. Vizați, cetățeni sârbi și români

17 Mar 2023 619

Au indus în eroare și firme din Constanța Percheziții la persoane bănuite că ar fi închiriat mașini, folosind acte false, pe care ulterior le-au vândut la centre de dezmembrări

16 Mar 2023 665

Doi cetăţeni români, arestaţi în SUA şi acuzaţi de spălare a 1,4 milioane de dolari. Cum acționau suspecții

15 Mar 2023 722

Percheziții la persoane bănuite de înșelăciune și falsificare de documente. Prejudiciul, aproximativ 50.000 de euro

15 Mar 2023 435

Percheziții în mai multe județe. Vizate persoane bănuite de dare și luare de mită

14 Mar 2023 559

Poliția Română Poliţiştii români au pus în aplicare 14 mandate europene de arestare în ultima săptămână

11 Mar 2023 627

Oficial de la instanță! Mai multe percheziții în Constanța! S-a lăsat cu arestări

09 Mar 2023 6243