Poliția Capitalei, precizări după scandalul între Diana Șoșoacă și jurnaliștii italieni. Soțul său ar fi agresat un agent


 
  • Conform polițiștilor, au fost respectate procedurile în vigoare pe parcursul interviului senatoarei Diana Șoșoacă cu jurnaliștii italieni.
  • Soţul senatoarei l-ar fi agresat pe unul dintre agenţii de poliție.


 
Poliţia Capitalei a transmis, marţi, în replică la relatările din presa italiană cu privire la conflictul avut de senatoarea Diana Şoşoacă cu o echipă de televiziune din peninsulă, că la efectuarea cercetărilor s-a respectat legislaţia penală, iar reprezentanţi ai Ambasadei Italiei la Bucureşti au fost prezenţi la demararea activităţilor şi au asigurat un translator, conform Agerpres.


 

"Având în vedere poziţia publică a unor jurnalişti din Italia, toate aspectele, aşa cum sunt formulate în actele procesual penale, au fost înaintate Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, structura competentă material.
 

 
Reprezentanţii Ambasadei Republicii Italia în România au fost prezenţi la demararea activităţilor de cercetare şi au sprijinit demersurile legale prin asigurarea translatorului care a participat la activităţi, aşa cum este prevăzut în materia legislaţiei penale.
 
 
Orice alte opinii ar fi de natură a afecta cercetările, fapt pentru care menţionăm că au fost respectate procedurile în vigoare, proceduri prevăzute de legislaţia ţării noastre", se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Capitalei.





Senatoarea Diana Şoşoacă a sunat la 112, vineri, în timpul unui interviu pe care îl acorda unei echipe străine de televiziune, în urma unui conflict apărut pe fondul întrebărilor adresate.





Potrivit procurorilor, poliţiştii Secţiei 4 s-au deplasat la faţa locului, însă soţul senatoarei l-ar fi agresat pe unul dintre agenţi.



Dumitru Şoşoacă a fost chemat luni la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, unde a fost anunţat că a fost pus sub control judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, fiind urmărit penal pentru ultraj.


 

"La data de 10 decembrie, în jurul orei 16,00, prin intermediul unui apel la 112, s-a solicitat intervenţia organelor de poliţie la un imobil din Sectorul 1. În momentul în care organele de poliţie au ajuns la imobil, inculpatul a agresat unul dintre agenţii de poliţie, respectiv l-a împins, izbindu-l de perete, i-a pus o mână în gât, după care l-a tras de uniforma de poliţie, cauzându-i suferinţe fizice", a transmis Parchetul într-un comunicat de presă.





Premierul Nicolae Ciucă afirmă că este ''inacceptabil'' incidentul în care au fost implicaţi senatoarea Diana Şoşoacă şi o echipă de jurnalişti italieni şi respinge categoric "manifestarea diferenţelor de opinii prin violenţă", se arată într-un comunicat de presă transmis, marţi, de Executiv.




Potrivit sursei citate, prim-ministrul este preocupat de acest caz, "care trebuie clarificat în regim de urgenţă de instituţiile abilitate ale statului".



 

"Guvernul României condamnă cu fermitate orice acţiune de intimidare a jurnaliştilor sau de obstrucţionare a dreptului la liberă informare a cetăţenilor. Libertatea de exprimare, dreptul la opinie şi accesul la informaţii sunt garanţii ale unei democraţii consolidate şi ale funcţionării statului de drept", se mai arată în comunicat.




Sursă foto: ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Diana Șoșoacă a fost prinsă de radar cu 110km/h și a rămas fără permis. Scandal făcut de senatoare la mașina poliției

10 Mar 2024 684

Are termen să predea absolut toate actele partidului în original Șoșoacă a divorțat politic de soțul său!

18 Feb 2024 1257

Dezvaluiri.ro Soțul Dianei Șoșoacă a agresat un tânăr la un protest de susținere a bisericii ilegale (VIDEO)

11 Jun 2022 4214

Constanța Scandal și îmbrânceli la biserica „Izvorul Tămăduirii”, care urmează să fie demolată. Prezentă și Diana Șoșoacă. Ce se întâmplă (VIDEO)

10 Jun 2022 5173

LIVE Diana Șoșoacă, prezentă la Constanța, la biserica „Izvorul Tămădurii”, care urmează să fie demolată. „Ne vom lega în lanțuri lângă această biserică! Să vedem dacă ne omori pe toți“ (GALERIE FOTO)

10 Jun 2022 2691

Diana Şoşoacă a anunţat că este membră a Partidului S.O.S. România

30 May 2022 2143

Diana Șoșoacă a sesizat poliția că i-a fost fost atacată casa cu ouă

17 Apr 2022 1437

Senatoarea Diana Șoșoacă, procedură urgentă împotriva Guvernului, la Curtea de Apel Constanța

23 Mar 2022 1792

Senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă, în proces cu Guvernul României, la Constanța. Răspunsul judecătorilor de la Curtea de Apel

19 Mar 2022 2478

Diana Șoșoacă, amendată cu 5.000 lei pentru afirmații discriminatorii. Ce a spus senatoarea despre Raed Arafat

12 Jan 2022 1642

Protest al deputaţilor AUR în plen pentru retragerea proiectului certificatului verde "Libertate fără certificate"

20 Dec 2021 1434

Filmul evenimentelor în scandalul în care este implicată Diana Șoșoacă. Aceasta a reclamat că jurnaliştii italieni aveau droguri

15 Dec 2021 1518

Diana Şoşoacă „Dacă veți impune vaccinarea obligatorie, scot mulți români în stradă“

25 Nov 2021 1825

Preşedintele Comisiei pentru apărare din Senat va sesiza poliția după scandalul provocat de Diana Șoșoacă

22 Nov 2021 1576

Scandal în Senat. Diana Șoșoacă refuză să poarte mască. A intervenit poliția

22 Nov 2021 1884