Polițiștii din Constanța continuă seria activităților preventive „În siguranță la volan, Stop Accidentelor!“

  • Programul de prevenție a fost conceput pentru a veni în sprijinul reintegrării persoanelor care au comis infracțiuni la regimul rutier, având o structură modulară care permite adaptarea intervenției la nevoile acestor persoane aflate în evidența Serviciului de Probațiune Constanța.
În cadrul Programului de prevenire destinat persoanelor care au săvârșit infracțiuni la regimul rutier, denumit ,,În siguranță la volan, Stop Accidentelor!”,
polițiști din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității și cei ai Serviciului Rutier, împreună cu un specialist din cadrul Serviciului de Probațiune Constanța, au desfășurat, în perioada ianuarie - februarie 2021, o serie de activități de prevenire destinate unui grup de 12 persoane.

Programul de prevenție a fost conceput pentru a veni în sprijinul reintegrării persoanelor care au comis infracțiuni la regimul rutier, având o structură modulară care permite adaptarea intervenției la nevoile acestor persoane aflate în evidența Serviciului de Probațiune Constanța.

Întâlnirile săptămânale, desfășurate la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, au oferit acestor persoane care au săvârșit infracțiuni la regimul rutier, interacțiunea cu polițiștii rutieri, care au oferit informații privind dezvoltarea personalității față de propria viață și sănătate, dar și a celor din jur, precum și elemente de bază ale legislației rutiere (diferența între contravenție și infracțiune, răspunderea penală a conducătorului auto, consecințele juridice ale repetării comportamentului infracțional, reabilitarea, condițiile și pașii de urmat pentru redobândirea permisului de conducere).


Mesajul principal transmis de polițiști a fost acela de conștientizare a cauzelor și riscurilor asociate comportamentului neadecvat la volan, ce reprezintă principalul factor de risc în producerea accidentelor grave pe drumurile publice.

De asemenea, organizatorii au prezentat scurte filmulțe documentare privind producerea unor adevărate tragedii pe șoselele din România, cauzate fie de viteza excesivă, consumul de alcool, lipsa centurii de siguranță, neacordarea priorității pietonilor sau neatenția în condus, efectul acestora asupra participanților fiind cuantificat prin răspunsurile oferite la chestionarele întocmite de consilierul de probațiune al Serviciului de Probațiune Constanța.

Toate persoanele implicate în program au primit din partea organizatorilor diplome de participare, feedback-ul acestora fiind unul încurajator în perspectiva derulării și pe viitor a unor astfel de acțiuni cu scop preventiv.

Sursa foto: IPJ Constanța

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Știri Constanța Activități preventive ale polițiștilor în grădinițe, școli și licee

23 Apr 2024 391

Activități preventive ale polițiștilor, în școli din Constanța

13 Feb 2024 756

Acțiuni preventive ale polițiștilor, în unități școlare din județul Constanța

10 Feb 2024 595

IPJ Constanța Acțiuni de prevenție ale polițiștilor în centrele de plasament din municipiu

28 Dec 2023 665

IPJ BrăilaPolițiștii au acționat în sistem integrat în zona piețelor și a centrelor comerciale

20 Nov 2023 541

Acțiunile polițiștilor din Brăila continuă. Iată ce au constatat (FOTO)

15 Oct 2023 842

IPJ Brăila Acțiuni desfășurate de polițiști pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică (FOTO)

07 Oct 2023 678

Acțiuni pe toate palierele ale polițiștilor din Brăila (FOTO)

01 Oct 2023 755

Brânză de Sibiu, confiscată Control intens pe Autostrada A1! Sute de autovehicule verificate și sancțiuni aplicate de polițiști (FOTO)

30 Sep 2023 1009

Acțiuni pe toate palierele desfășurate de polițiștii din Brăila

17 Sep 2023 805

IPJ Brăila Acțiuni desfășurate de polițiști pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică

06 Sep 2023 526

IPJ Brăila Acțiuni pentru siguranța cetățenilor

25 Jul 2023 578

IPJ BrăilaAcțiuni pentru siguranța publică

21 Jul 2023 621

IPJ BuzăuPoliţia municipiului Buzău a desfăşurat acţiuni preventive în zone comerciale.

08 May 2023 1008

Polițiștii au vizitat mai multe școli și grădinițe din municipiul și județul Constanța

15 Mar 2023 1054