Actualitate

Poarta 1 a Portului Constanța. Schimbări în fluxul de circulație rutieră. Cum va arăta parcarea de lângă Vraja Mării

În cursul zilei de ieri, la sediul Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța (CN APMC) a avut loc o conferință de presă susținută de primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, și de directorul general al CN APM SA, Nicolae Dan Tivilichi, urmată de o întâlnire cu operatorii portuari.
 
La conferința de presă, primarul municipiului Constanța a declarat că vor fi luate mai multe măsuri atât la nivelul municipiului Constanța, cât și al Portului Constanța, pentru ca, în curând, Constanța să devină a doua putere economică a României.
 
„Astăzi naștem o tradiție și mi-aș dori ca această tradiție să nu se limiteze doar la mandatele pe care temporar le avem eu, și domnul director general, ci să devină obișnuință. Primarul municipiului, împreună cu directorul general al portului, să organizeze întâlniri cu presa, precum și întâlniri periodice cu operatorii portuari“, a precizat Făgădău.
 
De asemenea, acesta a vorbit și despre măsurile care urmează să fie implementate pentru modernizarea și reabilitarea portului, dar a punctat și faptul că elaborarea Master Planului Portului se îndreaptă spre final. „În cadrul întâlnirilor pe care le avem cu ambasade, cu camere de comerț bilaterale, cu grupuri de investitori, eu nu prezint doar posibilitățile de investiție de pe raza municipiului Constanța, ci și pe cele ale portului. Trebuie să ne unim efortul și ceea ce are portul de oferit astăzi să ajungă la capacitate maximă. În afară de ceea ce înseamnă deschidere la apă, portul beneficiază de suprafețe impresionante, care, din păcate, nu sunt utilizate complet“, a declarat Decebal Făgădău.
 
Totodată, primarul a mai precizat: „Mi-am propus să fiu proactiv și administrația să devină un promotor al acestui demers de unificare și de promovare a posibilităților de investiții pe raza municipiului Constanța, indiferent că vorbim despre port sau că vorbim despre oraș sau de zona de turism. În perioada următoare, vor exista întâlniri cu studenții universităților, cu agenții economici din zona de turism; anul acesta trebuie să construim premisele elaborării strategiei de dezvoltare a municipiului Constanța“.
 
Printre măsurile care urmează să fie luate în acest sens sunt: transformarea Văii Portului în parte carosabilă, reabilitarea parcării din zona Vraja Mării, îmbunătățirea accesului la Poarta 1, resistematizarea stațiilor de autobuz, refacerea stadionului Portul. „Varianta Valea Portului, cea care nu este utilizată acum pentru circulație, vrem să o transformăm în parte carosabilă și zonă de acces către port. Se va resistematiza stația de autobuz, cu peronul pe mijloc, încercăm să separăm fluxurile de mașini. Vor exista două benzi care duc spre intrarea portului și o bandă va merge către Portul Tomis“, a mai spus Făgădău.
 
Directorul general al CN APM SA, Nicolae Dan Tivilichi, a declarat, în cadrul aceleiași conferințe de presă: „Master Planul Portului este finalizat, urmează ca săptămâna viitoare să fie aprobat în Consiliul Tehnic Economic al Ministerului Transportului“.
 
Spitalul din port, readus în atenție
 
În jurul prânzului, primarul Constanței, Decebal Făgădău, și directorul general al CN APM SA, Nicolae Dan Tivilichi, s-au întâlnit cu operatorii portuari. Potrivit omului de afaceri Corneliu Idu, acesta este un lucru foarte bun: „De 47 de ani, viața mea este conectată la pulsul portului Constanța. În sfârșit, avem o administrație care își pleacă urechea la problemele noastre. Portul Constanța este un bun național, nimeni nu are dreptul să împiedice dezvoltarea portului Constanța“. În cadrul întâlnirii cu operatorii portuari, primarul a precizat: „Vreau să ne vedem trimestrial (n.r. cu operatorii), eu am vrut să vin în port acum, dar, pe viitor, ne putem întâlni unde doriți“.
 
Edilul-șef a ținut să le mulțumească operatorilor portuari pentru ce au făcut până în prezent, acesta menționând faptul că știe cât este de greu să construiești o afacere și să o menții. De asemenea, Făgădău a mai propus ca, în cadrul unei întâlniri viitoare, să se facă o statistică a numărului de angajați, adăugând că s-a prezentat la această întâlnire pentru a construi agenda orașului și a crea o strategie unitară. „Avem multe de făcut împreună, din partea mea aveți deschidere, da-ți-mi ce probleme aveți“, le-a mai spus Făgădău operatorilor portuari.
 
Ștefan Muntoiu, unul dintre operatorii portuari, a ridicat problema spitalului din port, care, în prezent, nu este funcțional. „Propunem ca acest spital, ca suprastructură, să treacă în administrația Portului Constanța, să fie asigurat managementul de către comunitatea portuară și să putem să atragem fonduri și investiții astfel încât să aducem spitalul acesta la standardul cerut de colaboratorii noștri pe partea portuară“, a declarat acesta, la finalul întâlnirii.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministrul Transporturilor a participat la o întâlnire cu directorul general al APMC. Ce subiecte au fost analizate

19 Feb 2018 615

Imagini de la eveniment Conferinţă de presă a Clubul Nautic Român la Constanţa. Ce proiect se prezintă (galerie foto)

26 Jan 2018 807

Ministerul Transporturilor a lansat în consultare publică bugetul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa (documente)

04 Jan 2018 900

Primăria Constanţa a eliberat mai multe autorizaţii de construcţie pentru CNAPMC. Ce lucrări se vor realiza anul acesta?

03 Jan 2018 786

Licitaţie la CN APM SA Constanţa pentru achiziţia serviciilor de evaluare a bunurilor. Compania va plăti peste 116.000 de lei (document)

03 Jan 2018 767

Cine va elabora hărţile strategice de zgomot pentru Portul Constanţa?

29 Nov 2017 258

Atenție șoferi. Breteaua rutieră de legătură cu DN 39A intră în reparații. Traficul va fi restricţionat în zona podului nou de la Agigea

17 Oct 2017 598

CN APM Constanţa SA cumpără electropompe submersibile. Iată de la cine! (document)

09 Oct 2017 774

Ministerul Transporturilor evaluează posibilitatea ca spitalul CF Port să fie transferat la CNAPMC

05 Oct 2017 882

UPDATE Posibil abuz de poziţie dominantă al Companiei Naţionale „Administraţia Porturilor Maritime” SA Constanţa. Consiliul Concurenței face verificări

26 Sep 2017 1114

Schimbări la Global Consulting Certification SRL, deţinută de Mircea Marcu, fost director CNAPMC

28 Aug 2017 950

Prezent în Portul Constanţa, ministrul Răzvan Cuc s-a declarat mulţumit de managementul CNAPMC

14 Aug 2017 862

Declaraţie de avere - Luciana Izabel Mocanu Şefa Biroului de Litigii şi Negocieri Contencioase din cadrul CN APMC, cu trei bunuri imobile şi unul mobil (documente)

11 Aug 2017 3547

Declarație de avere - Elena Mihaela Singeorzan Angajată în cadrul CN APMC, cu trei bunuri imobile și două mobile (documente)

10 Aug 2017 3724

Declarație de avere - Tănase Iulian Pepi Șeful Serviciului juridic și contencios din cadrul CN APMC, cu patru bunuri imobile și două mobile (documente)

09 Aug 2017 2570

Declaraţie de avere - Doru Adrian Mihai Ce deţine şeful Biroului de Urmărire Trafic Maritim din cadrul CN APMC (documente)

08 Aug 2017 2025

Declaraţie de avere - Irina Beşcucă Iacob Angajată a CN APMC, cu trei bunuri imobile şi unul mobil (documente)

07 Aug 2017 1922

Declarație de avere - Liliana Mihai Ce deține șefa Serviciului de Cadastru și evidențe funciare din cadrul CN APMC (documente)

05 Aug 2017 1304

Declarație de avere - Georgiana Puia Angajată în cadrul Biroului Relații Internaționale din CN APMC, cu o mașină și un apartament (document)

04 Aug 2017 1419

Declarație de avere - Laurențiu Teodoru Șef al Biroului de Proiecte Europene și inginer în cadrul CN APMC, cu un apartament și două autoturisme (documente)

03 Aug 2017 735

Declaraţie de avere - Sorin Alexandru Horovei Analistul din cadrul Serviciului de Informatică al CN APMC deţine un autoturism fabricat în 2011 (document)

02 Aug 2017 983

Declaraţie de avere - Radu Florescu Inginer în cadrul CN APMC, cu o casă, un teren şi un autoturism (documente)

02 Aug 2017 1050

Declaraţie de avere - Mariana Udrea Angajata CN APMC, cu o casă, un teren şi un autoturism (documente)

01 Aug 2017 758

Declaraţie de avere - Petru Radu Şeful Serviciului de Exploatare şi Siguranţă Portuară din cadrul CN APMC conduce un autoturism fabricat în 2016 (document)

01 Aug 2017 965

Declarație de avere - Andra Roxana Opreanu Șefa Biroului de Relații Internaționale din cadrul CN APMC a înstrăinat un apartament (documente)

31 Jul 2017 1002

Declarație de avere – Raluca Mihai Specialistul în documentația studiilor din cadrul CN APMC nu deține bunuri mobile și imobile (document)

31 Jul 2017 803

Declarație de avere - Anamaria Luca Economista din cadrul CN APMC deține un autoturism fabricat în 2017 (documente)

31 Jul 2017 948

Declaraţie de avere - Adina Albu Şefa Biroului de Consultanţă Legală din cadrul CN APMC deţine două autoturisme (document)

29 Jul 2017 863

Declarație de avere - Laura Geacu Economista din cadrul CN APM SA Constanța, cu două bunuri imobile (document)

28 Jul 2017 695

Declarație de avere - Iuliana Carmen Cucui Economista din cadrul CN APMC deține un autoturism fabricat în 2014 (documente)

27 Jul 2017 763

Declaraţie de avere - Monica Lidia Velicu Şefa Biroului de Comunicare - Serviciul Marketing din cadrul CN APMC nu deţine bunuri mobile şi imobile (document)

25 Jul 2017 630

Declaraţie de avere - Marius Dănuţ Popescu Inginerul din cadrul CN APMC, cu un apartament şi un autoturism (documente)

25 Jul 2017 780

Sezonul cerealelor în Portul Constanța. Mii de tone de cereale sunt încărcate zilnic în nave. Câte nave sunt avizate pentru sosire în porturile maritime românești

24 Jul 2017 766

Declaraţie de avere - Ionuţ Bogdan Gheorghiu Economistul din cadrul CN APMC, cu un teren şi un apartament (documente)

24 Jul 2017 548

Declaraţie de avere - Răzvan Anghel Consilierul juridic din cadrul CN APMC deţine un autoturism fabricat în 2005 (documente)

24 Jul 2017 789

Cât şi cui plăteşte CN APMC pentru un studiu privind potenţialul de trafic de marfă aferent porturilor Constanţa, Midia şi Mangalia

22 Jul 2017 922

Declarație de avere - Laura Tivga Economista din cadrul CN APMC, cu două terenuri și două imobile (documente)

21 Jul 2017 618

Declarație de avere - Radu Nicolae Subinginer în cadrul CN APMC, cu două mașini și două imobile (document)

21 Jul 2017 783

Declarație de avere - Raul Crîngașu Inginerul din cadrul CN APMC, cu trei imobile și un autoturism (document)

20 Jul 2017 629

Declaraţie de avere - Ioana Blănuţă Şefa Compartimentului Nave Tehnice Depoluare din cadrul CN APMC, cu patru conturi la active (document)

20 Jul 2017 818

Declaraţie de avere - Laura Niculae Economista din cadrul CN APMC, cu un teren, o casă şi un autoturism (document)

19 Jul 2017 721

Declaraţie de avere - Otilia Ifimov Şefa Departamentului de Achiziţii Publice din cadrul CN APMC, cu o colecţie de obiecte de cult, artă şi bijuterii estimată la 40.000 de euro (document)

19 Jul 2017 914

Declaraţie de avere - Tudorel Lupu Inginerul din cadrul CN APMC conduce un autoturism fabricat în 2010 (document)

18 Jul 2017 1235

Declaraţie de avere - Lucia-Florina Fifere Organizator relaţii în cadrul CN APMC, cu trei imobile şi un autoturism (document)

18 Jul 2017 626

Declarație de avere - Ionuț-Dumitru Gumeni Șeful Biroului de Administrare Rețea din cadrul CN APMC, cu două terenuri, o casă și un apartament (document)

17 Jul 2017 660

Declarație de avere - Gheorghe Viorel Parpală Șeful Sucursalei Energetică Port din cadrul CN APM SA, cu șapte terenuri, trei apartamente și o casă

17 Jul 2017 970

Declaraţie de avere - Dorin Raicu Consilierul juridic din cadrul CN APMC nu deţine bunuri mobile şi imobile (document)

15 Jul 2017 827

Declarație de avere - Teodor Patrichi Consilierul CN APMC Constanța conduce două autoturisme (documente)

14 Jul 2017 1347

Declaraţie de avere - Vicenţius Petrescu Şeful Sucursalei de Servicii Port din cadrul CN APMC, cu patru terenuri, o casă şi două apartamente (documente)

13 Jul 2017 681

Declarație de avere - Emil Sorin Banias Șeful Sucursalei Nave Tehnice din cadrul CN APMC, cu două terenuri, o casă și un apartament (documente)

12 Jul 2017 1655