Peste 1.300 de misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore. Unde au intervenit

Imagine de la un eveniment, foto:PexelsZiua de ieri a fost solicitantă pentru pompierii militari din întreaga țară, cele mai numeroase misiuni fiind derulate în zona București-Ilfov și în județele Prahova, Mureș, Cluj și Iași.

O pondere de peste 85% din totalul intervențiilor a constat în acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD ( 1.183 de cazuri din totalul de 1.386 de situații de urgență gestionate).

Totodată, pompierii salvatori au acționat, pentru localizarea și stingerea celor 33 incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 168 misiuni pentru protecția comunităților.

O atenție deosebită a fost alocată și accidentelor rutiere, echipajele de descarcerare acționând în 6 situații pentru extragerea victimelor blocate în autoturisme. În urma acestor evenimente, 1 persoană și-a pierdut viața în județul Olt., transmite IGSU. 


În perioada de referință, pe timpul misiunilor desfășurate, echipajele operative au salvat 8 persoane aflate în dificultate.

Dintre cele mai relevante misiuni, amintim:

-O intervenție încă în dinamică a debutat de pe parcursul serii de sâmbătă și necesită efort susținut din partea salvatorilor din județele Alba, Bihor, Hunedoara, Mureș și Cluj se desfășoară la barajul lacului de acumulare Tăul Mare, din localitatea Roșia Montană. Echipajele operative din cele cinci județe cooperează acționând pentru refularea apei din lacul de acumulare, cu trei motopompe de mare capacitate, până la atingerea unui nivel de siguranță pentru locuitorii din proximitatea barajului. Menționăm că pentru optimizarea misiunii de răspuns, la nevoie forțele și mijloacele de intervenție pot fi suplimentate.  

-O altă misiune care a necesitat atenție sporită din partea salvatorilor băcăuani a avut loc ieri, în localitatea Balcani. Echipajele de intervenție au fost solicitate să acționeze pentru extragerea unei persoane căzută în beci. Ajunși la fața locului, colegii noștri au găsit o victimă în vârstă de 80 ani, conștientă, intoxicată cu dioxid de carbon rezultat în urma procesului de fermentație a mustului. Salvatorii au scos victima la suprafață și i-au acordat măsuri de prim ajutor, ulterior fiind transportată la spital. Pe această cale, tragem un semnal de alarmă și îi îndemnăm pe cetățeni să respecte o serie de măsuri simple, însă vitale, pentru evitarea incidentelelor precum intoxicația cu gazele rezultate în urma fermentării mustului: 

-puneți mustul la fermentat în spații deschise;
-ventilați corespunzător încăperile în care fierbe vinul;
-anunțați un apropiat înainte de a intra într-o astfel de încăpere.


-Doar căteva minute de inhalare a dioxidului de carbon pot fi fatale! Fiți resposabili și preveniți situațiile care se pot transforma în adevărate tragedii! 

Pentru acoperirea în cele mai bune condiții a misiunilor din dinamică, 264 de pompieri salvatori și 163 de mijloace tehnice se află, în continuare,  la granița cu Republica Moldova și Ucraina, pentru gestionarea afluxului de persoane care intră pe teritoriul României., mai precizează sursa citată. 

Unitățile operative ale IGSU rămân la datorie pentru intervenția imediată în cazul producerii situațiilor de urgență și acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.

Totodată, evoluția situației din teren este atent monitorizată de Centrul Operațional Național pentru dispunerea măsurilor imediate care să asigure eficientizarea misiunilor din teren.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro., mai informează IGSU. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IGSUBilanțul misiunilor zilnice

23 Apr 2024 86

IGSUBilanțul misiunilor

22 Apr 2024 185

IGSUBilanțul misiunilor

18 Apr 2024 220

Recomandările IGSU pentru zonele vizate de cod galben (VIDEO)

17 Apr 2024 471

IGSUBilanțul misiunilor

17 Apr 2024 230

La un pas de tragedie din cauza unui zmeu de jucărie!

15 Apr 2024 651

IGSUSiguranța voastră este prioritatea noastră! Peste 4.800 de intervenții în acest weekend!

15 Apr 2024 257

IGSU Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

12 Apr 2024 210

IGSU Activitatea pompierilor din cursul zilei de ieri

11 Apr 2024 256

ISU Harghita9 intervenții ieri, 9 aprilie 2024

10 Apr 2024 315

IGSUCele mai multe intervenții au fost desfășurate în zona București – Ilfov, urmată de județele Bacău, Mureș, Galați și Cluj.

10 Apr 2024 280

IGSUBilanțul misiunilor

09 Apr 2024 255

IGSUMisiunile pompierilor din acest sfârșit de săptămână

08 Apr 2024 273

IGSUBilanțul misiunilor zilnice

05 Apr 2024 275

IGSUBilanțul misiunilor

04 Apr 2024 280