Plăcinta dobrogeană, recunoscută la nivel european


ComisiaEuropeană a anunțat că România a obținut recunoașterea europeană cu Indicație Geografică Protejată (IGP) a produsului „PlăcintăDobrogeană”.

Această înregistrare a fost publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene și devine al unsprezecelea produs românesc recunoscut și înregistrat la nivel european. Prin acest produs specific local, Dobrogea este promovată și inclusă pe harta europeană a produselor culinare.

Plăcinta dobrogeană este un produs de patiserie copt, precopt, congelat şi crud congelat obţinut din foi umplute cu brânză telemea sărată, amestecată cu caş şi ouă. Foile produsului se obţin prin întinderea şi tragerea aluatului. Foile cu umplutură sunt rulate, încreţite şi aşezate în formă de spirală în tăvi rotunde. Greutatea produsului este între 500 şi 2.000 de grame. Gustul este sărat dat de amestecul de brânză telemea, caş, ouă şi iaurt coapte împreună cu foile din aluat nedospit.

Produsul "Plăcintă Dobrogeană" are o consistenţă moale, fragedă, datorită amestecului de ou şi iaurt turnat deasupra, faţă de alte produse de acelaşi tip, care au o consistenţă crocantă cu suprafaţa uşor casantă. O altă deosebire faţă de alte produse de acelaşi tip este folosirea aluatului necongelat al foilor, aluat proaspăt pregătit pentru fiecare şarjă de produs finit.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

România câştigă în faţa Bulgariei recunoaşterea europeană a produsului „Plăcintă Dobrogeană"

05 Mar 2023 1164

Placinta cu branza

26 Feb 2017 4291