Polițiștii cer ajutorul publicului în prinderea celor mai căutați criminali din Europa (VIDEO)

Poliția Română, alături de agențiile de aplicare a legii din alte state membre și Europol, lansează o campanie de creștere a gradului de informare publică, în scopul prinderii persoanelor căutate pentru săvârșirea de infracțiuni de omor, trafic de droguri și trafic de persoane.
Clipurile campaniei:
  • https://youtu.be/KZN9B89o1_g
  • https://youtu.be/B2KzMMqop28
  • https://youtu.be/gkCdjogB7S8

Unii dintre cei mai căutați infractori din Europa sunt urmăriți de o perioadă mai lungă. În prezent, ar putea să trăiască o viață relativ obișnuită, dar au un trecut pe care vor să-l ascundă. ENFAST, cu sprijinul Europol, lansează astăzi campania EU Most Wanted 2021, pentru a depista persoanele urmărite din Europa.
Persoanele respective sunt căutate pentru infracțiuni grave, cum ar fi omor, trafic de droguri și trafic de persoane. Vă rugăm să vizitați site-ul web al celor mai căutate persoane din Europa, www.eumostwanted.eu, pentru a vedea imagini cu persoanele urmărite și să verificați dacă recunoașteți vreuna dintre acestea.
Dacă da, puteți anunța, anonim, prin intermediul site-ului web, www.eumostwanted.eu. Ați putea ajuta forțele de ordine să prindă o astfel de persoană.
Aproape toate statele membre participă, în acest an, la campania EU Most Wanted și există, în prezent, 62 de persoane urmărite, publicate pe site.
Europe’s Most Wanted a fost inițiat de comunitatea ENFAST, în ianuarie 2016, cu sprijinul Europol.
Membrii ENFAST sunt specializați în localizarea infractorilor fugari, care sunt bănuiți sau au fost condamnați pentru infracțiuni grave și fac obiectul mandatelor europene de arestare. Colaborarea între statele membre este importantă, atunci când este vorba de infracțiuni transfrontaliere și de persoane care fug dintr-o țară în alta și se sustrag, în mod repetat, de la aplicarea legii.
Încă de la lansare, campania a cunoscut un mare succes. În anul 2020, 16 persoane urmărite au fost arestate, 5 dintre arestări fiind datorate campaniei.
De asemenea, cu ajutorul informațiilor venite de la cetățeni, dar și ca rezultat al conștientizării sporite a publicului, pe care o creează campania, infractorii s-au predat.
De la lansarea campaniei, în anul 2016, 110 persoane urmărite au fost arestate, 41 dintre aceste arestări fiind direct legate de informații primite de pe site-ul campaniei, www.eumostwanted.eu.
Persoana urmărită de Poliția Română, în această campanie, este Rizaiy Kamal, alias Rizai Gardiz, cetățean afgan, de 26 de ani.
Acesta are 1,63 metri înălțime și ochi verzi.
La data de 9 decembrie 2020, în jurul orei 05.00, pe autostrada A1, tronsonul Arad - Timişoara, în incinta unei benzinării, a fost găsită o persoană, de naţionalitate afgană, care a suferit înjunghieri în zona abdominală, fiind victima unei agresiuni. Leziunile suferite au pus în pericol viața victimei, acestea fiind cauzate de activitatea violentă a celui în cauză, care, în același timp, ar fi aplicat lovituri cu cuțitul, în zona abdominală, unei alte persoane, provocându-i moartea.
Pe numele bărbatului, Tribunalul Arad a emis un mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere ilegală a frontierei de stat, trafic de migranți, tentativă de omor și omor.
E.N. – F.A.S.T. (European Network of Fugitive Active Search Teams - Rețeaua Europeană a Unităților de Căutare Activă a Urmăriților) înglobează toate structurile naționale de „Urmăriri”, cu sprijinul Europol, pentru a realiza o cooperare mai strânsă între statele membre ale Uniunii Europene, în ceea ce privește localizarea, arestarea și predarea persoanelor urmărite în baza mandatului european de arestare.


 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ucraina Un nou website cu imagini şi relatări ale martorilor despre crime, torturi şi violuri contra civililor în timpul invaziei ruse

09 Apr 2022 975

Cadavru descoperit în Bistrița-Năsăud, în urma unui apel la 112. Bărbatul era dat dispărut

25 Mar 2022 641

Incendiu la Terapie Intensivă Covid Constanța Procurorul criminalist Sadîc Zafer - „Multe mijloace de probă sunt distruse!“

03 Oct 2021 1769

Percheziții în București. Vizată, o asociație care organiza cursuri de masterat neautorizate

06 Aug 2021 898

Peste 500 de kilograme de cocaină disimulată în 35 de baxuri de banane au intrat în România prin Portul Constanța

29 Jul 2021 1377

Declaraţie de avere Nicoleta Hancia, membru în Consiliul de Administraţie al Biroului de Turism pentru Tineret SA (documente)

15 May 2021 3820

Institutul „Elie Wiesel” dezaprobă reacția edilului Vergil Chițac. Este vorba de numele străzii Mareșal Ion Antonescu

16 Feb 2021 1787

Diplome false! Zeci de percheziții în Mangalia și Medgidia. Date oficiale din ancheta procurorilor

10 Dec 2020 2773

Ludovic Orban, declarații privind incendiul de la Spitalul Județean Piatra Neamț (video)

15 Nov 2020 1322

Moartea suspectă a sopranei Constanța Adriana Mesteș, cercetată de polițiști și criminaliști

27 Aug 2020 1502

Bărbat reținut după o tentativă de omor pe balconul unui apartament din Mamaia. Victimă, soția sa

14 Aug 2020 1072

UPDATE - S-a deschis dosar pentru ucidere din culpă Crimă sau accident? Misiune dificilă pentru criminaliști la Mangalia. Bărbat mort după ce ar fi căzut de la etajul III

03 Aug 2020 4808

Luptători de la zece structuri MAI fac descinderi în această dimineață. În total, sunt aproape 50 de percheziții (galerie foto)

13 Jul 2020 1275

Jaf la sala de jocuri! Casiera a fost strânsă de gât. Ancheta este în desfășurare (galerie foto+video)

22 Jun 2020 9758

București Fost magistrat iranian, dat în urmărire internaţională, mort după ce ar fi căzut de la etaj

20 Jun 2020 1084