Peste 500 de poliţişti de frontieră vor fi la datorie în judeţele Constanţa şi Tulcea în perioada Paștelui Catolic


 
  • La nivelul Gărzii de Coastă au fost dispuse măsuri pentru întărirea dispozitivului de supraveghere şi control la frontiera de stat.

Având în vedere că ne aflăm în perioada Sărbătorilor Pascale Catolice, precum şi într-o situaţie specială, în contextul dispunerii unor măsuri pentru limitarea răspândirii infecţiei cu Sars - Cov 2, la nivelul Gărzii de Coastă au fost dispuse măsuri pentru întărirea dispozitivului de supraveghere şi control la frontiera de stat, iar polițiștii de frontieră acționează alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţa publică în zona de competenţă.

În această perioadă, atât în punctele de trecere a frontierei, cât şi în zona de frontieră – 30 km interior de la linia de frontieră, peste 500 de poliţişti de frontieră desfăşoară zilnic, la nivelul judeţelor Constanţa şi Tulcea, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat, precum şi pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere.

În prezent, prin punctele de trecere a frontierei se înregistrează valori de trafic normale pentru această perioadă, fără a se înregistra blocaje sau timpi mari de aşteptare. În vederea fluidizării traficului la granițele României, reprezentanţii Gărzii de Coastă menţin permanent legătura cu autorităţile de frontieră din statele vecine, alături de care se efectuează controlul de frontieră, în vederea dispunerii unor măsuri comune.

În continuare, polițiștii recomandă cetăţenilor români şi străini care trebuie să tranziteze frontiera națională în această perioadă să folosească toate punctele de frontieră deschise în regim internaţional și să consulte aplicaţia Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a Poliției de Frontieră - www.politiadefrontiera.ro.

Începând cu data de 29 ianuarie 2021 și până la data de 30 aprilie 2021, toate persoanele (inclusiv cetățenii români) care doresc să călătorească în Republica Bulgaria, indiferent de statul din care se deplasează, pot intra pe teritoriul acestui stat cu condiția prezentării unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii.

Cetățenii români care doresc să călătorească în Republica Bulgaria și care nu se încadrează în excepțiile de la măsura obligatorie a prezentării testului molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2 pot intra pe teritoriul Republicii Bulgaria numai prin anumite puncte de trecere a frontierei (dinspre România, numai prin punctele de trecere a frontierei de la Vama Veche-Durankulak, Giurgiu-Ruse, Calafat-Vidin, Turnu Măgurele–Nicopole și Bechet-Oriahovo – acest ultim punct fiind deschis în prezent doar traficului de marfă).

De asemenea, persoanelor aflate în tranzit pe teritoriul Republicii Bulgaria, nu li se solicită prezentarea unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii în Republica Bulgaria.

Reamintim că începând cu data de 15.03.2021, autorităţile de frontieră din Republica Bulgaria au suspendat temporar circulaţia mijloacelor de transport cu masa mai mare de 3,5 tone dinspre şi către PTF Silistra – Ostrov.

Sursă foto: Arhivă ZIUA de Constanța
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Paștele catolic. Ce mesaj a transmis papa Francisc

04 Apr 2021 658

Paștele Catolic Este Noaptea Sfântă a Învierii Domnului! Câți catolici sunt în județul Constanța

03 Apr 2021 2853

VIDEO Klaus Iohannis, mesaj pentru credincioșii care sărbătoresc duminică Paștele

03 Apr 2021 1047

Poliția Română va fi la datorie pentru un sfârșit de săptămână în siguranță

02 Apr 2021 503

La ce trebuie să fim atenți când ne facem piața pentru Sărbătorile Pascale

30 Mar 2021 740

Mesajul premierului Orban cu ocazia Paștelui Catolic și Floriilor „Să aprindem cu toții o lumină în noaptea Învierii și să privim cu speranță la viitor“

11 Apr 2020 1368

Klaus Iohannis, mesaj de Paștele Catolic și de Florii "Fie ca sărbătorile pascale să ne aducă tuturor alinare și puterea de a trece cu bine peste orice provocări" (video)

11 Apr 2020 1577

Săptămâna Mare la romano-catolici Monseniorul Ieronim Iacob - „Transmit credincioșilor ca, în timp ce închid ușile, să-și deschidă inimile, că de la Dumnezeu vine mântuirea“

06 Apr 2020 2733

Mii de lucrători MAI sunt la datorie de Florii și Paștele catolic. Sute de radare au fost scoase în stradă pentru depistarea vitezomanilor

01 Apr 2018 958

Mesajul președintelui Iohannis pentru sărbătorile de Paște (video)

01 May 2016 1586

Mesajul lui Klaus Iohannis pentru cei care sărbătoresc astăzi Paștele

27 Mar 2016 1156

Paşte catolic. Mesaje pe care le poţi trimite celor dragi

26 Mar 2016 3775

Noapte sfântă la Ierusalim Două miliarde de oameni vor spune „Hristos a înviat!“

26 Mar 2016 1660

Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen, sărbătoresc Paştele la Sibiu

26 Mar 2016 1282

Credincioşii catolici prăznuiesc Paştele! Monseniorul Ieronim Iacob - „Învierea lui Hristos este o ocazie pentru a manifesta credinţa în valorile religiei creştine“

26 Mar 2016 2997