Peste 4.100 de intervenții ale pompierilor salvatori, în acest weekend. În ce zone au intervenit și de ce

Imagine cu rol ilustrativ , sursa: IGSU În acest sfârșit de săptămână, la nivel național, pompierii salvatori au gestionat 4.162 intervenții în situații de urgență. Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând în cazul a 3.423 de solicitări. 

Echipajele operative au intervenit pentru stingerea a 265 incendii, precum și în alte 458 intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi deblocarea de persoane sau animale, distrugerea muniției neexplodată etc.

Din totalul celor 265 incendii care au avut loc în ultimele trei zile la nivel național, 130 de intervenții au fost înregistrate la arderi necontrolate (miriști, vegetație uscată, deșeuri), fiind afectate peste 330 ha de teren. 

Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină la 16 accidente rutiere, pentru extragerea persoanelor dintre fiarele contorsionate ale autoturismelor. În urma acestor evenimente, 5 persoane și-au pierdut viața. , transmite IGSU. 


De asemenea, în ultimele trei zile, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii au salvat 24 de persoane aflate în dificultate.

În perioada de referință, la nivel național, au fost transmise 4 mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT, dintre care 2 mesaje privind prezența animalelor sălbatice și 2 mesaje privind dispariția de la domiciliu a unor minori.

Dintre cele mai importante misiuni, amintim:

Evenimentul rutier produs vineri, în județul Arad, unde echipajele de descarcerare și prim ajutor au intervenit pe raza localității Zimandcuz, DN 79, în urma coliziunii dintre două autoturisme și un autotren. În urma impactului au rezultat patru victime, dintre care una decedată. Colegii noștri au evaluat și au acordat asistență medicală de urgență la fața locului celorlalte victime, ulterior acestea fiind transportate la spital.

 O altă intervenție a fost cea derulată de salvatorii argeșeni la un accident rutier care a avut loc sâmbătă, pe raza localității Albota, DN 65. În cele două autoturisme implicate în evenimentul rutier pompierii militari au identificat șase victime, dintre care una încarcerată. Echipajele de descarcerare au extras persoana dintre fiarele contorsionate ale autoturismului. După acordarea măsurilor de prim ajutor la fața locului tuturor ocupanților, cinci dintre aceștia au fost transportați la o unitate spitalicească pentru investigații medicale suplimentare.

 Un alt eveniment care a necesitat atenție sporită a avut loc ieri pe A3, sensul București-Ploiești, unde salvatorii au acționat pentru gestionarea urmărilor unui eveniment rutier. În urma impactului dintre un autoturism și o autoplatformă au rezultat cinci victime, dintre care două inconștiente și una încarcerată. Cu ajutorul echipamentelor de descarcerare pompierii militari au extras persoana blocată în autoturism. Colegii noștri au acordat măsuri de prim ajutor tuturor pasagerilor implicați în incident, ulterior patru dintre aceștia au fost transportați la spital. , mai precizează IGSU. 


Concomitent cu misiunile desfășurate, pompierii salvatori acționează în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin operaționalizarea unor tabere mobile în localități din zona de frontieră, transport persoane și ajutoare materiale.

Potrivit sursei citate, în continuare, echipajele de intervenție rămân la datorie, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea de prim-ajutor persoanelor aflate în dificultate.

Totodată, evenimentele înregistrate la nivel național sunt în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro, a mai transmis IGSU. 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un preot, martor la tragedia de la ieșire din pădurea Babadag „Dragi părinti, educați-vă copiii, responsabilizati-i atunci când le dați o mașină pe mână“ (GALERIE FOTO)

28 Jan 2023 482

Județul Constanța Două autoturisme implicate într-un accident rutier în localitatea Tichilești

28 Jan 2023 536

Trei persoane rănite într-un accident rutier la Mihail Kogălniceanu, județul Constanța

28 Jan 2023 620

Accident mortal pe șoseaua Mangaliei, din Constanța. Prima condamnare

28 Jan 2023 938

Accident mortal pe un drum județean! Ce spune Poliția

27 Jan 2023 1147

Accident rutier între două mașini la intrare în Tariverde! Un al doilea eveniment rutier în această zonă, astăzi

27 Jan 2023 1231

Retrospectiva săptămânii Șoferi răniți în urma unor accidente rutiere la Constanța. Un autoturism a fost proiectat pe calea ferată! (GALERIE FOTO+VIDEO)

27 Jan 2023 536

UPDATE Accident rutier la intrare în Tariverde! O mașină a căzut în canal

27 Jan 2023 616

Oficial de la IPJ Tulcea Cum s-a produs tragedia de la ieșire din pădurea Babadag. Doi tineri de 17 ani au murit și ulterior și șoferul

27 Jan 2023 1155

UPDATE Un șofer a fugit de la locul faptei după ce a accident o femeie însărcinată. Unde s-a produs evenimentul rutier

27 Jan 2023 754

Accident rutier în Constanța! Două persoane au fost rănite

27 Jan 2023 1102

Accident cu un camion militar american, în județul Constanța! Judecătorii de la tribunal, chemați să împartă dreptatea

27 Jan 2023 1106

Tragedie pe drumul dintre Constanța și Tulcea, la ieșire din pădurea Babadag. O fată și un băiat, ambii de 17 ani, au murit (GALERIE FOTO)

26 Jan 2023 1916

Accident rutier în Portul Agigea. Trei victime. Implicate un autoturism și un camion cu numere de Republica Moldova (GALERIE FOTO)

26 Jan 2023 2275

UPDATE. Constanța Accident rutier în sensul giratoriu de la Cora Brătianu. Un motociclist, rănit (FOTO)

26 Jan 2023 1805