Plaja Mangalia va fi ecologizată Acţiune comună a elevilor, a poliţiştilor şi a funcţionarilor, înainte de Paşti

Polaris M Holding, în parteneriat cu Poliţia Locală, Primăria municipiului Mangalia, Şcoala Generală nr. 3, Colegiul Economic şi Liceul Tehnologic „Ion Bănescu“ din Mangalia vor demara, azi, la ora 12.00, acţiunea de ecologizare a plajei din Mangalia. Elevii au ca punct de întâlnire gabara din portul turistic, iar zona ecologizată va fi cuprinsă între Ancoră (amplasată lângă portul turistic) şi plaja Diana (din staţiunea Saturn).
 
„Acest tip de manifestare ecologică a devenit tradiţie pentru Polaris M Holding - compania iniţiază frecvent campanii de responsabilitate socială în care respectul pentru mediul înconjurător joacă un rol principal. Polaris susţine această acţiune în calitate de voluntar şi de partener logistic“, a declarat Călina Spirea, specialist Relaţii Publice al Polaris M Holding.
Pentru a răsplăti iniţiativa elevilor care vor participa la această acţiune, Polaris le va oferi acestora şepci, tricouri, saci pentru colectarea deşeurilor şi mănuşi de protecţie. Ulterior, sacii plini cu deşeuri vor fi colectaţi de o autogunoieră şi transportaţi la staţia de sortare în vederea reciclării, unde va avea loc separarea pe categorii şi culori. Ecologizarea plajei Mangalia face parte din iniţiativa de educaţie non-formală „Şcoala altfel“, prin care elevii au posibilitatea de a experimenta în mod direct ce înseamnă o activitate extraşcolară care sprijină ideea de protejare a mediului înconjurător. Cei 150 de elevi alături de cadrele didactice şi de Polaris vor ecologiza această zonă pentru a demonstra că un mediu curat şi sănătos se poate menţine printr-un efort comun. „Mesajul acestor acţiuni de ecologizare nu trebuie perceput izolat, ci trebuie să depăşească cadrul în care se desfăşoară, trebuie să dezvoltăm un comportament responsabil activ faţă de mediul în care ne desfăşurăm activitatea de zi cu zi. Mediul ne respectă dacă şi noi îi răspundem la fel“, mai spune Călina Spirea.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Polaris ecologizează plaja Mangalia alături de elevi

06 Apr 2015 1713