Polițist mușcat de gât până la sânge! Inculpatul a luat cu suspendare. Ce despăgubiri va primi omul legii

  • Inculpatul și-a apropiat capul de polițist și l-a mușcat de gât de partea dreaptă, rămânând astfel cu gura încleștată, refuzând să îi mai dea drumul.
  • Pentru a scăpa de mușcătură, polițistul a introdus un deget în ochiul stâng al agresorului, forțându-l astfel să elibereze mușcătura și să se depărteze.
  • În urma acestei agresiuni prin mușcare, agentului de poliție i-a fost provocată o rană sângerândă la gât.

Verdict final în cazul unui bărbat, de 40 de ani, din Niculiţel, județ Tulcea, acuzat că a mușcat de gât un polițist, incident în urma căuia omul legii a suferit o rană sângerândă! Judecătorii Curții de Apel Constanța au decis, vineri, 27 noiembrie 2020, că nu este necesar ca inculpatul primească închisoare cu executare efectivă. Mai exact, magistrații i-au aplicat individului doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere.
 
De asemenea, judecătorii au hotărât obligarea inculpatului la plata către partea civilă (polițist) a sumei de 6000 lei reprezentând diferenţă despăgubiri și 10.000 lei cu titlu de despăgubiri.
 
Decizia Curții de Apel Constanța este definitivă.
 

Date din anchetă

 
Conform procurorilor, la data de 11.10.2019 a fost înregistrată plângerea polițistului, prin care a reclamat faptul că la data de 11.10.2019, în jurul orelor 18:30 în timp ce se afla în stradă, în calitate de agent de poliție în exercitarea atribuțiunilor de serviciu pentru asigurarea ordinii și liniștii publice, a fost mușcat de zona gâtului în partea dreaptă de către inculpatul D.C.M. și amenințat de către acesta cu acte de violență fizică și cu moartea.
 

Apel prin 112

 
În fapt, povestea începe când o femeie a anunțat prin 112 o stare de conflict însoțită de agresiuni ce se petrecea pe stradă în fața curții sale. Personalul de la Dispeceratul SNUAU 112 al I.P.J. Tulcea a transmis sesizarea formulată de sus-numita către agentul șef adjunct, care figura de serviciu.
 

Polițistul, în civil

 
Întrucât polițistul locuiește în apropierea domiciliului persoanei apelante (aproximativ 20 de metri), și pentru că din curtea sa nu se auzea niciun scandal, nevăzând vreo persoană în stradă, s-a hotărât să se deplaseze spre locația în cauză deși era îmbrăcat civil, întrucât ar fi pierdut timp pentru a se deplasa la sediul postului de poliție, unde ar fi trebuit să aștepte colegul cu care trebuia să intervină și să se deplaseze cu autospeciala din dotare.
 
Astfel, deplasându-se aproximativ zece metri, a auzit că de pe acea stradă vine cineva către el, înjurându-l. Uitându-se în acea direcție a observat că persoana în cauză era inculpatul, care venea în pas alert către el, având un lanț metalic în mână, pe care în timp ce se deplasa și-l înfășura pe mâna dreaptă.
 

Inculpatul a rămas cu gura încleștată în gâtul polițistului

 
Agentul de poliție, observând că inculpatul este în stare avansată de ebrietate, a încercat să-l țină la distanță, întinzând mâna, însă inculpatul se repezea către el, făcându-se că îl lovește, ca mai apoi acesta să facă o mișcare a brațului drept cu intenția de a-l lovi.

 

Polițistul a introdus un deget în ochiul stâng al agresorului

 
În acel moment, persoana vătămată l-a prins de mâini pe agresor pentru a-l imobiliza, însă individul și-a apropiat capul de el și l-a mușcat de gât de partea dreaptă, rămânând astfel cu gura încleștată, refuzând să îi mai dea drumul.
 

Pentru a scăpa de mușcătură, polițistul a introdus un deget în ochiul stâng al agresorului, forțându-l astfel să elibereze mușcătura și să se depărteze; în urma acestei agresiuni prin mușcare, agentului de poliție i-a fost provocată o rană sângerândă la gât. În continuare, polițistul a reușit imobilizarea agresorului, solicitând telefonic sprijin șefului de post.
 
Sursa motivare: rolii.ro
 
Citește și
 
Un polițist din Tulcea, amenințat cu un ciob de sticlă și cu o țeavă metalică. Inculpatul a fost amendat

Judecătorii explică de ce a luat cu suspendare tânărul acuzat că a bătut și amenințat un echipaj SMURD Constanța
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cazul polițistului de la Tulcea lovit în cap cu o rangă a primit un nou termen, la Constanța

21 Jan 2021 618

Pedeapsă mai blândă pentru un bărbat care a amenințat o polițistă locală din Constanța

05 Jan 2021 1566

Echipaj SMURD bătut, polițiști loviți, amenințat ori chiar mușcați Retrospectiva infracțiunilor de ultraj la Constanța. Dosarele anului 2020

01 Jan 2021 1477

O angajată a Poliției Locale Constanța, amenințată cu acte de violență fizică în Piața Tomis 3. Se așteaptă hotărârea finală

25 Dec 2020 2597

Polițist din Constanța, mușcat de un bărbat infectat cu HIV. Azi se decide libertatea inculpatului

18 Dec 2020 626

Anchetă finalizată în cazul tinerei din Constanța acuzată că ar fi lovit patru polițiști și trei agenți de securitate

05 Dec 2020 1099

Final de anchetă în cazul polițistului din Constanța mușcat de un bărbat infectat cu HIV

02 Dec 2020 748

Un polițist din Tulcea, amenințat cu un ciob de sticlă și cu o țeavă metalică. Inculpatul a fost amendat

18 Nov 2020 481

Un polițist din Tulcea, mușcat de gât în timpul unei misiuni. Cum s-a salvat omul legii. Prima condamnare

14 Nov 2020 1107

Un alt polițist local din Constanța amenințat în Piața Tomis III. S-a lăsat cu o condamnare

04 Nov 2020 2060

Doi polițiști din Constanța au fost mușcați de doi bărbați infectat cu virusul HIV

13 Oct 2020 1600

Ce s-a întâmplat în dosarul polițistului care ar fi agresat un avocat constănțean

12 Sep 2020 1179

„Te fac varză“, „Tu nu poți să-mi faci mie nimic“ Polițist din IPJ Constanța, amenințat în timpul unui filtru rutier la Cogealac. Ce au decis judecătorii

26 Aug 2020 1276

Mașina unui polițist local din Ovidiu incendiată de un șofer amendat pentru parcare neregulamentară

03 Aug 2020 1791

Un polițist de la Arestul IPJ Constanța, amenințat

09 May 2020 988