Pisaniile moldovenești ale lui Ștefan cel Mare ar fi fost furate din muzeul de istorie al orașului Herson. Reacția Ministrului Culturii

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu a precizat astăzi că a avut o discuție la telefon cu ministrul ucrainean al culturii, Olexandr Tkachenko în cazul presupusului furt al pisaniilor moldovenești ale lui Ștefan cel Mare din muzeul de istorie al orașului Herson de către agresorii ruși. 

„Urmare semnalelor din presă privind posibilul furt al pisaniilor moldovenești ale lui Ștefan cel Mare din muzeul de istorie al orașului Herson de către agresorii ruși, am avut în această dimineață o discuție telefonică cu ministrul ucrainean al culturii, dl. Olexandr Tkachenko.
I-am transmis situația semnalată de presa din România, detalii despre pisanii și am primit promisiunea că vom avea o informație oficială cât de curând.
Din informațiile sale legate de acțiunile agresorului rus, există date certe că au fost sustrase picturi din muzeele din Mariuopol și artefacte din aur din muzeele din Melitopol, unele despre care se știe că au fost deja scoase la vânzare.
Despre situația din Herson, având în vedere situația de acum de pe teren, nu există informații certe dar avem promisiunea unei verificări a celor semnalate de noi cât de curând posibil.
I-am reiterat promisiunea de a ajuta la evacuarea și păstrarea patrimoniului ucrainean aflat în pericol urmând să analizeze și să revină cu solicitări concrete“ - a transmis ministrul Lucian Romașcanu pe pagina sa de Facebook.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.