Peste 4.400 de intervenții ale pompierilor salvatori, în acest weekend. Despre intervenția de la Tulcea


Intervenții ale pompierilor, foto: IGSU
În acest sfârșit de săptămână (13-15.05.2022), la nivel național, salvatorii au gestionat 4.402 de intervenții în situații de urgență. 


Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând în cazul a 3.598 de solicitări. 


Totodată, echipajele operative au intervenit pentru stingerea a 240 de incendii, precum și în alte 544 de intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi deblocare persoane sau animale, distrugere muniție neexplodată etc., transmite IGSU. 


Din totalul celor 240 incendii care au avut loc în ultimele trei zile la nivel național, 111 intervenții au fost înregistrate la arderi necontrolate (miriști, vegetație uscată, gunoi), fiind afectate aproximativ 38 ha de teren.


Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină la 17 accidente rutiere, pentru extragerea persoanelor dintre fiarele contorsionate ale autoturismelor. În urma acestor evenimente, șapte persoane și-au pierdut viața. 


De asemenea, în ultimele trei zile, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii au salvat 19 persoane aflate în dificultate.


Dintre cele mai importante misiuni gestionate de pompieri, amintim:


-Intervenția care a avut loc vineri, în municipiul Oradea, județul Bihor, unde pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit. Echipajele de intervenție sosite la locul evenimentului au constatat că flăcările se manifestau violent, cu fum dens, pe o suprafață de aproximativ 4.000 mp, cu posibilitate de extindere la vecinătăți. Pe timpul intervenției trei persoane au fost asistate medical, fără a fi necesar transportul la spital. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite.


-Un accident soldat cu victime a avut loc pe parcursul zilei de sâmbătă, în județul Tulcea, unde echipajele de prim ajutor și descarcerare au acționat la un eveniment rutier produs între două autotursime, în localitatea Izvoarele. În urma incidentului au rezultat trei victime, dintre care una încarcerată. Toate cele trei victime au fost asistate medical la fața locului, ulterior fiind transportate la spital.


-O altă misiune complexă care a presupus efort susținut și atenție sporită din partea echipajelor de intervenție a avut loc pe parcursul serii de sâmbătă, în municipiul București. Peste 100 de pompieri, care au încadrat 14 mașini de stingere, au acționat pentru lichidarea flăcărilor izbucnite la un apartament de la etajul 2 al unui imobil cu 10 etaje. Forțele de intervenție ajunse la locul evenimentului au constatat că incendiul se manifesta cu flacără deschisă și cu degajări de fum, la fațada blocului. Pe timpul operațiunilor de intervenție, colegii noștri au evacuat douăsprezece persoane care au fost asistate medical, dintre care doi adulți și un minor au fost transportați la spital. După aproximativ două ore de luptă continuă cu focul, incendiul a fost stins, fără a fi înregistrate și alte victime.


-De menționat este și incendiul care a avut loc, pe parcursul zilei de duminică, în județul Bistrița-Năsăud, la care au fost alocate mai multe echipaje de stingere. Acțiunea a presupus localizarea și lichidarea flăcărilor izbucnite la o casă din localitatea Ghinda. Pompierii ajunși la fața locului au constatat că arderea se manifesta la două imobile aflate în vecinătate și două anexe pe o suprafață de aproximativ 500 mp. Concomitent cu misiunea de stingere, salvatorii au acordat măsuri de prim ajutor pentru opt persoane.


-Un alt eveniment la care pompierii au luptat cu focul mai mult de 9 ore a avut loc în noaptea de duminică, în județul Suceava, unde salvatorii au acționat pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la o hală în orașul Vatra Dornei. Echipajele de intervenție ajunse la fața locului au constatat că arderea se manifesta la mai multe construcții de tip hală, pe o suprafață de 1.000 mp. Din fericire, evenimentul nu s-a soldat cu victime.


Concomitent cu misiunile desfășurate, pompierii acționează în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin operaționalizarea unor tabere mobile în localități din zona de frontieră, transport persoane și ajutoare materiale. 
 

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor persoanelor aflate în dificultate., a mai menționat IGSU. 


Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.


Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISU HarghitaMăsuri dispuse la nivelul județului, cu prilejul Sărbătorilor Pascale Catolice

29 Mar 2024 46

ISU IașiMăsuri de prevenire a incendiilor cu ocazia Paștelui Catolic

29 Mar 2024 65

IGSU despre pompierii care au participat la evenimentul de la Rafinăria Petromidia „Îi felicităm pentru modul în care au acționat!”

29 Mar 2024 118

ISU Giurgiu În siguranță, de Paștele Catolic

29 Mar 2024 98

ISU GiurgiuProiectil găsit la Mihăilești

28 Mar 2024 344

ISU BihorEchipajele Stației de Pompieri Aleșd, Secției de Pompieri Beiuș și Detașamentului 1 de Pompieri Oradea au acționat pentru stingerea a șapte incendii

25 Mar 2024 285

ISU IalomițaStația de pompieri Fetești a intervenit în cursul zilei de duminică

25 Mar 2024 272

ISU Iași1 misiune de asanare a muniției rămase neexplodate

25 Mar 2024 276

Intervenție de urgență a pompierilor la Cernavodă. Ce s-a întâmplat

24 Mar 2024 617

Alertă pe strada Mircea cel Bătrân din Constanța, în zona Capelei Militare! Au intervenit pompierii (GALERIE FOTO+VIDEO)

20 Mar 2024 1182

O naștere ca-n filme! Trei pompieri au ajutat la venirea pe lume a unui micuț, în zona Munților Buzăului

19 Mar 2024 450

ISU Argeș - Incendii

19 Mar 2024 308

IGSUBilanțul misiunilor zilnice

18 Mar 2024 279

Știri Constanța azi UPDATE. Oficial de la IPJ. Intervenție de urgență a autorităților! O persoană amenință că se sinucide (GALERIE FOTO+VIDEO)

15 Mar 2024 1235

Peste 1.000 de angajați ai MAI se vor asigura că festivalul Massif se desfășoară în condiții de maximă siguranță

13 Mar 2024 575