Peste 58.000 de pachete cu țigări de contrabandă, confiscate la frontiera de nord a României (galerie foto)

  • Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat în urma unor acţiuni desfăşurate pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de competenţă, peste 58.000 pachete cu țigări de provenienţă extracomunitară.
  •  Țigările, în valoare totală de 679.805 lei au fost ridicate în vederea confiscării, la fel și autovehiculele folosite la activitatea infracțională.
  • În continuare se fac verificări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.
În această dimineață, în jurul orei 07.00, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș, aflați în misiune pe raza municipiului Sighetu Marmației, au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea în trafic a unui microbuz marca Ford Transit, înmatriculat în România.

Deoarece șoferul nu a oprit la semnalele colegilor, polițiștii de frontieră au pornit în urmărirea autovehiculului. La un moment dat, șoferul microbuzului a pierdut controlul volanului, a ieșit de pe partea carosabilă și a intrat într-un stâlp de înaltă tensiune, aflat pe marginea drumului. Cu toate acestea, după impact, acesta a coborât din mașină și a încercat să fugă de la fața locului, dar a fost reținut de polițiștii de frontieră. Pentru că acuza dureri, colegii noștri au solicitat, prin apel la 112, prezența unui echipaj medical la fața locului, bărbatul fiind transportat la Spitalul Municipal Sighetu Marmației pentru investigații, în prezent starea acestuia fiind stabilă.

Pentru că în interiorul microbuzului au fost observate mai multe colete cu țigări, polițiștii de frontieră au transportat mașina la sediul S.T.P.F. Maramureș pentru cercetări. În urma inventarierii coletelor, a rezultat cantitatea de 41.486 pachete de țigări, de diferite mărci, în valoare de 485.386 lei.

În cauză se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

În data de 25 iulie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vișeu de Sus au desfășurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 03.30, în Vișeu de Jos, au observat un autoturism marca Audi A4 despre care aveau suspiciuni că ar transporta țigări provenite din activități de contrabandă. Colegii noștri au efectuat semnalele regulamentare de oprire, însă șoferul a ignorat semnalele, mărind viteza de deplasare. Câteva minute mai târziu, polițiștii de frontieră au descoperit autoturismul abandonat pe un drum lăturalnic. În mașină se puteau observa mai multe colete specifice baxurilor de țigări de contrabandă.

Autoturismul, precum și cu țigările au fost transportate la sediul sectorului pentru continuarea cercetărilor. În urma inventarierii coletelor, a rezultat cantitatea de 14.640 pachete cu țigări, provenite din magazine de tip duty free, a căror valoare este de 171.288 lei. Marfa a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul, în valoare de aproximativ 9.000 de lei, a fost indisponibilizat la sediul instituției.

În data de 24 iulie a.c., și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului au desfășurat o acțiune pentru combaterea contrabandei cu produse accizabile din tutun. În jurul orei 19.00, colegii noștri planificați în misiune de supraveghere a frontierei de stat au observat, pe direcția localității Valea Vișeului, la aproximativ 10 metri de linia de frontieră spre interior, pe malul râului Tisa, două persoane care transportau colete voluminoase, specifice baxurilor cu țigări de contrabandă. Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea acestora, efectuând somațiile legale prin voce, însă persoanele nu s-au supus somației, motiv pentru care colegii noștri au executat șase focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

Cele două persoane au abandonat coletele și au trecut înapoi în Ucraina, prin apa râului Tisa. La fața locului, polițiștii de frontieră au descoperit patru colete cu țigări. Acestea au fost transportate la sediul S.P.F. Valea Vișeului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 1.977 pachete cu țigări, în valoare de 23.131 lei.

Au fost anunțate și autoritățile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră.

În cele două cazuri se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat. La finalizarea cercetărilor faţă de persoanele implicate vor fi luate măsurile legale ce se impun.

Sursa foto: Poliția de Frontieră

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Proiectul de lege care interzice vânzarea către minori a ţigărilor electronice, adoptat de la Camera Deputaților

27 Feb 2024 490

Iată de când Crește, din nou, prețul țigaretelor

18 Feb 2024 739

Garda de Coastă Mii de pachete de țigări de proveniență duty free, ascunse și nedeclarate, descoperite de polițiștii de frontieră în portul Constanța (FOTO)

14 Feb 2024 673

Percheziții la Constanța și Năvodari! Vizați, suspecți de contrabandă cu țigări și deținere sau comercializare de substanțe dopante (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Feb 2024 1103

1,2 miliarde de lei recuperate și măsuri preventive în 2023. Raportul Poliției Române (FOTO)

21 Jan 2024 522

Femeie depistată de polițiștii locali, în timp ce comercializa țigări netimbrate, provenite din contrabandă

10 Jan 2024 898

​Focuri de armă și urmărire pe zăpadă pentru a opri o mașină încărcată cu țigări de contrabandă! (FOTO)

09 Jan 2024 875

Poliția de Frontieră Țigări de contrabandă descoperite pe Aeroportul Internațional Henri Coandă cu ajutorul câinelui Ebasa

26 Dec 2023 824

Poliția de Frontieră Română Aproximativ 4,4 milioane pachete cu ţigări, descoperite la frontierele României în primele 11 luni din anul 2023 (FOTO)

24 Dec 2023 616

Bărbat prins în flagrant la Medgidia în timp ce vindea ilegal țigări

18 Dec 2023 864

În județul Suceava Peste 20.000 de pachete de ţigări de contrabandă, în valoare de 240.000 lei, confiscate la frontiera de nord

10 Dec 2023 800

Cum a destructurat Poliția o rețea infracțională specializată în contrabandă cu țigări (FOTO)

03 Dec 2023 627

OMG Mare Nostrum Creștere alarmantă a deșeurilor pe plajele din România în 2023

28 Nov 2023 602

Poliția de Frontieră Captură de țigări în valoare de 1,5 milioane de euro, descoperite la Nădlac

27 Nov 2023 703

DGPL Un bărbat a fost descoperit în zona CET, Constanța, cu peste 100 pachete de țigări de contrabandă

23 Nov 2023 1081