Perioada de prohibiție la pescuit începe la 9 aprilie

Prohibiție la pescuit, foto: Facebook/ Garda Națională de Mediu

Perioada de prohibiţie la pescuit va începe în 9 aprilie, iar faptele de braconaj constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu amendă şi interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă cuprinsă între unul și trei ani, informează Garda Naţională de Mediu. 

În habitatele piscicole naturale, măsurile de prohibiţie se instituie pentru o perioadă de 60 de zile, în intervalul 9 aprilie - 7 iunie, iar în apele care constituie frontieră de stat prohibiţia este de 45 de zile, în perioada 24 aprilie şi 7 iunie.

Potrivit Ordonanţei de Urgenţă nr. 23 din 5 martie 2008, privind pescuitul şi acvacultura, următoarele fapte constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu amendă penală şi interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă cuprinsă între unul și trei ani - pescuitul comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit, pescuitul prin orice metode al reproducătorilor, în perioada de prohibiţie şi distrugerea icrelor embrionate de peşte în zonele de reproducere naturală.
 

„Faptele de braconaj constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu amendă şi interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă cuprinsă între un an şi 3 ani. Sancţiunea include confiscarea uneltelor, ambarcaţiunilor de pescuit, mijloacelor de transport, armelor de foc şi altor bunuri care au fost folosite la săvârşirea infracţiunilor.

Mai mult decât atât, bunurile rezultate din săvârşirea infracţiunilor şi contravenţiilor, constând în peşte, icre, alte vieţuitoare şi produse acvatice, sunt, de asemenea, confiscate urmând să fie valorificate în condiţiile legii, contravaloarea făcându-se venit la bugetul de stat", a precizat Marioara Artemis Gătej, comisarul general al Gărzii Naţionale de Mediu, printr-o postare pe pagina de Facebook a instituției. 


Pe lângă organele de urmărire penală, sunt competente să efectueze acte de constatare şi persoanele cu drept de inspecţie şi control din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură, Gărzii Naţionale de Mediu, Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, precum şi ofiţeri şi subofiţeri din cadrul Jandarmeriei Române.  

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

O firmă de publicitate dă în judecată Comisariatul Județean Constanța. Dosarul, pe rolul Judecătoriei

15 Feb 2024 745

Direcția Județeană pentru Cultură Tulcea, „urecheată“ de Garda de Mediu, pentru gunoaiele de pe un teren ce nu-i aparține! Dosarul, la Constanța

24 Jan 2024 727

USR sesizează instituțiile statului în legătură cu legalitatea concesionării terenurilor ce fac obiectul scandalului cu subvențiile pentru stuf din Delta Dunării

23 Jan 2024 720

Prăpăd în Portul Constanța! Amenzi colosale pentru șase operatori economici aplicate de Garda Naţională de Mediu

23 Dec 2023 1024

Garda Națională de Mediu Amenzi în valoare de 70.000 de lei şi sesizare penală pentru doi agenţi economici

21 Dec 2023 741

Într-o singură zi, comisarii Gărzii de Mediu au evitat introducerea în ţară a peste 61 de tone de deşeuri (FOTO)

12 Dec 2023 646

Garda Națională de Mediu Șase autotrenuri au fost întoarse din drum! (FOTO)

08 Dec 2023 661

Garda Națională de Mediu a desfășurat un control în premieră în Portul Constanța! Amenzi aplicate (FOTO)

04 Dec 2023 972

Pufleanu de la Silo Port SRL dă în judecată Garda Națională de Mediu. Dosarul, pe rolul Tribunalului Constanța

08 Nov 2023 824

Garda Națională de Mediu. O firmă din Corbu, județul Constanța „deversa ape fecaloid-menajere, neepurate, pe terenurile învecinate”

01 Aug 2023 914

Garda Națională de Mediu Acțiune amplă pe litoral. Prima zi de control s-a lăsat cu mai multe amenzi

01 Aug 2023 1057

Ce spun procurorii din Constanța despre cazul primarului din Smârdan, Vasile Petrică Mărculescu

09 May 2023 1861

Garda Naţională de Mediu acuză - comisarul șef al Comisariatului Județean Tulcea ar fi fost agresat de către primarul localității Smârdan, Vasile Petrică Mărculescu

26 Apr 2023 1600

Manuela Tone, comisar la Garda Națională de Mediu - Comisariatul Județean Constanța. Averea și interesele (DOCUMENTE)

10 Mar 2023 1626

Adriana Rusnac, comisar la Garda Națională de Mediu - Comisariatul Județean Constanța, averea și interesele (DOCUMENTE)

03 Mar 2023 1613