Petiție online „Mai bine închidem plajele acum, decât să închidem în 1-2 săptămâni toată România“

  • Pe o platformă specializată în petiții online a fost creată petiția cu întrebarea „Sunteți de acord cu închiderea plajelor?“.
  • Demersul a fost inițiat la data de 26 iulie 2020, cu puține zile înaintea instituirii măsurii privind obligativitatea purtării măștii de protecție pe plajî și în alte spații deschise.
  • „Lumea se infectează la mare, apoi împrăștie virusul în satul/orașul natal“, a scris autorul petiției.
Numeroasele cazuri de Covid-19 raportate constant în ultimele săptămâni, dar și frecvența susținerilor potrivit cărora diferite îmbolnăviri s-au produs pe fondul vancațelor pe litoral, au dus la inițierea unor petiții în mediul online, prin care se solicită închiderea plajelor.
Recent, un astfel de demers a fost înregistrat și pe site-ul de specialitate petitieonline.com. De menționat că petiția a fost inițiată la data de 26 iulie 2020, cu puține zile înaintea instituirii măsurii privind obligativitatea purtării măștii de protecție pe plajă și în alte spații deschise. Titlul petiției este reprezentat de o întrebare – „Sunteți de acord cu închiderea plajelor?“
„În condițiile exploziei numărului de îmbolnăviri cu virusul SARS COV2, aproape 1.300 infectări zilnice, România trebuie să impună noi restricții. Pe plajele de la Eforie Nord, Vama Veche, Mamaia nu se respectă deloc regulile de distanțare socială, turiștii stau cearceaf lângă cearceaf și nimeni nu poartă mască. Lumea se infectează la mare, apoi împrăștie virusul în satul/orașul natal. Mai bine închidem plajele acum, decât să închidem în 1-2 săptămâni toată România, se știe că la 2000 cazuri zilnice se impune intrarea în starea de urgență pe teritoriul întregii țări“.
Acestea sunt argumentele aduse și situația expusă de autorul petiției, pe site-ul specializat în promovarea petițiilor online.


„Nu murim un an dacă nu mergem la mare“

Până la momentul redactării articolului, se strânsese 94 de semnături pentru această petiție, unele fiind și ale unor persoane din Constanța.
Un utilizator ce a menționat că este din Constanța a precizat următoarele: „Doresc închiderea plajelor, deoarece turiştii, în general NU RESPECTĂ nimic. În condiţiile în care România a devenit cea mai afectată ţară din Uniunea Europeană de actuala pandemie, iar sistemul medical din România abia poate face faţă celor peste 1.000 de cazuri raportate zilnic, în ultimele 3 zile; din ce în ce mai multe state au început să închidă graniţele României, solicită test covid-19, sau impun carantina obligatorie timp de 14 zile pentru turiştii reveniţi din România, situația e gravă, e litoralul românesc riscă să devină un focar, ce poate compromite definitiv sistemul medical din ţară, datorită infectării în masă a populaţiei“.
„Este imerios necesar să se ia măsuri urgente în a se stăvili răspândirea bolii!“, scria un alt utilizator, ce declara că este din București.
„Nu murim un an dacă nu mergem la mare și în cluburi. Viața e mai importantă“, preciza cineva din Brașov.


Citește și:

Decizie CJSU. Masca de protecție, de astăzi, obligatorie în județul Constanța (document)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mamaia, statiunea vacantelor la mare

27 Nov 2023 812

Un sejur în Antalya te va conduce direct spre o vacanță inedită cu "parfum" oriental! Iată de ce!

20 Nov 2023 742

Primăria a desemnat elaboratorii PUZ-urilor care vizează regenerarea urbană a două zone importante din municipiul Constanța. Despre ce este vorba? (DOCUMENT)

20 Oct 2023 1163

Editorial Constanța animată, starea din timpul sezonului estival

18 Aug 2023 1099

Marcel Ciolacu - „Trebuie toleranţă zero faţă de toţi aşa-zişii bombardieri care fac scandal şi confundă plajele cu maidanul în România“

18 Aug 2023 862

Gunoaie pe plaja de la Eforie Nord! Furtuna puternică face ravagii (FOTO+VIDEO)

17 Aug 2023 1091

Atenționare de călătorie în Franța! Avertizare de furtuni și intensificări ale vântului

02 Aug 2023 865

ANUNȚ Administrația Națională „Apele Române” publică rezultatele etapei a III-a de licitație publică privind închirierea suprafețelor de plajă cu destinație turistică ale Mării Negre

20 Jul 2023 974

Controale pe litoral! Amenzi uriașe vor fi aplicate pentru circulaţia sau staţionarea vehiculelor pe plaje, diguri şi faleze

05 Jul 2023 1255

Apele Române O nouă etapă din cadrul licitației publice pentru închirierea suprafețelor de plajă cu destinație turistică ale Mării Negre

03 Jul 2023 994

„Blue Flag” Plajele care au primit eticheta de calitate. O plajă din Năvodari, în faza pilot a programului

30 Jun 2023 1040

Deputații au decis că suprafeţele de plajă nou create pot fi atribuite direct unor operatori economici

14 Jun 2023 900

Compania administrată de George Lipoveanu câștigă contractul de salvare acvatică pe plajele din sudul litoralului (DOCUMENT)

13 Jun 2023 1473

Ce spune ANAR despre majorarea taxelor pentru amplasarea de beach-baruri pe litoral?

02 Jun 2023 1123

Alte 39 de subsectoare de plajă au fost adjudecate în Etapa II a licitației naționale. Cine sunt câștigătorii?

11 May 2023 2186