Peste 1.500 de misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore. Care au fost cele mai relevante misiuni ale pompierilor

Intervenții, imagine cu ro ilustrativ: IGSU

Ziua de ieri a fost solicitantă pentru pompierii salvatori din întreaga țară, cele mai numeroase misiuni fiind derulate în zona București-Ilfov și în județele Cluj, Prahova, Iași, Argeș, Galați, Dâmbovița, Timiș și Mureș.

O pondere de aproape 85% din totalul intervențiilor a constat în acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD ( 1.285 de cazuri din totalul de 1.527 de situații de urgență gestionate).

Potrivit IGSU, totodată, pompierii salvatori au acționat, pentru localizarea și stingerea celor 79 incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 154 de misiuni pentru protecția comunităților.

O atenție deosebită a fost alocată și accidentelor rutiere, echipajele de descarcerare acționând în 9 situații pentru extragerea victimelor blocate în autoturisme. În urma acestor evenimente, 1 persoană și-a pierdut viața.

De asemenea, în perioada de referință, pe timpul misiunilor desfășurate pompierii au salvat 7 persoane aflate în dificultate.

În ultimele 24 de ore a fost transmis 1 mesaj de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor sălbatice, în județul Bacău.

Dintre cele mai relevante misiuni, amintim:

-O intervenție care a necesitat atenție sporită a avut loc ieri dimineață, în județul Ialomița, unde salvatorii au acționat pentru gestionarea urmărilor unui accident rutier. Acesta s-a produs pe DN 2, între localitățile Coșereni și Movilița, între trei autoturisme. Ajunse la locul solicitării, echipajele de intervenție au constat că, în urma evenimentului, au rezultat opt victime. Pentru gestionarea optimă a situației de urgență a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Colegii noștri au acordat măsuri de prim ajutor tuturor pasagerilor implicați în incident, ulterior șase dintre aceștia au fost transportați la spital., transmite IGSU. 


- O misiune complexă a avut loc ieri, în județul Iași, unde pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință. Ajunse la fața locului, echipajele de stingere au constatat că arderea se manifesta generalizat, pe o suprafață de aproximativ 100mp. Pe timpul misiunii de stingere din interiorul locuinței, au fost extrase două persoane decedate și două victime ce prezentau arsuri superficiale la nivelul membrelor.

Colegii noștri au evaluat și asistat medical cele două persoane, ulterior acestea au fost transportate la spital., mai precizează sursa citată. 


Concomitent cu misiunile desfășurate, pompierii acționează în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin operaționalizarea unor tabere mobile în localități din zona de frontieră, transport persoane și ajutoare materiale.


Astfel, în data de 24.10.2022, pentru gestionarea afluxului de persoane care au intrat pe teritoriul României la granița cu Ucraina și Republica Moldova, IGSU a angrenat 240 pompieri salvatori și 163 mijloace tehnice.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro, mai punctează IGSU. 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IGSUBilanțul misiunilor

18 Apr 2024 192

Recomandările IGSU pentru zonele vizate de cod galben (VIDEO)

17 Apr 2024 446

IGSUBilanțul misiunilor

17 Apr 2024 209

La un pas de tragedie din cauza unui zmeu de jucărie!

15 Apr 2024 626

IGSUSiguranța voastră este prioritatea noastră! Peste 4.800 de intervenții în acest weekend!

15 Apr 2024 245

IGSU Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

12 Apr 2024 205

IGSU Activitatea pompierilor din cursul zilei de ieri

11 Apr 2024 251

ISU Harghita9 intervenții ieri, 9 aprilie 2024

10 Apr 2024 308

IGSUCele mai multe intervenții au fost desfășurate în zona București – Ilfov, urmată de județele Bacău, Mureș, Galați și Cluj.

10 Apr 2024 273

IGSUBilanțul misiunilor

09 Apr 2024 246

IGSUMisiunile pompierilor din acest sfârșit de săptămână

08 Apr 2024 267

IGSUBilanțul misiunilor zilnice

05 Apr 2024 269

IGSUBilanțul misiunilor

04 Apr 2024 268

IGSUBilanțul salvatorilor în ultimele 24 de ore

03 Apr 2024 295

Bilanț IGSU Probleme în mai multe județe, printre care și Constanța din cauza vântului puternic. Manevrele în porturile la Marea Neagră, suspendate

02 Apr 2024 653