Actualitate

Peste 58.000 de pachete cu țigări de contrabandă, confiscate la frontiera de nord a României (galerie foto)

  • Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat în urma unor acţiuni desfăşurate pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de competenţă, peste 58.000 pachete cu țigări de provenienţă extracomunitară.
  •  Țigările, în valoare totală de 679.805 lei au fost ridicate în vederea confiscării, la fel și autovehiculele folosite la activitatea infracțională.
  • În continuare se fac verificări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.
În această dimineață, în jurul orei 07.00, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș, aflați în misiune pe raza municipiului Sighetu Marmației, au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea în trafic a unui microbuz marca Ford Transit, înmatriculat în România.

Deoarece șoferul nu a oprit la semnalele colegilor, polițiștii de frontieră au pornit în urmărirea autovehiculului. La un moment dat, șoferul microbuzului a pierdut controlul volanului, a ieșit de pe partea carosabilă și a intrat într-un stâlp de înaltă tensiune, aflat pe marginea drumului. Cu toate acestea, după impact, acesta a coborât din mașină și a încercat să fugă de la fața locului, dar a fost reținut de polițiștii de frontieră. Pentru că acuza dureri, colegii noștri au solicitat, prin apel la 112, prezența unui echipaj medical la fața locului, bărbatul fiind transportat la Spitalul Municipal Sighetu Marmației pentru investigații, în prezent starea acestuia fiind stabilă.

Pentru că în interiorul microbuzului au fost observate mai multe colete cu țigări, polițiștii de frontieră au transportat mașina la sediul S.T.P.F. Maramureș pentru cercetări. În urma inventarierii coletelor, a rezultat cantitatea de 41.486 pachete de țigări, de diferite mărci, în valoare de 485.386 lei.

În cauză se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

În data de 25 iulie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vișeu de Sus au desfășurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 03.30, în Vișeu de Jos, au observat un autoturism marca Audi A4 despre care aveau suspiciuni că ar transporta țigări provenite din activități de contrabandă. Colegii noștri au efectuat semnalele regulamentare de oprire, însă șoferul a ignorat semnalele, mărind viteza de deplasare. Câteva minute mai târziu, polițiștii de frontieră au descoperit autoturismul abandonat pe un drum lăturalnic. În mașină se puteau observa mai multe colete specifice baxurilor de țigări de contrabandă.

Autoturismul, precum și cu țigările au fost transportate la sediul sectorului pentru continuarea cercetărilor. În urma inventarierii coletelor, a rezultat cantitatea de 14.640 pachete cu țigări, provenite din magazine de tip duty free, a căror valoare este de 171.288 lei. Marfa a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul, în valoare de aproximativ 9.000 de lei, a fost indisponibilizat la sediul instituției.

În data de 24 iulie a.c., și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului au desfășurat o acțiune pentru combaterea contrabandei cu produse accizabile din tutun. În jurul orei 19.00, colegii noștri planificați în misiune de supraveghere a frontierei de stat au observat, pe direcția localității Valea Vișeului, la aproximativ 10 metri de linia de frontieră spre interior, pe malul râului Tisa, două persoane care transportau colete voluminoase, specifice baxurilor cu țigări de contrabandă. Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea acestora, efectuând somațiile legale prin voce, însă persoanele nu s-au supus somației, motiv pentru care colegii noștri au executat șase focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

Cele două persoane au abandonat coletele și au trecut înapoi în Ucraina, prin apa râului Tisa. La fața locului, polițiștii de frontieră au descoperit patru colete cu țigări. Acestea au fost transportate la sediul S.P.F. Valea Vișeului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 1.977 pachete cu țigări, în valoare de 23.131 lei.

Au fost anunțate și autoritățile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră.

În cele două cazuri se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat. La finalizarea cercetărilor faţă de persoanele implicate vor fi luate măsurile legale ce se impun.

Sursa foto: Poliția de Frontieră

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Amenzi de peste 180.000 pentru firma prinsă de Garda de Coastă cu țigări de contrabandă

21 Sep 2020 208

Țigări de contrabandă, descoperite în Portul Constanța Sud Agigea (galerie foto)

20 Sep 2020 623

Ţigări de contrabandă, descoperite de polițiștii de frontieră în Portul Midia

18 Sep 2020 552

UPDATE. Port Constanța Marinar, prins comercializând țigări de contrabandă

16 Sep 2020 567

Țigări de contrabandă, descoperite de polițiștii de frontieră în Portul Constanța Sud Agigea

15 Sep 2020 519

Ţigarete de contrabandă, descoperite în Portul Constanţa

14 Sep 2020 547

Aproape 6.000 de pachete cu țigări de contrabandă, confiscate la frontiera de nord a României (galerie foto)

06 Sep 2020 453

Garda de Coastă a prezentat bilanțul primelor șase luni de activitate (galerie foto+video)

02 Sep 2020 405

Cetăţean român prins când transporta 6.700 pachete țigări ascunse în tavanul dublu al unui microbuz

29 Aug 2020 641

Portul Constanța Sud Agigea Peste 410.000 de pachete cu ţigări de contrabandă, descoperite într-un container cu mobilier

22 Aug 2020 840

Peste 200.000 de țigări de contrabandă, indisponibilizate de polițiști. Care a fost prejudiciul

18 Aug 2020 386

În ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră au confiscat 16.450 de pachete de țigări (galerie foto+video)

13 Aug 2020 393

Peste 10.000 pachete cu țigări, confiscate la granița cu Ucraina

08 Aug 2020 510

Captură de ţigări record în acest an 162.500 pachete cu țigări, ascunse într-un camion la Punctul de Trecere a Frontierei Bechet (galerie foto)

01 Aug 2020 817

Garda de Coastă Bărbat cercetat pentru contrabandă, arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile

25 Jul 2020 885