Actualitate

Peste 180 de polițiști din țară vor acționa, alături de colegii lor din Constanța, în zonele de interes de pe litoral


 • La nivelul județului Constanța, s-a hotărât înființarea unui Grup de Coordonare a Acțiunii.

Odată cu începerea efectivă a sezonului estival, încurajată de măsurile de relaxare luate de Guvernul României, în stațiunile de pe litoralul românesc a crescut semnificativ numărul de turiști, în special la final de săptămână.
 

Structurile Ministerului Afacerilor Interne sunt gata să intervină pentru orice situație neprevăzută care ar putea să apară pe litoral, se arată într-un comunicat al Instituției Prefectului – Județul Constanța.

 
În acest sens, în urma unei videoconferințe conduse de secretarul de stat MAI, chestor-șef de poliție Bogdan Despescu, s-a hotărât înființarea unui Grup de Coordonare a Acțiunii, la nivelul județului Constanța, care va fi condus de prefectul George-Sergiu Niculescu și din care fac parte conducătorii următoarelor instituții: IPJ Constanța, ISU „Dobrogea” Constanța, IJJ Constanța, GMJ „Tomis” Constanța, Poliția de Frontieră Română (prin Garda de Coastă), DSVSA Constanța, DSP Constanța, ITM Constanța, CJPC Constanța, ISCTR – Inspectoratul Teritorial nr.2, ARR – Agenția Teritorială Constanța, Poliția Transporturi Constanța și AJFP Constanța.
 
Rolul acestui grup este cel de stabilire a măsurilor concrete de acțiune, astfel încât comisiile mixte de control să acopere toate zonele de interes unde sunt posibile riscuri în ceea ce privește răspândirea virusului SARS-CoV-2. Practic, grupul va coordona și va eficientiza eforturile comune ale instituțiilor menite să păstreze un mediu sigur pe litoral. Asta după ce, în prealabil, vor fi făcute evaluări de risc pentru fiecare stațiune în parte.
 
Pentru sprijinirea acțiunilor din stațiuni, peste 180 de polițiști au fost detașați din țară. Ei vor acționa, alături de colegii lor din Constanța, în zonele de interes de pe litoral, printre care se află: Mamaia, Eforie Nord, Costinești sau Vama Veche.
 
Pentru îndeplinirea misiunilor din următoarea perioadă, se vor suplimenta efectivele și mijloacele tehnice din teren. Pentru zona litoralului, unde se așteaptă un număr mare de turiști la sfârșit de săptămână, conducerea ministerului a dispus Poliției Naționale, Jandarmeriei și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență să trimită ofițeri de la nivel central pentru a sprijini efectivele care acționează în județul Constanța.
 
De asemenea, traseul către mare va fi monitorizat constant de la sol, prin implicarea Poliției Autostrăzi și a IPJ-urilor, dar și din aer, cu sprijinul IGA al MAI. Pe lângă monitorizarea propriu-zisă, angajații MAI vor controla și vor descuraja orice tentativă de transport de persoane neautorizat, încălcare a legii întâlnită în fiecare sezon estival.
 

Urmează două luni pline pe litoral, dar suntem pregătiți să facem față numărului însemnat de turiști care vor ajunge la mare. Avem parte de sprijinul MAI, care a detașat deja forțe în stațiuni, iar suplimentarea cu polițiști, pompieri și jandarmi poate fi realizată, dacă va fi nevoie. Tot ceea ce ne dorim este ca oamenii care ajung la mare să aibă parte de un concediu reușit și fără evenimente neplăcute, oricare ar fi natura lor. Va fi pusă o atenție deosebită pe respectarea recomandărilor date de Guvernul României, în ceea ce privește noul coronavirus. Le mulțumesc tuturor forțelor și instituțiilor implicate în acest proces, care se va dovedi unul extrem de important pentru turismul local, pentru turiști și, nu în ultimul rând, pentru constănțeni, a declarat George-Sergiu Niculescu, prefectul județului Constanța.

 
Pe perioada verii, va fi disponibilă o linie TelVerde - 0800800165, la care cetățenii vor putea sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară. Numărul de telefon va deveni operațional începând cu data de 4 iulie a.c., ora 00.00.

Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanța

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Chestorul de poliție Sorin Oprea, fost șef al IPJ Constanța, a încetat raporturile de serviciu din Ministerul Afacerilor Interne

07 Aug 2020 721

Ministerul Afacerilor Interne anunță zeci de percheziții în mai multe județe din țară! Mascații au descins și la Constanța

07 Aug 2020 894

Klaus Iohannis „Criză sanitară creată cu cinism de un partid din România“ (video)

30 Jul 2020 525

Preşedintele Iohannis, şedinţă cu ministrul de Interne şi şeful DSU pe tema măsurilor de gestionare a epidemiei COVID-19

30 Jul 2020 372

Proces privind carantina instituționalizată, pe masa magistraților constănțeni. Ce a decis Judecătoria Constanța

23 Jul 2020 685

Modificarea Hotărârii Guvernului nr. 553/2020 privind prelungirea stării de alertă, publicată în Monitorul Oficial

21 Jul 2020 530

Situația financiară și raportul de activitate pentru anul 2019 a Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din MAI

18 Jul 2020 592

Veste bună pentru mai mulți polițiști care își desfășoară activitatea în Prefectura Constanţa. Ce s-a stabilit în instanță

18 Jul 2020 871

Amenzi de peste 380.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a infectării cu coronavirus

14 Jul 2020 578

Luptători de la zece structuri MAI fac descinderi în această dimineață. În total, sunt aproape 50 de percheziții (galerie foto)

13 Jul 2020 817

Anunțul ministrului Vela Body-cam-uri pentru polițiști!

10 Jul 2020 525

O constănțeancă a dat în judecată instituțiile statului, pentru a ieși din carantină

10 Jul 2020 847

Raed Arafat, despre epidemia de Coronavirus „Numărul cazurilor active ar putea crește în următoarele zile“

05 Jul 2020 951

Ministerul Afacerilor Interne anunță finalul unei acțiuni la Vama Veche. Tineri prinși cu Ecstasy, cannabis, ketamina și MDMA

05 Jul 2020 900

Ședință la Ministerul Afacerilor Interne. Măsuri pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu COVID-19

03 Jul 2020 1188