Peste 1.500 de misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore. Care au fost cele mai relevante misiuni ale pompierilor

Intervenții, imagine cu ro ilustrativ: IGSU

Ziua de ieri a fost solicitantă pentru pompierii salvatori din întreaga țară, cele mai numeroase misiuni fiind derulate în zona București-Ilfov și în județele Cluj, Prahova, Iași, Argeș, Galați, Dâmbovița, Timiș și Mureș.

O pondere de aproape 85% din totalul intervențiilor a constat în acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD ( 1.285 de cazuri din totalul de 1.527 de situații de urgență gestionate).

Potrivit IGSU, totodată, pompierii salvatori au acționat, pentru localizarea și stingerea celor 79 incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 154 de misiuni pentru protecția comunităților.

O atenție deosebită a fost alocată și accidentelor rutiere, echipajele de descarcerare acționând în 9 situații pentru extragerea victimelor blocate în autoturisme. În urma acestor evenimente, 1 persoană și-a pierdut viața.

De asemenea, în perioada de referință, pe timpul misiunilor desfășurate pompierii au salvat 7 persoane aflate în dificultate.

În ultimele 24 de ore a fost transmis 1 mesaj de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor sălbatice, în județul Bacău.

Dintre cele mai relevante misiuni, amintim:

-O intervenție care a necesitat atenție sporită a avut loc ieri dimineață, în județul Ialomița, unde salvatorii au acționat pentru gestionarea urmărilor unui accident rutier. Acesta s-a produs pe DN 2, între localitățile Coșereni și Movilița, între trei autoturisme. Ajunse la locul solicitării, echipajele de intervenție au constat că, în urma evenimentului, au rezultat opt victime. Pentru gestionarea optimă a situației de urgență a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Colegii noștri au acordat măsuri de prim ajutor tuturor pasagerilor implicați în incident, ulterior șase dintre aceștia au fost transportați la spital., transmite IGSU. 


- O misiune complexă a avut loc ieri, în județul Iași, unde pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință. Ajunse la fața locului, echipajele de stingere au constatat că arderea se manifesta generalizat, pe o suprafață de aproximativ 100mp. Pe timpul misiunii de stingere din interiorul locuinței, au fost extrase două persoane decedate și două victime ce prezentau arsuri superficiale la nivelul membrelor.

Colegii noștri au evaluat și asistat medical cele două persoane, ulterior acestea au fost transportate la spital., mai precizează sursa citată. 


Concomitent cu misiunile desfășurate, pompierii acționează în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin operaționalizarea unor tabere mobile în localități din zona de frontieră, transport persoane și ajutoare materiale.


Astfel, în data de 24.10.2022, pentru gestionarea afluxului de persoane care au intrat pe teritoriul României la granița cu Ucraina și Republica Moldova, IGSU a angrenat 240 pompieri salvatori și 163 mijloace tehnice.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro, mai punctează IGSU. 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Unde au intervenit pompierii salvatori în ultimele 24 de ore. Cea mai mare parte a intervențiilor a constat în acordarea asistenței medicale

08 Feb 2023 351

Operațiune dificilă de salvare în Turcia! Pompierii români caută o familie prinsă sub dărâmături

07 Feb 2023 520

IGSU Echipa de sprijin din România a ajuns în provincia Hatay, într-o localitate apropiată orașului Antakia din Turcia (GALERIE FOTO)

07 Feb 2023 405

Aeronave ale Forțelor Aeriene Române, în sprijinul populației afectate de cutremurul din Turcia

06 Feb 2023 424

România răspunde apelului de sprijin venit din partea Turciei. Mai multe echipe complexe vor ajunge în țara afectată de cutremur (VIDEO)

06 Feb 2023 485

Vremea rea a făcut prăpăd în România. Mașini avariate și copaci doborâți în mai multe localități

29 Jan 2023 469

Salvatori și în timpul liber! Pompierii de la ISU Galați au ajutat la deszăpezirea unei ambulanțe la ieșirea din tură (GALERIE FOTO)

28 Jan 2023 651

Intervenții ale pompierilor pentru salvarea unor femei însărcinate blocate în mașini înzăpezite (GALERIE FOTO)

28 Jan 2023 781

IGSU Peste 3.000 de pompieri au intervenit în timpul codurilor de vreme rea. Unde au fost cele mai multe solicitări

28 Jan 2023 569

IGSU Peste 5.000 de pompieri cu peste 3.600 mijloace tehnice, pregătiți să intervină în sprijinul populației și autorităților locale vizate de vremea rea

27 Jan 2023 454

IGSU Pompierii militari au salvat 21 de persoane aflate în dificultate în ultimele 24 de ore

26 Jan 2023 448

Un pompier și iubita lui, voluntar SMURD, salvatori eroi. "Încearcă să te liniștești, va fi bine!"

25 Jan 2023 2492

IGSU Peste 4.900 de pompieri sunt pregătiți să intervină, zilnic, la nivel național în timpul minivacanței prilejuită de Ziua Unirii Principatelor Române

20 Jan 2023 520

9 localități din 7 județe au fost afectate de manifestarea fenomenelor hidrometeorologice. Intervenție în zona Pădurii Babadag

19 Jan 2023 663

Avertizări meteo de vreme rea în toată țara! Unde au fost solicitați pompierii să intervină

18 Jan 2023 609