Peste 90 de arhitecți şi designeri ucraineni şi-au anunţat intenţia de a lucra în România

Ucraina, foto: pixabay/ neelam279

Peste 90 de arhitecţi şi designeri ucraineni şi-au anunţat intenţia de a lucra pentru firme din România, completând un formular online în acest sens.

Ei au răspuns astfel unui demers iniţiat de arhitectul clujean Vlad Negru şi popularizat de Ordinul Arhitecţilor din România. Astfel, arhitecţii ucraineni aflaţi în căutarea unui loc de muncă, dar şi birourile de arhitectură care intenţionează să angajeze sunt invitate să completeze formulare online.

„Printre sutele de mii de refugiaţi adulţi care au părăsit Ucraina, fugind din calea războiului, se numără şi arhitecţi, care au nevoie în această perioadă foarte dificilă de sprijinul nostru. Vă invităm pe toţi să le întindem o mână de ajutor prin intermediul a două instrumente dezvoltate de arhitectul Vlad Negru, via Trans Form din Cluj. (...) Aceste instrumente sunt foarte utile deoarece strâng şi pun împreună arhitecţii ucraineni care îşi caută de lucru, cât şi birourile de arhitectură care postează anunţuri de angajare pentru arhitecţii ucraineni", prevede anunţul.

Arhitectul Ioan-Răzvan Molie, managing director al unei firme bucureştene, declară că a făcut demersuri în scopul angajării unor arhitecţi ucraineni refugiaţi în România, deopotrivă prin intermediul platformei promovate de OAR, dar şi prin intermediul secţiunii speciale destinată refugiaţilor de pe E-jobs.

"Căutăm o arhitectă (întrucât ne dăm seama că bărbaţii care sunt în jurul vârstei de 30 de ani, pe care o targetăm noi, nu pot părăsi ţara) cu o experienţă de la 0 până la 5 ani, vorbitoare de limba engleză. Dorim să acoperim necesităţile actuale în ceea ce priveşte deficitul de profesionişti în domeniul arhitecturii, datorită faptului că mulţi dintre tinerii absolvenţi din ziua de astăzi se reorientează după terminarea facultăţii. Pentru a putea atrage forţă de muncă din rândul refugiaţilor dorim să venim în sprijinul acestora printr-un pachet salarial motivant. De asemenea, ne vom ocupa de găsirea cazării pe perioada contractului, în funcţie de solicitările sale, vom încerca să o integrăm în rândul celorlalţi colegi şi, suplimentar, putem asigura transport de la vamă până în Bucureşti", a precizat acesta pentru AGERPRES.

În cadrul formularului de înscriere pentru arhitecţi, marea majoritate a candidaţilor şi-au anunţat intenţia de a lucra de la distanţă, dar există şi câţiva care pot lucra în România. Printre limbile vorbite se numără mai ales engleza sau rusa, dar şi germana, româna, franceza sau spaniola.

Au fost anunţate nouă locuri disponibile, în cadrul a şapte firme, cu sediu în Bucureşti, Cluj, Oradea, Miercurea Ciuc, Alba Iulia, Baia Mare sau Arad.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dezvoltator al litoralului românesc Cezar Lăzărescu și munca arhitectului în Dobrogea

02 Oct 2023 1229

Primăria Constanța vrea să amenajeze o zonă de evenimente culturale și sportive în Portul Tomis!

11 Sep 2022 1550

Cum poți maximiza durabilitatea caselor din lemn masiv?

26 Jan 2022 1176

Venerabilul Romeo Ștefan Belea – unul dintre „greii” arhitecturii românești contemporane

28 Jul 2021 2223

Lipsa arhitecților șefi, deblocată prin OUG. A fost eliminată necesitatea atestării de către Registrul Urbaniştilor din România

02 Jul 2021 2850

130 de ani de la înființarea Societății Arhitecților Români

26 Feb 2021 1681

Au început înscrierile la opţionalele integrate „De-a arhitectura”

25 Jan 2021 1972

Centrul istoric al Constanţei, marea provocare pentru studenţii arhitecţi care se reunesc zilele acestea la malul mării (documente)

28 Feb 2020 1879

Arhitectul Radu Cornescu „Victor Ştephănescu este autorul celor mai multe clădiri de patrimoniu din Constanţa“

21 Mar 2018 8497

Tinerii constănțeni, preocupați de arhitectura zonei vechi a cetății

21 Dec 2017 2989

Comunicat de presa Zidul Palatului Parlamentului trebuie daramat

22 Sep 2015 1243

Comunicat de presă Ovidiu Raeţchi

22 Sep 2015 1311

Studenţii arhitecţi din Bucureşti vor revitalizarea centrului istoric al Constanţei (galerie foto)

14 Aug 2014 2997

Cazinoul ar putea fi redeschis publicului în această vară

28 May 2014 2828

Alexandru Bălan, singurul aspirant la mandatul de preşedinte Pentru ce funcţii se bat arhitecţii constănţeni în alegerile de sâmbătă

08 May 2014 2097