Poliția de Frontieră Contrabandă la 1.930 de metri altitudine, în Munții Maramureșului (galerie foto)

  • Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma unor acțiuni declanșate la frontiera de nord a țării, aproximativ 8.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, cantitate ce urma să fie transportă și ulterior comercializată pe piața neagră de desfacere din zonă. 
  • O parte din țigări a fost transportată din Ucraina în România, cu drona, iar o altă cantitate prin Munții Maramureșului, la o altitudine de 1.930 m.
Ieri, 02 septembrie 2020, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Poienile de sub Munte, județul Maramureș, au desfășurat o acțiune în zona de responsabilitate, pe linia combaterii contrabandei cu țigări.

Astfel, în jurul orei 11.00, lucrătorii noștri au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Repedea, județul Maramureș, pe muntele Pop Ivan, la o altitudine de 1930 metri, mai multe persoane care transportau în spate, dinspre frontiera de stat spre interiorul localității, colete voluminoase.

Imediat, polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea acestora, efectuând somaţiile legale prin voce, însă persoanele nu s-au oprit, au abandonat coletele și au fugit, dispersându-se în direcții diferite.

În cel mai scurt timp, au fost anunțate şi autoritățile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului.

La fața locului au fost descoperite 15 colete cu țigări de proveniență ucraineană, care au fost transportate la sediul instituției, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 7.440 pachete cu țigări, în valoare de peste 87.000 lei.

În continuare, se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru depistarea persoanelor implicate în activitatea infracțională și tragerea la răspundere a acestora.

Noaptea trecută, în jurul orei 23.50, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Halmeu – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au sesizat, în zona de responsabilitate, un zgomot produs de un aparat de zbor de mici dimensiuni, specific unei drone, care a traversat frontiera din Ucraina în România.Imediat, s-a procedat la monitorizarea traseului aparatului de zbor şi cercetarea zonei, fiind descoperit, în zona de frontieră, un colet de mici dimensiuni cu țigări de proveniență ucraineană.

În cel mai scurt timp, s-a luat măsura informării autorităților ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului.În urma inventarierii coletului, a rezultat cantitatea de 500 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 5.850 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, precum și pentru depistarea persoanelor implicate în activitatea infracțională, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Sursa foto: Poliția de Frontieră

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Bărbați ucraineni, blocați în Munții Maramureșului. Unul dintre ei a decedat

06 Apr 2022 1281

Ziua Clădirilor Zgârie-Nori. Provocări tehnice de construcție. Unesc cerul cu pământul (galerie foto)

03 Sep 2020 1667