Actualitate

Personaje celebre, cu afaceri în imobilele regiei Cine a făcut bani după ce a bătut palma cu RAEDPP Constanţa în 2013 (VII)

 


Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public şi Privat (RAEDPP) Constanţa, care administrează, gestionează şi întreţine fondul locativ de stat, spaţiile imobiliare, terenurile, pieţele agroalimentare, târgurile, oboarele, bazarurile, platourile şi grupurile sanitare aparţinând domeniului public şi privat al municipiului Constanţa, a încheiat de-a lungul anilor mai multe contracte de participaţiune cu diverse societăţi comerciale şi persoane fizice din Constanţa.
 
Cotidianul ZIUA de Constanţa a solicitat RAEDPP situaţia contractelor de asociere în participaţiune încheiate între anii 2010 şi 2015. Astfel, potrivit informaţiilor puse la dispoziţie de RAEDPP, în anul 2013, regia a bătut palma cu trei societăţi, semnând trei contracte de participaţiune în asociere.
 
SC Rafting Company SRL a încheiat, pe data de 1 februarie 2013, contractul nr. 1182 cu RAEDPP, pentru reabilitare, exploatare imobil şi teren, situate pe bulevardul Mamaia nr. 284. Contractul va expira pe data de 31.01.2043.
 
La 18 martie 2013, regia constănţeană a semnat cu SC Smart Advertising Concept SRL contractul nr. 8333 pentru construirea, amenajarea, întreţinerea şi exploatarea unui spaţiu comercial situat în Piaţa Tomis III. Respectivul contract va expira pe data de 17.03.2016.
 
Cu societatea Sol Maritime Services SRL, RAEDPP a semnat contractul nr. 5110 pentru construirea, amenajarea, întreţinerea şi exploatarea unei vile turistice situate în staţiunea Mamaia, zona Aqua Magic. Contractul este valabil până pe data de 27.11.2033.

Despre beneficiarii contractelor 

Rafting Company SRL, aşa cum reiese din datele Registrului Comerţului, a fost înfiinţată în anul 2003 şi are sediul social în comuna Mihail Kogălniceanu, strada Tomis nr. 23. Capitalul social subscris este de 450 de lei, integral vărsat, fiind compus din 45 de părţi sociale. Asociaţi în firmă sunt Maria Cătălina Lăpăduş, cu 40 de părţi sociale (89% din capitalul social), şi Nicolae Valentin Lăpăduş, cu cinci părţi sociale (11% din capitalul social). Administratorul societăţii, care se ocupă de „învăţământul preşcolar“, este Maria Cătălina Lăpăduş.

În anul 2003, Rafting Company SRL îi avea ca asociaţi pe Sanda Ciocoiu şi Gabriela Coconcea, iar domeniul principal de activitate consta în „comerţ cu amănuntul cu produse alimentare, băuturi şi produse din tutun, în magazine specializate“. Ulterior, în anul 2007, Sanda Ciocoiu s-a retras din societate, cesionându-şi părţile sociale către Gabriela Coconcea, care a devenit astfel asociat unic.
În anul 2012, Gabriela Coconcea, în calitate de asociat unic, a decis cooptarea în societate a Codruţei Mihaela Constantinescu, nimeni alta decât soţia preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, şi a Mariei Cătălina Lăpăduş, fina Codruţei Constantinescu şi fiica Sandei Ciocoiu, care este administratorul societăţii Conpress Holding SRL.
În acelaşi an, Gabriela Coconcea s-a retras din societatea Rafting Company SRL, cesionându-şu părţile sociale către Codruţa Mihaela Constantinescu şi Maria Cătălina Lăpăduş. Modificări în acţionariatul societăţii s-au produs şi în anul 2014, când Codruţa Mihaela Constantinescu s-a retras din societate, cesionându-şi părţile sociale deţinute către Maria Cătălina Lăpăduş. De asemenea, în Rafting Company SRL a fost cooptat Nicolae Valentin Lăpăduş.

O altă modificare a vizat obiectul de activitate al societăţii, care a fost completat cu „activităţi de îngrijire zilnică pentru copii“. Precizăm că pe firma Rafting Company SRL funcţionează Rainbow Kinder Campus.
Rafting Company SRL a avut în anul 2014 şapte salariaţi, a înregistrat o cifră de afaceri de 84.305 lei şi un profit net de zero lei.
Smart Advertising Concept SRL a fost înmatriculată în 2011 şi are sediul social în municipiul Constanţa, aleea Vânători. Capitalul social subscris este de 200 de lei, integral vărsat, fiind compus din 20 de părţi sociale. Asociaţii societăţii sunt Marius Mocanu, născut în 1974, în Medgidia, şi Vlad Edward Flavius Ţîru, născut în 1991, în Câmpulung, Argeş. De pe o platformă de socializare aflăm că cel din urmă este într-o relaţie cu Smaranda Constantinescu, fiica preşedintelui CJC, Nicuşor Constantinescu.
Celor doi asociaţi le revin câte zece părţi sociale (50% din capitalul social). Administratorul societăţii, care desfăşoară „activităţi de organizare a expoziţiilor, târgurilor şi congreselor“, este Vlad Edward Flavius Ţîru. Potrivit Registrului Comerţului, Marius Mocanu este asociat şi în Cherhana Pontica SRL, iar Vlad Edward Flavius Ţîru, în Fish Trade SRL. În anul 2014, Smart Advertising Concept SRL, cu cinci salariaţi, a declarat o cifră de afaceri de 500.348 de lei şi un profit net de 4.838 de lei.
Cu sediul social în municipiul Constanţa, strada Suceava, Sol Maritime Services SRL a fost înregistrată în anul 2003. Capitalul social este împărţit între Narcis Lucian Irimia, născut în 1968, în municipiul Ploieşti, cu 25% din capitalul social, şi Ştefan Florentin Făşie, născut în anul 1967, în Constanţa, cu 75% din capitalul social. Cel din urmă este şi administratorul societăţii, care desfăşoară „activităţi de servicii anexe transportului pe apă“. Cu 12 angajaţi în 2014, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 4.287.898 de lei şi un profit net de 301.528 de lei. Numele lui Narcis Lucian Irimia mai apare şi în SC Alegra Sped SRL, iar Ştefan Florentin Fâşie apare şi în SC Temar Trade SRL. 

Citeşte şi 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.