De ce este pokerul văzut ca un joc pentru bărbați?

Fiecare jucător se află pe picior de egalitate în jocul de poker. Aptitudinile fizice, mediul, sexul sau rasa nu au niciun avantaj. Pokerul este un joc pentru toată lumea. Atunci de ce este atât de des perceput ca un joc al bărbaților?
 
Imaginați-vă că jucați un joc tradițional de poker. În mod obișnuit, scena arată tipi așezați în jurul unei mese de poker într-un salon, poate purtând pălării de cowboy. Alții ar putea vedea un cazinou de lux, asemănător celui dintr-un film cu James Bond, cu toți (sau aproape toți) jucătorii fiind bărbați, îmbrăcați în smochinguri și jucând pentru sume mari de bani.
 
Acestea sunt stereotipuri ale pokerului, deoarece acesta a fost întotdeauna văzut ca un joc al bărbaților. Pe pokerstars dai de adversari foarte variați, tu ce mai aștepți?

Pionierii pokerului

Puține femei au avut înclinația sau curajul de a se alătura bărbaților atunci când aceștia jucau în saloane, pe vasele fluviale și în camerele din spate ale instituțiilor obscure existente. Standardele sociale au interzis mult timp femeilor să joace jocuri sau jocuri de noroc care sunt adesea jucate doar de bărbați.
 
Rareori cărțile de istorie a pokerului menționează viețile lui Lottie Deno (care a jucat poker împreună cu soțul ei prin Texas înainte de a deschide o unitate de jocuri de noroc în New Mexico în anii 1860), Belle Star (care a participat la jocuri de poker în saloane în anii 1880) sau Alice Ivers (cunoscută și sub numele de Poker Alice, care a jucat poker timp de decenii în saloane la începutul anilor 1900). Cu toate acestea, ele au fost femeile care au sfidat așteptările și au participat la acest joc înainte de epoca modernă.


 

De ce femeile sunt frecvent lăsate pe dinafară în istoria pokerului?

În primul rând, nu existau multe femei în saloanele și sălile de jocuri de noroc, care erau majoritar pline de populație masculină.
 
În al doilea rând, bărbații povestesc frecvent istoria pokerului. Ei nu sunt foarte interesați să povestească experiențele celor câteva femei care au intrat ocazional în sesiunile de poker dominate istoric de bărbați.

Tradiția

Pokerul a fost în mod obișnuit un joc al bărbaților. Bărbații povestesc adesea povești despre bărbați faimoși care au jucat poker și au popularizat jocul.
 
Pentru că pokerul nu era "jocul lor", femeile discută rareori despre originile sale.
 
Pe măsură ce trece timpul, devine din ce în ce mai obișnuit ca bărbații să povestească istoria pokerului și să îi laude pe bărbații care au deschis calea și au dat jocului forma sa actuală. Faptul că la mesele de joc erau mai puține femei decât bărbați însemna că acestea erau, de asemenea, mai puțin familiarizate cu legendele, obiceiurile și trecutul jocului.



 

Sexism

Mulți bărbați detestă să audă acest epitet, iar unii se simt atacați și arătați cu degetul pentru un sexism de care nu cred că sunt responsabili.

 
Este un fapt că există. Este o componentă a miturilor care au fost asociate cu pokerul încă de când a fost inventat. În mod tradițional, femeile trebuiau să aibă grijă de casă și de familie, în timp ce bărbații mergeau la muncă și la joacă. Mesele de poker nu erau adesea primitoare pentru femeile care sfidau convențiile. În schimb, acestea erau hărțuite, insultate și luate în derâdere.
 
Poker Alice nu mai trebuie să folosească amenințarea cu armele de foc sau, pe de altă parte, viclenia ei feminină pentru a obține un loc la o masă de poker din cauza sexismului prezent pe scena pokerului de astăzi. În timp ce unele femei se confruntă cu un sexism deschis la masa de joc, în zilele noastre, cea mai mare parte a acestuia este ascunsă de "jocul din vestiar" sau de bărbații care sunt pur și simplu needucați. Chiar mai rău, bărbații le acuză frecvent pe femei că sunt prea sensibile pentru a juca poker cu bărbații.

Nesiguranță

Pokerul este uneori prezentat ca un joc egal, care poate fi jucat de oricine, indiferent de aptitudinile fizice, sex, rasă sau etnie.
 
Unii băieți tineri acceptă acum femeile la masă pentru că împărtășesc această perspectivă. Ei sunt pregătiți să încurajeze o mai mare egalitate în poker și vor face acest lucru în cea mai mare măsură posibilă.
 
Pe de altă parte, bărbații pot fi, de asemenea, rezistenți la schimbare. Nu îi deranjează să vadă că femeile se alătură jocurilor lor, deoarece apreciază modul în care sesiunile de poker le serveau drept un fel de retragere din fața soțiilor lor sau, mai precis, a caselor lor. Unii bărbați au opinia că femeile pur și simplu nu pot juca la fel de bine ca bărbații, că le lipsește curajul de a-și asuma riscuri și cunoștințele necesare pentru a face jocurile potrivite.

Schimbarea narațiunii

Femeile de astăzi își asumă riscuri mai mari ca niciodată. Acest lucru este util atunci când joacă poker.
 
În moduri care le permit să concureze la mesele de poker, femeile preiau controlul asupra propriilor narațiuni și destine. Femeile vor să joace acum mai mult ca oricând, fie că este vorba de aspectele sociale, de provocarea mentală, de șansa de a folosi analiza și teoria jocului în avantajul lor sau de posibilitatea de a face bani.

Concluzie

Chiar dacă Pokerul are o demografică ce favorizează sexul masculin, femeile încep să-și facă locul în acest joc predominant pentru o perioadă atât de lungă de timp pentru bărbați.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Trenduri ale distracției și relaxării în timpul liber, în era digitală

20 Mar 2024 459

5 sfaturi pentru pasionații de jocuri de noroc de la noi din țară

05 Feb 2024 482

Kara Scott - sfaturi pentru primul turneu de poker live

15 Mar 2023 1529

Oficial De luna viitoare, impozite mai mari pentru câștigurile din jocurile de noroc

19 Jul 2022 1577

Top 5 motive pentru care jucătorii aleg cazinourile online

17 Mar 2022 1802

Specialiștii dezvăluie secretele din spatele unui bluff de succes la poker

17 Dec 2021 2172

Cum se poate salva o mână slabă la Video Poker

18 Oct 2021 3230

Online Casino Poker în România Cum alegi un site sigur și corect?

27 Sep 2021 3466

Omul de afaceri Ioan Tapangea continuă investițiile din județul Constanța. Proiecte imobiliare și siguranță pentru angajați

27 Feb 2021 5453

Pokerul online, deschis pentru toata lumea

04 Jun 2019 8570

Poker, ce reguli presupune jocul inteligenței

16 May 2019 7733

Jocurile de pe Facebook, din ce în ce mai populare

25 Sep 2018 5055

Cântăreața Lady Gaga își sărbătorește ziua de naștere. Câți ani împlinește

28 Mar 2017 4395

Banc Alibi neconvingător

28 Jan 2017 1837

Percheziţii Poliţiştii au ridicat 20.000 de jetoane de la o firmă care organiza ilegal jocuri de noroc

11 Jul 2016 2166