Peste 500 de poliţişti de frontieră vor fi la datorie în judeţele Constanţa şi Tulcea în perioada Paștelui Catolic


 
  • La nivelul Gărzii de Coastă au fost dispuse măsuri pentru întărirea dispozitivului de supraveghere şi control la frontiera de stat.

Având în vedere că ne aflăm în perioada Sărbătorilor Pascale Catolice, precum şi într-o situaţie specială, în contextul dispunerii unor măsuri pentru limitarea răspândirii infecţiei cu Sars - Cov 2, la nivelul Gărzii de Coastă au fost dispuse măsuri pentru întărirea dispozitivului de supraveghere şi control la frontiera de stat, iar polițiștii de frontieră acționează alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţa publică în zona de competenţă.

În această perioadă, atât în punctele de trecere a frontierei, cât şi în zona de frontieră – 30 km interior de la linia de frontieră, peste 500 de poliţişti de frontieră desfăşoară zilnic, la nivelul judeţelor Constanţa şi Tulcea, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat, precum şi pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere.

În prezent, prin punctele de trecere a frontierei se înregistrează valori de trafic normale pentru această perioadă, fără a se înregistra blocaje sau timpi mari de aşteptare. În vederea fluidizării traficului la granițele României, reprezentanţii Gărzii de Coastă menţin permanent legătura cu autorităţile de frontieră din statele vecine, alături de care se efectuează controlul de frontieră, în vederea dispunerii unor măsuri comune.

În continuare, polițiștii recomandă cetăţenilor români şi străini care trebuie să tranziteze frontiera națională în această perioadă să folosească toate punctele de frontieră deschise în regim internaţional și să consulte aplicaţia Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a Poliției de Frontieră - www.politiadefrontiera.ro.

Începând cu data de 29 ianuarie 2021 și până la data de 30 aprilie 2021, toate persoanele (inclusiv cetățenii români) care doresc să călătorească în Republica Bulgaria, indiferent de statul din care se deplasează, pot intra pe teritoriul acestui stat cu condiția prezentării unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii.

Cetățenii români care doresc să călătorească în Republica Bulgaria și care nu se încadrează în excepțiile de la măsura obligatorie a prezentării testului molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2 pot intra pe teritoriul Republicii Bulgaria numai prin anumite puncte de trecere a frontierei (dinspre România, numai prin punctele de trecere a frontierei de la Vama Veche-Durankulak, Giurgiu-Ruse, Calafat-Vidin, Turnu Măgurele–Nicopole și Bechet-Oriahovo – acest ultim punct fiind deschis în prezent doar traficului de marfă).

De asemenea, persoanelor aflate în tranzit pe teritoriul Republicii Bulgaria, nu li se solicită prezentarea unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii în Republica Bulgaria.

Reamintim că începând cu data de 15.03.2021, autorităţile de frontieră din Republica Bulgaria au suspendat temporar circulaţia mijloacelor de transport cu masa mai mare de 3,5 tone dinspre şi către PTF Silistra – Ostrov.

Sursă foto: Arhivă ZIUA de Constanța
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primarul Constanței, Vergil Chițac „Paște binecuvântat și plin de lumină tuturor credincioșilor romano-catolici, reformați, unitarieni și evanghelici care sărbătoresc astăzi Învierea Domnului! ”

31 Mar 2024 524

Duminică, prima zi de Paște pentru credincioșii de rit catolic

31 Mar 2024 415

Catolicii din Constanța prăznuiesc, duminică, Paștele Monseniorul Ieronim Iacob - „Doresc credincioșilor catolici din Vicariatul Dobrogei sărbători binecuvântate!“

30 Mar 2024 695

Iohannis, mesaj de Paștele Catolic- „Să ne îndreptăm gândurile și rugăciunile către cei în suferință“

30 Mar 2024 421

Klaus Iohannis, mesaj de Paştele Catolic Fie ca Sărbătoarea Învierii Domnului să aducă tuturor regăsirea cu cei apropiaţi în lumina speranţei

08 Apr 2023 31013

Mesaje de Paștele catolic 2023. Urări și felicitări pentru rude, prieteni și familie

08 Apr 2023 3985

Tradiția ouălelor roșii. Mielul de Paști la catolici Când va începe Liturghia învierii Domnului la Biserica „Sfântul Anton de Padova" din Constanța (FOTO)

08 Apr 2023 1451

Paștele la catolici Monseniorul Ieronim Iacob - „Paștele să ne aducă lumii greu încercate în acești ultimi ani, o noua revărsare de haruri“

08 Apr 2023 1222

Recomandările polițiștilor constănțeni pentru sărbători catolice în siguranță (VIDEO)

06 Apr 2023 1110

Document Proiectul de ordin pentru anul școlar 2023-2024. Ce vacanță atipică este inclusă în structura școlară?

05 Feb 2023 1719

Aproape 1.500 de kilograme de alimente, confiscate de inspectorii sanitari-veterinari. Pe listă se află și carnea de miel

18 Apr 2022 1356

Patriarhul Daniel ​„Opera de lucrare a sfințeniei nu se opune operei sociale a ajutorării săracilor”

17 Apr 2022 1277

Papa Francisc, mesaj în duminica Paştelui catolic. "Am văzut prea mult sânge, prea multă violenţă" (VIDEO)

17 Apr 2022 1463

Paștele Catolic. Noaptea Sfântă a Învierii Domnului, celebrată la Constanța

17 Apr 2022 1369

Nicolae Ciucă, cu prilejul Paştelui Catolic „Sărbătoarea Învierii Domnului este prilej de reflecţie şi de speranţă pentru credincioşii romano-catolici, reformaţi, evanghelici lutherani şi unitarieni“

16 Apr 2022 1246