Actualitate

Piedici în trafic Cine „domesticeşte" taximetriştii?! (galerie foto)

taxi_1.jpgAşa cum ZIUA de Constanţa a mai atras atenţia, taximetriştii devin, încet dar sigur, stăpânii Constanţei.

Este adevărat, oraşul are anumite puncte nevralgice, însă este imposibil să nu te loveşti de câte un şofer de taxi, la volanul maşinii sale, în trafic. Cum se face că mai mereu, în loc să-şi ocrotească clientul plătitor, taximetristul se grăbeşte şi îl pune în pericol. Este adevărat, nici autorităţile locale nu se înghesuie să facă ordine în trafic în ceea ce priveşte taximetriştii. Iar zone precum Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, City Park Mall, Gară sau Tomis Mall au devenit, la unele ore ale zilei, aproape impracticabile. Poate că spusele noastre nu vă conving, cu toate că nu credem că există şofer constănţean care să nu treacă prin aceste chinuri, zi de zi. Încercăm să vă convingem cu câteva fotografii mai mult decât elocvente. Nu numai că nu se respectă locul unde ar trebui să-şi aştepte clienţii, dar nici semnele de circulaţie, iar situaţia devine din ce în ce mai sâcâitoare pentru participanţii la trafic. Rareori mai vezi şi Poliţia Locală în acele locuri. Pentru a vedea ce măsuri trebuie să ia Poliţia Rutieră pentru a preîntâmpina aceste situaţii, am încercat să-l contactăm pe comisar-şef Constantin Dancu, şef al Poliţiei Rutiere Constanţa. Din păcate, nu a răspuns apelurilor noastre telefonice. Iar explicaţii am mai auzit, şi din partea Poliţiei Locale, dar şi din partea conducerii Camerei Taximetriştilor. Vă reamintim ce ne-au declarat cei care ar avea puterea, legal vorbind, să facă ordine în oraş.

„Poliţia Locală... care are unele legături cu taximetriştii"

taxi.jpgLicenţele de taxi sunt eliberate de Serviciul de Transport Local şi Organizare Evenimente din cadrul Primăriei Constanţa, condus de Liviu Pătraşcu. Controlul, pe teren, îl face Poliţia Locală, dar cu anumite atribuţii. „Zilnic, aplicăm sancţiuni, au fost ridicate licenţe, am trimis sesizări către serviciul din Primărie care face asta. Ne lovim mereu de aceleaşi probleme. Am găsit şi licenţe false. Facem controale în comun cu Poliţia Rutieră", a declarat Daniel Bratu, şeful Poliţiei Locale. Marin Neagu, preşedintele Camerei taximetriştilor face apel către autorităţi să stopeze valul de infracţiuni pe care le fac şoferii de taxi. Neagu spune că, în Constanţa, există 1890 de licenţe aprobate prin Consiliul Local, însă maşinile de pe piaţă sunt mult mai multe. Prin tehnici ilicite, taximetriştii clonează licenţe ori le falsifică şi folosesc „pisicuţele". „Credeţi că nu ştie Poliţia? Cel care pune aşa numitele pisicuţe stă pe strada cu Secţia 4 de Poliţie. Nu îi văd poliţiştii pe taximetrişti? Sau Poliţia Locală... care are unele legături cu taximetriştii? Unii dintre ei nici măcar nu au licenţă. La Spital, spre exemplu, sunt Matizuri care în loc de numărul de licenţă au dungi negre. Mă gândesc şi la clienţi, pot fi în pericol", a declarat Neagu. Şeful Camerei Taximetriştilor a mai spus că zonele cu probleme sunt Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, City Mall şi magazinul Tomis. „Unii sar la bătaie. Este o maşină, CT 62 GOE, un Matiz cu numărul de licenţă 1777 înscris pe maşină, care nu are autorizaţie, nimic. A şi sărit la mine, la bătaie. Aşa fac unii, sar la bătaie. Solicit parlamentarilor constănţeni să urgenteze votul modificărilor la Legea Taximetriei, care se află la votul final şi prevede sancţiuni foarte dure. De aşa ceva avem nevoie pentru a aduce situaţia la normal. Din păcate, avem taximetrişti corecţi care suferă din cauza imaginii create de cei care lucrează ilegal", a mai precizat Marin Neagu.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

DoTheDo

03 Oct, 2012 13:31

Adaugati si STRADA TRAIAN care, fiind inchisa, congestioneaza toata zona pana spre Casa de Cultura , Primarie

Articole asemanatoare

Federația Națională a Sindicatelor Șoferilor din România Scrisoare deschisă către comandantul Direcției Rutiere din Constanța. Are legătură cu flota UBER în municipiu

10 Jul 2020 1142

Dezbatere cu scântei privind regulamentul taximetriei din municipiul Constanţa (galerie foto)

05 Nov 2019 1385

Dezbaterea privind regulamentul pentru taximetriști a strâns zeci de participanți la Constanța (galerie foto)

04 Nov 2019 1267

Agresor care hărțuia femei și copii, imobilizat și predat poliției, de către taximetriști

28 Jul 2019 1580

Taximetrişti din Constanţa în marş către Bucureşti. Protest împotriva ordonanţei pentru transportul alternativ gen Uber si Bolt (galerie foto)

17 Apr 2019 2199

Taximetrişti din Constanţa, tâlhăriţi de trei bărbaţi neidentificaţi

02 Nov 2018 3572

Ce fel de şoferi se află la volanul taximetrelor Lică Neagu, preşedintele Camerei Taximetriştilor din Constanţa, doreşte montarea unei staţii prin care şoferii să ţină legătura permanent cu poliţia

25 Aug 2018 8587

Sute de taximetriști protestează în Capitală. Ce nemulțumiri au

22 May 2018 1451

Bucureşti. Astăzi, protest spontan al taximetriştilor

10 Jan 2018 958

Protest al taximetriștilor în Capitală faţă de transportul nelicenţiat. Ce alte revendicări au aceștia

20 Dec 2017 720

Oficial de la COTAR. Protestul transportatorilor se amână în așteptarea modificării legislative

12 Dec 2017 1777

Taximetriștii nu vor mai protesta la Constanța. Decizia luată după discuțiile cu ministrul Felix Stroe

12 Dec 2017 2160

Protest al taximetriștilor la Constanța. Traficul rutier va fi îngreunat pe bulevardul Tomis în zona Prefecturii

11 Dec 2017 1770

Politiştii locali au amendat doi taximetrişti care înşelau clienţii cu ajutorul unor dispozitive

05 Dec 2017 2415

Taximetriștii vor bloca bulevardul Tomis pe 13 decembrie. Care este motivul protestului

01 Dec 2017 3498