Polițiștii au desfășurat o ,,altfel” de activitate la Liceul cu Program Sportiv din Tulcea

foto: IPJ Tulcea Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea, Biroul Siguranță Școlară și Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat o ,,altfel” de activitate la Liceul cu Program Sportiv din municipiul Tulcea.
 
Și de această dată, elevilor le-a fost pus în vedere să adopte un comportament adecvat și să fie atenți și răbdători cu deciziile pe care le vor lua în viață, mai ales pentru că, fiind în ultimii ani de liceu, este momentul decisiv în care își pot alege cariera și își urmează vocația., transmite IPJ Tulcea. 
 
Polițiștii au fost foarte apropiați de copii, susținându-i în alegerea meseriei pe care urmează să o practice în urma finalizării studiilor liceale, dar și în alegerea unei facultăți de profil. Aceștia au discutat pe îndelete desprre dorințele pe care le au și despre  cum vor fi în societate ca viitori adulți.
 
Potrivit sursei citate, scopul vizitei a fost acela de a le aminti elevilor că violența, fie ea de orice fel, creează monștri, iar abandonul școlar a făcut victime de-a lungul timpului.
 
De asemenea, în urma discuțiilor purtate cu elevii, am descoperit faptul că un număr mare dintre aceștia sunt campioni la diferite sporturi și își doresc să profeseze în acest domeniu.
 
Prin urmare, pentru a face mai interesantă ,,lecția”, polițiștii au avut un invitat special, care a fost în măsură să discute cu elevii despre obiectivele pe care aceștia le au în viață, dar în mod deosebit, să discute despre rolul sportului în viața tinerilor și despre cariera de sportiv de performanță.
 
Astfel, scârțâitul ușii de la sala de clasă care s-a deschis, a lăsat în urma sa câteva secunde de tăcere…
,,Copii, haideți să facem cunoștință cu domnul Ionuț Iftimoaie, campion mondial de kickboxing!”.
Elevii au fost bucuroși să întâlnească un cunoscut sportiv, care să le împărtășească din experiențele sale, atât din prisma unui luptător, cât și a unui om trecut prin dificultățile vieții.
 

Acesta a punctat importanța găsirii menirii fiecăruia în viață și a oferit o lecție de ,,suflet” micilor sportivi în care vedea viitori campioni.
 
Totodată, a discutat cu liceeni despre pericolele la care se expun atunci când aleg un anturaj suspect sau se orientează spre consumul de alcool, droguri sau alte substanțe cu efect psihoactiv.

 
Extazul din glasul elevilor a rămas același de la începutul până la finalul activității, deoarece atmosfera a fost una destinsă, delectându-se atât cu povești reale din viața marelui campion și mici glumițe, cât și cu recomandări privind începutul vieții lor ca adulți.
 
Polițiștii vor continua să desfășoare astfel de proiecte în mai multe școli din județul Tulcea.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Bătrân rătăcit pe câmp, găsit de polițiști

02 Dec 2022 650

Amenzi de peste 7.600 de lei la frontieră! Situația actualizată

02 Dec 2022 452

Ni Ni și Chen Chen, asigurați de Complexul Muzeal de Științe ale Naturii la un broker cu cifră de afaceri 0 și care activează pe pierdere, după 12 ani de activitate (DOCUMENTE)

02 Dec 2022 736

Poliția de Frontieră 67.020 de persoane, dintre care 7.747 de cetăţeni ucraineni au intrat în România în ultimele 24 de ore

01 Dec 2022 340

Situația actualizată la frontieră. Care este valoarea amenzilor aplicate

30 Nov 2022 332

Poliția de Frontieră A fost suplimentat numărul personalului din Punctele de Trecere în minivacanța de Sf Andrei și 1 Decembrie

29 Nov 2022 415

Autoutilitară confiscată de polițiștii locali constănțeni. De ce a fost luată această măsură

27 Nov 2022 1048

Țigări în valoare de 1,5 milioane euro confiscate de polițiștii de frontieră

26 Nov 2022 631

Peste 160 de polițiști de frontieră români au participat, în anul 2022, la operațiuni Frontex

26 Nov 2022 540

Trafic de droguri 11 percheziții în Constanța și Mangalia!

25 Nov 2022 782

Poliția de frontieră. Câte persoane au intrat în țară în ultimele 24 de ore

24 Nov 2022 400

Opririle și staționările neregulamentare, sancționate de polițistii locali. Amenzi la Constanța

24 Nov 2022 471

Șerban Toader, director general adjunct al Direcției Generale Poliția Locală Constanța, averea și interesele (DOCUMENTE)

23 Nov 2022 986

Polițiștii, prezenți la Liceul Teoretic Negru Vodă. Despre ce au vorbit cu elevii

22 Nov 2022 568

Situația actualizată la frontieră. Fapte ilegale constatate și amenzi aplicate

22 Nov 2022 453