PMP solicită reabilitarea de urgență a tuturor școlilor și grădinițelor aflate în risc de prăbușire în caz de cutremurPartidul Mișcarea Populară Constanța solicită președintelui Consiliului Județean, Mihai Lupu, alocarea de urgență a fondurilor necesare consolidării tuturor școlilor și grădinițelor din județ aflate în risc de prăbușire în caz de cutremur și relocarea eleviilor, până la finalizarea consolidărilor, în alte spații adecvate, sigure și salubre, în care actul educațional să poată fi realizat în condiții optime.

Solicitarea PMP Constanța este bazată pe rapoartele ISU și ale tuturor instituțiilor abilitate, potrivit cărora există un risc real de prăbușire a multor școli și grădinițe, în cazul producerii unui seism.

“Cutremurul din Turcia ne-a arătat, dacă mai era nevoie pentru cineva, că suntem vulnerabili total în fața unei astfel de tragedii, dacă nu prevenim. Este imperios necesar să ne uităm prima dată la viitorul unei națiuni, la cei care nu se pot proteja singuri, la cei față de care avem datoria morală, civică, umană să facem tot ce putem pentru a-i proteja: la copii.

Dacă, ferească Dumnezeu, se va întâmpla și la noi o tragedie asemănătoare, nimic pe lumea asta, dle Lupu, nici scuze, nici regrete, nici flori, niciun cuvânt și niciun gest ulterior nu va putea potoli durerea din sufletul unui părinte, unei familii, ai căror copii ar fi trebuit protejați de Consiliul Județean cât s-ar afla în incinta școlilor. De aceea, trebuie alocate de urgență către primării fonduri pentru consolidarea tuturor unităților de învățământ aflate în risc real de prăbușire în cazul unui seism.

Acum suntem obligați să prevenim și este o urgență maximă, nu avem timp de pierdut. Nu vrem să plângem pe mormane, căutând copiii pe sub școli transformate în morminte, ci vrem să îi aplaudăm la serbări, să îi felicităm la absolvire. Iar în cazul în care nu pot fi identificate rapid fonduri, copiii pot fi mutați în alte clădiri  care să le ofere siguranță în timp ce sunt la cursuri.

Consilierii județeni ai PMP vor vota categoric un proiect de hotărâre care să vizeze consolidarea școlilor și grădinițelor, astfel încât copilașii din județul Constanța să fie în siguranță. Vă asigurăm de tot suportul nostru pentru protejarea copiilor”, a declarat Claudiu Palaz, președintele PMP Constanța.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE. LIVE VIDEO Peste 1200 de aleşi locali PMP, aşteptaţi astăzi la Parlament! Participă 40 de delegați de la Constanța (GALERIE FOTO+DOCUMENT)

29 Oct 2022 1875

UPDATE Constanța. Întâlnire regională a PMP, zona de sud-est

02 Apr 2022 2735

Constanța Congres extraordinar PMP. Claudiu Palaz, ales în funcția de vicepreședinte pe zona de sud-est

19 Feb 2022 3694

Congresul Extraordinar al PMP Eugen Tomac a fost ales preşedinte al partidului (VIDEO)

19 Feb 2022 2551

ZIUA LIVE. Cristian Diaconescu, președinte PMP „Constanța este centru strategic în regiune. Pe aici se intră. Trebuia ridicată la cer. O bază militară și un steag american, nu ajung. Nu o poți lăsa așa”

20 Apr 2021 2252

#alegeriparlamentare2020 Eugen Tomac (PMP), prezent la Constanța

26 Nov 2020 1917

#alegeriparlamentare2020 Claudiu-Iorga Palaz (PMP) solicită precizări privind modul desfășurării campaniei electorale pe timp de carantină, la Constanța

20 Nov 2020 1508

#alegeriparlamentare2020 Elena Băsescu și secretarul general PMP, Ioana Constantin, în conferință de presă, la Constanța

19 Nov 2020 1849

#alegeriparlamentare2020 Partidul Mişcarea Populară, angajament pentru „Pact pentru reducerea la 300 a numărului de parlamentari și eliminarea pensiilor speciale”

17 Nov 2020 1502

PMP arbitrează meciul dintre Țuțuianu și PNL din Consiliul Județean și anunță că va susține doar o repartizare echilibrată a banilor către primării

11 Jul 2020 3275

Palaz sesizează ANI Chiţac, senator al României cu sprijinul lui John Skantzikas, grecul împrumutat de Radu Mazăre cu 600.000 de euro (document)

15 Aug 2019 4250

Activităţi de publicitate doar în relaţie directă cu Primăria Constanţa PMP spune NU panotajului stradal din municipiu

04 Jul 2019 2023

PMP, proiect de lege privind eliminarea pensiilor speciale Turcescu - „Suntem bucuroşi că PNL şi USR ne susţin, dar să dea Cezarului ce-i al Cezarului!“

15 Apr 2019 8736

PMP Constanţa solicită autorităţilor achiziţionarea de aparate de testare în trafic a şoferilor privind consumul de droguri

09 Mar 2019 1366

Proiect PMP privind siguranţa rutieră. Suprailuminarea trecerilor de pietoni din Constanţa

10 Jan 2019 2035