Peste 2.400 de locuri scoase la concurs în școlile postliceale din MAI

  • 2.403 locuri scoase la concurs pentru admiterea în școlile postliceale din Ministerul Afacerilor Interne

În perioada 15 februarie – 17 aprilie 2021, se organizează o nouă sesiune de admitere în cele 6 unitățile de învățământ, și anume Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" Câmpina, Școala de Agenți de Poliție "Septimiu Mureșan" Cluj-Napoca, Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră "Avram Iancu" Oradea, Școala Militară de Subofițeri Jandarmi "Grigore Alexandru Ghica" Drăgășani, Școala Militară de Subofițeri Jandarmi "Petru Rareș" Fălticeni, Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă "Pavel Zăgănescu" Boldești, se arată într-un comunicat oficial al MAI.

Numărul de locuri, defalcat pe specializări, este următorul: 1.483 pentru agent de poliție, 220 pentru agent de poliție de frontieră, 400 de locuri pentru subofițer de jandarmi, 256 pentru subofițer de pompieri și protecție civilă și 22 de locuri pentru specializarea maistru militar auto.

Persoanele care îndeplinesc condițiile și criteriile necesare pot depune cererea de înscriere în perioada 15 februarie - 28 februarie, în funcție de specializarea aleasă – poliție, poliție de frontieră, jandarmerie, pompieri, maistru militar

Cererile de înscriere se depun la structurile de resurse umane din cadrul inspectoratelor județene de poliție, de jandarmerie sau pentru situații de urgențe, precum și inspectoratele teritoriale ale poliției de frontieră, precum și la structurile de resurse umane ale Inspectoratelor Generale în funcție de domiciliul sau reședința înscris/ă pe cartea de identitate.

Candidații care optează pentru locurile Poliţiei de Frontieră şi nu au domiciliul într-un judeţ limitrof frontierei de stat, vor depune cererea la structurile de resurse umane din unităţile subordonate Inspectoratului General al Poliţiei Române, potrivit domiciliului sau reşedinţei înscris/ă în cartea de identitate.

Sesiunea de admitere cuprinde mai multe etape. După încheierea perioadei de recrutare, sunt planificate evaluarea psihologică a candidaților, proba de evaluare a performanței fizice și a cunoștințelor, iar, în final, examinarea medicală a candidaților rămași în concurs după parcurgerea etapelor amintite.

În acest an, candidații care au optat pentru arma Poliție, Jandarmerie sau Poliție de Frontieră vor fi repartizați pentru evaluarea performanței fizice pe 7 centre zonale, în funcție de domiciliu, indiferent de opțiune, astfel:

- Academia de Poliție "Alexandru Ioan Cuza" - pentru candidații din Municipiul București și județele: Argeș, Călărași, Constanța, Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Teleorman, Tulcea;


- Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" Câmpina - pentru candidații din județele: Brașov, Brăila, Buzău, Covasna, Dâmbovița, Galați, Prahova, Vrancea;

- Școala de Agenți de Poliție "Septimiu Mureșan" Cluj-Napoca - pentru candidații din județele: Alba, Bistrița-Năsăud, Cluj, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Sălaj, Sibiu;

- Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră "Avram Iancu" Oradea - pentru candidații din județele: Arad, Bihor, Caraș-Severin, Satu Mare, Timiș;

- Școala Militară de Subofițeri Jandarmi "Grigore Alexandru Ghica" Drăgășani - pentru candidații din județele: Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea.

- Școala Militară de Subofițeri Jandarmi "Petru Rareș" Fălticeni - pentru candidații din județele: Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui;

- Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă "Pavel Zăgănescu" Boldești - pentru toți candidații înscriși la această școală.

Proba de evaluare a cunoștințelor va avea loc la data de 27 martie 2021, la unitățile de recrutare, respectiv la sediile inspectoratelor județene în funcție de domiciliul sau reşedinţa candidatului înscris/ă în cartea de identitate, cu excepția situațiilor care nu permit acest lucru din motive obiective.

Unitățile de recrutare vor fi desemnate unități de selecție prin ordin/dispoziție a inspectorului general.

Distinct, candidații care au optat pentru admiterea în Şcoala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă "Pavel Zăgănescu" Boldești, vor susține toate probele de concurs la sediul acestei unități de învățământ, conform calendarului general valabil pentru toate specializările.

Detalii cu privire la această sesiune de admitere se regăsesc pe site-ul MAI https://www.mai.gov.ro/cariera/institutii-de-invatamant-formare-profesionala/ , iar ulterior pe site-urile inspectoratelor generale și ale fiecărei instituții de învățământ:

Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" Câmpina, arma Poliție - http://www.scoalapolitie.ro/

Școala de Agenți de Poliție "Septimiu Mureșan" Cluj-Napoca, arma Poliție - http://www.scoalapolcj.ro/

Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră "Avram Iancu" Oradea, arma Poliție de Frontieră - http://www.avramiancu.ro/

Școala Militară de Subofițeri Jandarmi "Grigore Alexandru Ghica" Drăgășani, arma Jandarmerie - http://www.scoaladragasani.ro/

Școala Militară de Subofițeri Jandarmi "Petru Rareș" Fălticeni, arma Jandarmerie - https://www.jandarmeriafalticeni.ro/

Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă "Pavel Zăgănescu" Boldești, arma Pompieri - http://www.scoaladepompieri.ro/

După fiecare probă de concurs, școlile vor publica pe site-urile proprii rezultatele obținute de candidați. 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

La nivelul județului Constanța Măsurile dispuse de autorități în vederea Sărbătorilor Pascale şi a minivacanţei de 1 mai

23 Apr 2024 135

Zeci de familii din Pecineaga, Valu lui Traian și Ciocarlia de Jos au primit daruri Arimex Comexim 2000 SRL și Asociația „Suflete deschise“ lansează un nou apel „Oricui îţi cere, dă-i, porunceşte Domnul“ (GALERIE FOTO)

23 Apr 2024 310

Oficial! Pot începe lucrările de primă urgență pentru reabilitarea generală a Templului Israelit din Constanța

23 Apr 2024 340

Cupa Satelor 2024 Finala fazei pe Euroregiunea Sud - Est, găzduită de Cumpăna. Județul Constanța e reprezentat de CS Victoria Cumpăna

23 Apr 2024 197

Inspecția Judiciară propune suspendarea din funcție a judecătoarei Popoviciu Ancuța, de la Mangalia! Totul s-ar putea decide azi la CSM!

23 Apr 2024 201

Au început să dispară stâlpișorii din Peninsula Constanța! Procesul cu Poliția pe aviz, ajuns la Curtea de Apel (FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 321

Ședință CLM Constanța CT BUS SA a înregistrat un profit de peste 6,5 milioane de lei în anul 2023 (DOCUMENT)

23 Apr 2024 229

Declarații de avere Constanța Averea și interesele Ilonei – Irina Dragoe, secretar general, UAT Valu lui Traian. Este acționar în Conpet SA (DOCUMENTE)

23 Apr 2024 179

Colegiul Prefectural Tulcea Măsurile luate de autorități, în perioada Sărbătorilor de Paște și 1 Mai

23 Apr 2024 204

Viceprimarița PMP de la Castelu îl urmează pe primarul Nicolae Anghel care a plecat la PSD

23 Apr 2024 265

Ședință CLM Constanța Mai multe terenuri din Constanța, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

23 Apr 2024 225

Oana Andreea Schmidt Hăineală a fost delegată șef în DIICOT, pe combaterea traficului transfrontalier de droguri

23 Apr 2024 237

IPJ BuzăuAcţiuni preventive desfăşurate de poliţiştii de la Siguranţă Şcolară

23 Apr 2024 164

Ședință CLM Constanța Situația unor terenuri din municipiul Constanța, în atenția consilierilor locali. Unde sunt situate(DOCUMENT)

23 Apr 2024 267

Aniversări românești. Regele Carol I – 185 ani de la naștere (I) Ionel I.C. Brătianu - „întemeetor al României moderne, un adevărat Suveran constituţional fiindcă era totdeodată şi liberal şi conservator”

23 Apr 2024 256