Polițist local agresat în Piața Civică din Municipiul Tulcea. Suspecții, reținuți pentru 30 de zile

Polițist Local. Foto: Facebook/ Direcţia De Poliţie Locală a Municipiului TulceaUn polițist local de la Direcţia de Poliţie Locală a Municipiului Tulcea a fost agresat în timpul programului în timp ce se afla în Piața Civică din municipiul Tulcea. 

Potrivit unui comunicat al  Direcţiei de Poliţie Locală a Municipiului Tulcea , la data de 05.12.2022 un polițist local din cadrul Direcţiei de Poliţie Locală a Municipiului Tulcea se afla în postul din Piața Civică pentru îndeplinirea atribuțiilor de serviciu în scopul asigurării pazei și a ordinii publice în zona respectivă.

„La un moment dat polițistul local a observat lângă patinoar un grup de tineri ce tulburau liniștea publică și care se aflau în mod vădit în stare de ebrietate. Fiind o locație preponderent vizitată de mame cu copii mici polițistul local a intervenit rugând tinerii să se calmeze. Aceștia au refuzat și doi dintre ei l-au lovit cu pumnii și cu picioarele provocându-i răni în zona capului și a pieptului. Imediat au fost alertate echipajele poliției locale precum și cele ale poliției municipiului Tulcea și ale jandarmeriei, cei doi tineri fiind identificați și reținuți foarte repede. Deși inițial a fost stabilită măsura arestului la domiciliu, în urma apelului formulat, s-a dispus măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.
Dorim să aducem mulțumiri atât poliției naționale și jandarmeriei, pentru toate eforturile depuse care au dus la reținerea celor doi, precum și judecătorilor care au dispus măsura arestului preventiv și sperăm ca astfel să fie dat un exemplu pentru cei care se gândesc să mai agreseze un funcționar public care execută o activitate ce implică exercițiul autorității de stat“ - au precizat reprezentanții  Direcţiei de Poliţie Locală a Municipiului Tulcea.

Pentru informare aducem la cunoștința publicului următoarele prevederi legale extrase din Codul Penal:

Art. 257: Ultrajul
(1)Ameninţarea săvârşită nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directă, lovirea sau alte violenţe, vătămarea corporală, lovirile sau vătămările cauzatoare de moarte ori omorul săvârşite împotriva unui funcţionar public care îndeplineşte o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuţii, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite speciale se majorează cu o treime.

(2)Săvârşirea unei infracţiuni împotriva unui funcţionar public care îndeplineşte o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat ori asupra bunurilor acestuia, în scop de intimidare sau de răzbunare, în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite speciale se majorează cu o treime.

(3)Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează faptele comise în condiţiile alin. (2), dacă privesc un membru de familie al funcţionarului public.

(4)Faptele prevăzute la alin. (1)-(3), comise asupra unui poliţist sau jandarm, precum şi asupra personalului silvic învestit cu exerciţiul autorităţii publice, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuţii, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite se majorează cu jumătate.

Art. 371: Tulburarea ordinii şi liniştii publice
Fapta persoanei care, în public, prin violenţe comise împotriva persoanelor sau bunurilor ori prin ameninţări sau atingeri grave aduse demnităţii persoanelor, tulbură ordinea şi liniştea publică se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Polițist agresat în timpul unei intervenții. Suspectul, reținut pentru 30 de zile

15 Nov 2022 1032

Bărbat împușcat în genunchi după ce a atacat polițiștii cu sapa! Unde s-a produs evenimentul

18 Sep 2022 741

Tânărul care în noiembrie 2021 a amenințat pe Facebook un polițist de la Secţia 5, arestat într-un alt dosar

04 Jul 2022 1424

Doi bărbați au lovit cu pumnii și cu o bâtă autoturismul unui polițist (VIDEO)

27 Jun 2022 1884

Polițist rănit în timp ce încerca să imobilizeze un individ agresiv

13 May 2022 926

Dosar penal pentru purtare abuzivă. Un polițist din Prahova ar fi agresat un minor în sediul secției de poliție

19 Mar 2022 1413

Polițist din Constanța, înjunghiat! Procurorii anunță finalul anchetei

18 Oct 2021 4566

Județul Constanța Polițist, agresat de un bărbat, la Poarta Albă

23 Aug 2021 1784

Doi polițiști, agresați fizic în stația CF Constanța. Inculpatul, în arest preventiv

12 Aug 2021 1437

Plasat inițial în arest la domiciliu Bărbatul care a agresat doi polițiști din Constanța a fost arestat preventiv

04 Jun 2021 1732

Doi polițiști din Constanța, agresați fizic de un bărbat băut. Judecătorii decid azi libertatea individului

04 Jun 2021 1229

Judecătoarea Mara Iacob și-a motivat decizia în cazul avocatului Adrian Gheorghiţă agresat de un polițistul Tiberiu Petrovici

28 Dec 2020 1913

Ce s-a întâmplat în dosarul polițistului care ar fi agresat un avocat constănțean

12 Sep 2020 2066

Avocat contra polițist, pe ordinea de zi a Judecătoriei Constanța

10 Sep 2020 2138

Avocatul Adrian Gheorghiţă, din Baroul Constanţa, agresat de un poliţist în sediul Poliţiei Mamaia. Omul legii, trimis în judecată

18 Feb 2020 3404