Poliţiştii de frontieră au depistat cinci bărbați care au pescuit 100 kilograme de peşte, în perioada de prohibiție și fără să deţină documente

  • Poliţiştii de frontieră au depistat cinci cetățeni români care au pescuit aproximativ 100 kilograme peşte, în perioada de prohibiție și fără să deţină documentele legale.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în zona de competență cinci cetățeni români care au pescuit aproximativ 100 kilograme peşte, în perioada de prohibiție și fără să deţină documentele legale.
 
În data de 20.05.2020, în jurul orei 10.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Chilia, în cooperare cu lucrători din cadrul ARBDD, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au efectuat un control asupra a două persoane dintr-o ambarcațiune, din zona canalului Teu, de pe raza localității Chilia Veche, județul Tulcea, care scoteau o înșiruire de plase de pescuit din apă.
         
Astfel, în cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei doi sunt cetățeni români, în vârstă de 30, respectiv 24 de ani, domiciliați pe raza județului Tulcea.
         
În urma verificării plaselor, a fost descoperită cantitatea de 75 de kilograme de peşte, din speciile caras şi babușcă, în stare proaspătă.
Întreaga cantitate de peşte a fost predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurile legale, iar plasele de pescuit din fir textil, în lungime de 310 metri, au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de pescuit comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode și mijloace, al peștilor și al altor viețuitoare acvatice în perioada de prohibiție.
 
De asemenea, tot la data de 20.05.2020, în jurul orei 21.00, poliţiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Băneasa, județul Constanța, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control, pe marginea lacului Dunăreni, un atelaj hipo, în care se aflau trei cetățeni români, cu vârste cuprinse între 31 și 37 de ani, domiciliați pe raza judeţului Constanța.

În urma controlului efectuat asupra atelajului, polițiștii de frontieră au descoperit cantitatea de 24 kg peşte, din specia crap, în stare proaspătă, și o plasă de pescuit din nailon în lungime de aproximativ 70 de metri, pentru care persoanele în cauză nu deţineau documente legale.

Întreaga cantitate de pește a fost predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar în cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinerea și transportul fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori produselor din peşte, producerea, importul, comercializarea, deținrea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârșelor, vintirelor, precum și a altor tipuri de unelte de pescuit comercial și furt.
 
Sursă foto: Garda de Coastă

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Știri Constanța Ce a descoperit Poliția pe malul Lacului Istria? S-a lăsat cu dosare penale

13 Apr 2024 706

Județul Constanța Bărbați prinși în flagrant în timp ce pescuiau ilegal în amenajarea piscicolă Conacu

11 Apr 2024 565

Județul Constanța Pescuit ilegal pe fluviul Dunărea între orașul Hârșova și satul Vadu Oii (GALERIE FOTO)

11 Apr 2024 399

Poliția RomânăReținut pentru braconaj cinegetic

10 Apr 2024 272

Amenzi de zeci de mii de lei aplicate de polițiștii Serviciului de Poliție „Delta Dunării” în județul Tulcea

06 Apr 2024 444

Constanța Dosar penal pentru capturarea unor păsări ocrotite de lege (GALERIE FOTO)

24 Mar 2024 676

Pescuitul cu unelte neautorizate, una dintre faptele sancționate de jandarmii din Tulcea în weekend

18 Mar 2024 462

A intervenit și IPJ Constanța Bărbați reținuți pentru braconaj (Galerie FOTO)

16 Mar 2024 623

Bărbat de 40 de ani din județul Tulcea, cercetat pentru braconaj! Ce au găsit polițiștii de frontieră în mașina bărbatului (GALERIE FOTO)

29 Jan 2024 794

Știri Constanța Incident cu foc de armă în extravilanul comunei Grădina!

15 Jan 2024 858

În județul Prahova Trei bărbați, cercetați pentru braconaj. Unul dintre ei este fost șef al Scolii de Poliție Câmpina

14 Jan 2024 1005

Percheziții la persoane bănuite de braconaj, în Argeș

10 Dec 2023 644

Incident vânătoresc cu consecințe grave, în Bistrița! Cazul unui tânăr și al unui paznic de vânătoare

09 Dec 2023 717

Știri Constanța Dosar penal pentru braconaj piscicol la Hârșova. Totul s-a produs în parcarea unui supermarket

06 Dec 2023 854

IPJ AlbaBraconaj cinegetic

05 Dec 2023 465