Peste 4.100 de intervenții ale pompierilor salvatori, în acest weekend. În ce zone au intervenit și de ce

Imagine cu rol ilustrativ , sursa: IGSU În acest sfârșit de săptămână, la nivel național, pompierii salvatori au gestionat 4.162 intervenții în situații de urgență. Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând în cazul a 3.423 de solicitări. 

Echipajele operative au intervenit pentru stingerea a 265 incendii, precum și în alte 458 intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi deblocarea de persoane sau animale, distrugerea muniției neexplodată etc.

Din totalul celor 265 incendii care au avut loc în ultimele trei zile la nivel național, 130 de intervenții au fost înregistrate la arderi necontrolate (miriști, vegetație uscată, deșeuri), fiind afectate peste 330 ha de teren. 

Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină la 16 accidente rutiere, pentru extragerea persoanelor dintre fiarele contorsionate ale autoturismelor. În urma acestor evenimente, 5 persoane și-au pierdut viața. , transmite IGSU. 


De asemenea, în ultimele trei zile, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii au salvat 24 de persoane aflate în dificultate.

În perioada de referință, la nivel național, au fost transmise 4 mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT, dintre care 2 mesaje privind prezența animalelor sălbatice și 2 mesaje privind dispariția de la domiciliu a unor minori.

Dintre cele mai importante misiuni, amintim:

Evenimentul rutier produs vineri, în județul Arad, unde echipajele de descarcerare și prim ajutor au intervenit pe raza localității Zimandcuz, DN 79, în urma coliziunii dintre două autoturisme și un autotren. În urma impactului au rezultat patru victime, dintre care una decedată. Colegii noștri au evaluat și au acordat asistență medicală de urgență la fața locului celorlalte victime, ulterior acestea fiind transportate la spital.

 O altă intervenție a fost cea derulată de salvatorii argeșeni la un accident rutier care a avut loc sâmbătă, pe raza localității Albota, DN 65. În cele două autoturisme implicate în evenimentul rutier pompierii militari au identificat șase victime, dintre care una încarcerată. Echipajele de descarcerare au extras persoana dintre fiarele contorsionate ale autoturismului. După acordarea măsurilor de prim ajutor la fața locului tuturor ocupanților, cinci dintre aceștia au fost transportați la o unitate spitalicească pentru investigații medicale suplimentare.

 Un alt eveniment care a necesitat atenție sporită a avut loc ieri pe A3, sensul București-Ploiești, unde salvatorii au acționat pentru gestionarea urmărilor unui eveniment rutier. În urma impactului dintre un autoturism și o autoplatformă au rezultat cinci victime, dintre care două inconștiente și una încarcerată. Cu ajutorul echipamentelor de descarcerare pompierii militari au extras persoana blocată în autoturism. Colegii noștri au acordat măsuri de prim ajutor tuturor pasagerilor implicați în incident, ulterior patru dintre aceștia au fost transportați la spital. , mai precizează IGSU. 


Concomitent cu misiunile desfășurate, pompierii salvatori acționează în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin operaționalizarea unor tabere mobile în localități din zona de frontieră, transport persoane și ajutoare materiale.

Potrivit sursei citate, în continuare, echipajele de intervenție rămân la datorie, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea de prim-ajutor persoanelor aflate în dificultate.

Totodată, evenimentele înregistrate la nivel național sunt în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro, a mai transmis IGSU. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Șofer sub influența substanțelor psihoactive, depistat în urma unui accident rutier, în Năvodari, județul Constanța. S-a întocmit dosar penal

28 Mar 2024 430

IGPR InfotraficTrafic blocat pe DN 1

28 Mar 2024 281

Știri Constanța azi UPDATE. Accident rutier cu victime pe varianta Ovidiu! (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 1812

Accident rutier pe bulevardul IC Brătianu din Constanța! Unul dintre șoferi, sub influența substanțelor interzise

27 Mar 2024 662

A fost activat Planul Roșu de intervenție la Techirghiol, în urma unui accident rutier. Detalii de la IPJ Constanța (VIDEO)

27 Mar 2024 768

Planul Roșu de intervenție activat la Techirghiol Mărturiile emoționante ale tatălui uneia dintre fetele rănite în urma impactului (VIDEO)

27 Mar 2024 5205

Planul Roșu de intervenție activat la Techirghiol Șoferița implicată în evenimentul rutier face declarații! (VIDEO)

27 Mar 2024 1942

A fost activat Planul Roșu de intervenție! UPDATE. Accident rutier între o mașină și un microbuz în Techirghiol. Mai mulți copii răniți (FOTO+VIDEO)

27 Mar 2024 6234

Corpul de Control al Ministerului Justiției a finalizat verificările la Penitenciarul Constanța – Poarta Albă, în cazul Vlad Matei Pascu. Ce s-a stabilit

26 Mar 2024 646

Știri Constanța Accident rutier în apropierea canalului Dunăre-Marea Neagră! Șoferul a fugit de la fața locului

26 Mar 2024 549

IPJ Constanța Șofer vitezoman, depistat de polițiști fără permis, după ce a produs un accident și a fugit de la locul faptei (VIDEO)

26 Mar 2024 551

IGPR InfotraficTrafic ]ntrerupt pe DN 11

26 Mar 2024 245

IGPR InfotraficSituația traficului la ora 07

26 Mar 2024 254

UPDATE Știri Constanța Accident rutier cu victime în zona Palas. O dubă a intrat în gardul Jandarmeriei!(FOTO+VIDEO)

25 Mar 2024 2944

IGPR InfotraficTrafic alternativ pe DN 11

25 Mar 2024 336