Politistii din statiunea Mamaia, reclamati la Parchet

Seful Politiei din Mamaia, atentionat de chestorul Traian Jipa

Patronul de la hotelul "Histria" din statiunea Mamaia, George Vergiliu Bosanceanu, este acuzat de viol * Reclamatia vine din partea unei tinere care a fost angajata pe post de receptionera * Desi Bosanceanu a fost audiat vineri pana la miezul noptii, politistii din Mamaia nu l-au prezentat pe acesta procurorilor cu propunerea de arestare preventiva, asa cum se intampla in alte cazuri * Surse din cadrul Politiei au declarat ca Bosanceanu "este bazat" si ca nu va ajunge niciodata dupa gratii * In alta ordine de idei, seful IPJ Constanta, chestorul Traian Jipa, a declarat ca in cauza a fost constituita o echipa complexa coordonata de un procuror care actioneaza pentru elucidarea aspectelor reclamate * Pe de alta parte, chestorul Traian Jipa a luat deja masuri impotriva a trei politisti care nu s-au implicat in altercatia de vineri, cand mai multi ziaristi au fost agresati de Bosanceanu si prietenul sau Adrian Ciocan * Facem precizarea ca patronul hotelului "Histria" nu este una si aceeasi persoana cu Gheorghe Bosanceanu, cunoscutul armator, patron al Clubului Farul si om de afaceri din Constanta

Avocatul tinerei care-l acuza pe George Vergiliu Bosanceanu, patronul hotelului "Histria" din statiunea Mamaia, ca a violat-o a depus o plangere la Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta impotriva politistilor din statiunea Mamaia, pe motiv ca reprezentantii legii tergiverseaza rezolvarea cazului. In cursul zilei de vineri, la scurt timp dupa ce George Vergiliu Bosanceanu a agresat inspectorii care venisera sa controleze hotelul si ziaristii prezenti la fata locului, o tanara s-a prezentat la sediul Politiei din Mamaia. Mihaela Tomescu a spus ca este angajata ca receptionera la hotelul in cauza si ca a fost violata de catre George Vergiliu Bosanceanu. Aceasta a declarat ca, in cursul diminetii de vineri, a fost chemata de Bosanceanu in camera de hotel pe care acesta o ocupa, sub pretextul de a preda banii dupa tura de noapte. Fata a spus ca, odata ajunsa in camera respectiva, patronul i-a cerut sa se dezbrace, iar in momentul in care a refuzat, George Vergiliu Bosanceanu a luat-o la bataie, apoi a fost amenintata cu un cutit. Partea vatamata mai sustine ca dupa aceea Bosanceanu a violat-o si supus-o la perversiuni sexuale, dupa care a lasat-o sa plece acasa. Ajunsa la locuinta sa, fata le-a spus parintilor ce i s-a intamplat, dupa care au depus plangere la Politia din statiunea Mamaia, nu inainte de a se prezenta la Serviciul Medico-Legal al judetului Constanta, unde a fost examinata si i s-au recoltat probe biologice. Desi vineri seara, Bosanceanu a fost audiat pana la miezul noptii la sediul Politiei din Mamaia, reprezentantii legii nu l-au prezentat pe acesta procurorilor cu propunerea de arestare preventiva, asa cum ar fi fost normal si cum se intampla de obicei in astfel de cazuri. Surse din cadrul Politiei care au dorit sa-si pastreze anonimatul au declarat ca patronul de la "Histria" "este bazat", adica are ceva influenta asupra politistilor din statiunea Mamaia si ca nu va ajunge niciodata dupa gratii.

Masuri impotriva politistilor vinovati

In alta ordine de idei, potrivit sefului Inspectoratului, chestorul Traian Jipa, in cauza a fost constituita o echipa complexa coordonata de un procuror care actioneaza pentru elucidarea aspectelor reclamate, iar dupa primirea rezultatelor de la Serviciul Medico-Legal cazul va fi inaintat la Parchet cu propuneri corespunzatoare. Pe de alta parte, referitor la altercatia petrecuta vineri la acelasi hotel, cand mai multi ziaristi au fost agresati, iar politistii prezenti la fata locului nu au intervenit, comanda Politiei face anumite precizari. Astfel, cei patru reprezentanti ai mass-media au depus reclamatii impotriva lui George Vergiliu Bosanceanu si a unui alt prieten de-al acestuia, Adrian Ciocan, pentru lovire sau alte violente si pentru distrugere. Cauzele au fost inregistrate la Biroul de Politie Mamaia, iar in urma cercetarilor efectuate vor fi inaintate Judecatoriei Constanta cu propuneri corespunzatoare, respectiv de declinare a competentei si trimitere in judecata a celor in cauza. De asemenea, s-a efectuat cercetarea prealabila impotriva agentului sef adjunct Nicolae Zaiet si a agentului Luigi Pescaru pentru neimplicare si lipsa de fermitate in luarea masurilor legale impotriva celor doi agresori. In acest context, seful IPJ Constanta, chestorul Traian Jipa, a dispus sanctionarea politistilor cu diminuarea drepturilor salariale cu 15% pe o perioada de trei luni si atentionarea sefului Biroului de Politie Mamaia, subcomisarul Danut Badea.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa angajează biolog. Cine poate participa la concurs

29 Mar 2024 170

Angajări Constanța Post vacant la Școala Gimnazială Nr. 22 „I. C. Brătianu” Constanța

28 Mar 2024 839

Angajări Constanța Termoficare Constanța SRL angajează. Detalii

27 Mar 2024 578

Primăria Orașului Techirghiol, județul Constanța angajează. Ce post este scos la concurs

26 Mar 2024 2425

Ședință CLM Constanța Aleșii locali vor aproba programul de acțiune destinat combaterii riscului de excluziune socială pentru 2024 (DOCUMENT)

25 Mar 2024 337

Centrul Militar Zonal Constanța angajează. Ce post este scos la concurs și cine poate participa

23 Mar 2024 833

Prefectul Silviu Coșa- „Viitorul energetic al Constanței este promițător“

22 Mar 2024 556

Locuri de muncă Constanța Școala Gimnazială nr. 1 Cuza-Vodă angajează îngrijitor

21 Mar 2024 503

Ce sărbătoare este în calendarul ortodox, la data de 21 martie 2024?

21 Mar 2024 1118

Huțucă (PNL) „NATO construiește cea mai mare baza militară din Europa în județul Constanța!"

19 Mar 2024 680

Locuri de muncă Constanța Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” scoate la concurs posturi vacante. Detalii

18 Mar 2024 857

Școala Gimnazială Nr. 29 ,,Mihai Viteazul’’ Constanța angajează. Ce post este scos la concurs

18 Mar 2024 778

Grădinița cu Program Prelungit „Mugurel” Constanța angajeză. Iată postul vacant

18 Mar 2024 848

Postul Paştelui 2024 începe astăzi, 18 martie. Tradiții și obiceiuri românești

18 Mar 2024 1445

Locuri de muncă Constanța Biblioteca Județeană „Ioan N Roman” Constanța face angajări

18 Mar 2024 1053