Poate nu vom mai fi nevoiţi să ne tratăm la Bucureşti sau în America! Bloc operator de 4,2 milioane de euro la Spitalul Judeţean Constanţa (galerie foto)

Începând de ieri, chirurgii din Constanţa vor opera în cel mai modern bloc operator din ţară, dotat cu aparatură de ultimă generaţie. Investiţia se ridică la 4,2 milioane de euro, iar beneficiarii direcţi sunt pacienţii constănţeni şi nu numai.
 
Noul Bloc Operator pentru Chirurgie generală din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa a fost inaugurat, ieri, de Constantin Dina, şeful Corpului de Control al ministrului Sănătăţii, subprefectul Levent Mustafa Accoium, vicepreşedintele CJC cu atribuţii de preşedinte, Cristinel Dragomir, directorul unităţii sanitare, dr. Dănuţ Căpăţînă, directorul medical al spitalului, Mihnea Avram, directorul de cercetare, Cătălin Grasa, precum şi alţi şefi de secţii şi cadre medicale. Potrivit lui Mihnea Avram, noul bloc operator are cinci săli de operaţie, fiecare fiind dotată cu aparatură medicală de ultimă generaţie. „Este cel mai modern bloc de operaţie din România“, a declarat directorul medical al SCJU, dr. Mihnea Avram. Fiecare sală de operaţie este dotată cu aparate de anestezie generală, masă operatorie multimodulară, lampă cu satelit cu sistem de transmisie video pentru studenţi, aspirator pentru drenaj, sisteme de electrocauterizare şi multe altele. Blocul Operator are un salon cu trei paturi pentru trezirea pacientului, care, ulterior, este mutat într-un salon post-operator cu şase paturi, dotat, de asemenea, cu aparatură ultramodernă. „Investiţia se ridică la 4,2 milioane de euro, din care 1,2 milioane reprezintă finanţare de la Consiliul Judeţean Constanţa, iar 3 milioane, bani din procesele câştigate de spital cu Casa de Asigurări de Sănătate. Consider că suntem un spital de urgenţă împlinit. Chirurgii au la dispoziţie tehnologie ultramodernă pentru a efectua intervenţii de un înalt nivel medical“, a precizat, la rândul său, managerul unităţii sanitare, Dănuţ Căpăţînă. Investiţia era absolut necesară, în contextul în care medicii lucrau cu aparate vechi, în condiţii precare. „Beneficiari sunt, în primul rând, pacienţii, dar şi medicii care vor putea efectua orice operaţie la Constanţa. Desigur că au existat situaţii când am preferat să trimitem pacientul la Bucureşti, din cauza lipsei unor echipamente“, ne-a dezvăluit dr. Cătălin Grasa.

 Prioritatea zero a CJC

Prezent la inaugurarea noului bloc operator, vicepreşedintele CJC cu atribuţii de preşedinte, Cristinel Dragomir, s-a arătat încântat de acesta. „Avem un bloc operator la standarde înalte. Anul acesta, este pentru prima dată când Ministerul Sănătăţii ne-a alocat bani, 12 milioane de lei, pentru reabilitarea secţiei de Pediatrie. Această inaugurare e un moment de împlinire, care ne dă energie pentru a merge mai departe. Spitalul Judeţean este prioritatea zero a CJC. Sperăm să găsim bani şi pentru reabilitarea secţiei Chirurgie I. Am solicitat şi spijinul Ministerului Sănătăţii în acest sens. Sper ca lucrurile să meargă bine şi mai departe în ceea ce priveşte reabilitarea secţiilor Spitalului Judeţean“, a menţionat Cristinel Dragomir. La rândul rău, Constantin Dina, şeful Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii, a transmis conducerii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă şi celei a CJC aprecierile şi felicitările ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu. „Ministerul sprijină orice proiect care urmăreşte creşterea actului medical. Inaugurarea blocului operator este foarte importantă pentru pacienţii constănţeni“, a punctat Constantin Dina.

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Gelu

03 Apr, 2015 06:19

Si doctori când avem?..

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.