Petrica Miu a fost numit la sefia ISJ, urmeaza inspectorii adjuncti

numire_noul_inspector_general_ISJ_Petrica_Miu_10.jpgPrefectul Constanţei, Liviu Tit Brăiloiu, l-a învestit, ieri, în funcţia de conducere a Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa pe social-democratul Petrică Miu.

La eveniment a fost prezent şi ex-inspectorul şcolar general, liberalul Marian Sârbu, care pe 6 martie şi-a înaintat demisia. În mod oficial, profesorul nu a renunţat la şefia ISJ Constanţa din motive politice, ci pentru că în ultima perioadă au avut loc întâmplări neplăcute,  precum cel de la Săcele, în care un director a lovit cu o nuia o elevă. Vizibil tensionat, Sârbu a stat în stânga preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, şi a suportat cu stoicism subtilele împunsături pe care i le-au aruncat social-democraţii. „Nu cred că există argumente serioase care să mă acuze şi să-mi reproşeze că am avut o prioritate politică. Prioritatea mea şi a colegilor mei a fost elevul de la oraş, elevul de la ţară", a declarat Marian Sârbu, care a promis ca, din postura de profesor de fizică, să formeze cel puţin un olimpic naţional, aşa cum a mai făcut-o. În schimb, la şefia Inspectoratului s-a reîntors profesorul Petrică Miu, fost inspector şcolar general în perioada 2004 - 2005. Potrivit acestuia, obiectivele imediate ale ISJ Constanţa vor fi legate de realizarea unui calendar permanent al instituţiei, de o bună pregătire a examenului de bacalaureat, dar şi a celui de titularizare. Noul inspector general a declarat că nu este de acord cu promovabilitatea de aproape sută la sută care s-a înregistrat la bacalaureatul din vara lui 2008. Trebuie menţionat faptul că Petrică Miu a fost numit prin ordinul Ministrului Educaţiei, Cercetării şi Inovării, Ecaterina Andronescu, până la organizarea concursului de inspector şcolar general, „dar nu mai târziu de sfârşitul anului şcolar 2008 - 2009".

Oprea şi Vrană pleacă şi ei

Dar acestea nu sunt singurele schimbări care vor avea loc în rândul echipei de la şefia ISJ Constanţa. Până la sfârşitul săptămânii se va şti care sunt profesorii care le vor lua locul inspectorilor adjuncţi Mircea Vrană şi Adriana Oprea. Petrică Miu va avea de ales între Liliana Timofte, fost inspector management, Constantin Caracoti, fost inspector general adjunct, Adriana Gheorghe, ex-inspector evaluare şi dezvoltarea instituţională, şi Filip Teodor, inspector activitate educaţională. Este vorba despre cadre didactice care fac parte din vechea echipă, care a lucrat cu prof. Petrică Miu, în vremea când era inspector şcolar general.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

luka andronescu

01 Oct, 2009 00:32

io o vreau pe profa gradinaru nicoleta inspector e cea mai tare

Ileana Cosma

23 Mar, 2009 22:08

Chiar asa, ce-au facut cele doua? Lasati anonimatul si spuneti!Una din ele ,din cate stim, a mai castigat niste procese de calomnie.

fost prof.

21 Mar, 2009 16:14

E si normal sa-si aduca echipa. Cu cine sa faca toate magariile? Doar urmeaza titularizarea pe bani grei... Oare ce procent de promvoabilitate la bacalaureat cand a mai fost inspector general? ce procent a avut madgearu anul trecut? E numai praf in ochi. Se pare ca are memorie scurta. A uitat ce aranjamente facea mai ales cand a fost general si mai ales la resurse umane...Referitor la celelalte doua, nu mai e cazul sa vorbim de moralitate. Au demonstrat in fiecare an la examene ce-au facut.

mircea

20 Mar, 2009 08:16

Ce rusine,dupa ce ca sunt numiri politice mai sunt si de o factura morala.....

vera

17 Mar, 2009 04:06

poti sa mori-cum credeti ca o va pune pe timofte?poate peste cadavrul celor care stiu prea bine cine a muncit in partidul asta-ea cu toti a dus-o bine-unde a disparut bileca de pe lista?

vera

17 Mar, 2009 03:40

CE SA CAUTE CELE 2 ORFELINE?DOAR SA-L SAPE, CA LA ASTA SE PRICEP PERFECT

o profa

17 Mar, 2009 00:01

au venit cu vechituri de la naftalina oameni compromisi ,mai ales ELE,IN REST BAFTA!

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 586

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 536

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 521

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 740

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 550

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 655

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 711

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 520

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 578

Alin Burcea este noul președinte ANAT (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 555

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța

12 Apr 2024 776

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3405

Complexul Cleopatra din Mamaia, deținut de famila lui Vasile Chirondojan, fost consilier local din Constanța, de vânzare. Iată cât cer proprietarii!

02 Apr 2024 14170

Dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu, amânat pentru finele lunii! Se pregătește audierea lui Ionuţ Ţiţimeaua, fost director în CJC

01 Apr 2024 934

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 937