Actualitate

Portul Midia Pregătiri pentru ranfluarea navei. Se sudează elemente suplimenatre de întărire a epavei (galerie foto)


La acest moment se sudează elemente suplimenatre de întărire a epavei.

În urma ridicării de sâmbătă s-au câștigat în jur de 15 grade, fapt ce ajuta la montarea unui ponton de lucru de pe macaraua GSP Granit, dar mai ales e un plus pentru următoarea ridicare. Dacă nu se înrăutățește vremea, se estimează ca ridicarea va începe măine în jurul orei 10.

Pe lângă elementele de întărire se adaugă și o forță de rotire suplimentară cu vinciurile macaralei GSP Neptun care vor acționa în zona pupa a epavei.

Noul sistem de ridicare al macaralei GSP Neptun este calibrat pentru 1600 de tone. Evident, nu se intenționează ridicarea epavei ci doar creearea unui moment de răsucire.

Existența punților a fost confirmată de la prima inspecție a scafandrilor. Problema a fost că nicio autoritate nu avea planurile acestor punți, prin urmare s-a făcut o estimare maximală și s-a dispus sudarea acelor grinzi. Nu am informații comerciale, ci doar tehnice, aspectele comerciale le poate prezenta beneficiarul.

Azi la întâlnirea de lucru a fost prezent și arhitectul care a confirmat că modificările cu punțile suplimentare au fost făcute de armator după ce nava a părăsit șantierul din România și aceste modficări au fost făcute fară aprobarea societății de clasificare.

Problema nu se pune doar la greutatea noilor structuri și a mărfii de pe ele, ci că acele punți au îmbarcat mai multă apă la răsturnare, iar fără planuri precise care să ateste dimensiunile acelor punți, nu se poate estima cantitatea de apă. Mai mult, aceste punți sunt în partea superioară a navei, mutând astfel centru de greutate mai sus.

 În concluzie se merge din nou pe estimări maximale pentru că nu există date oficiale certe.

În plus, azi s-a aflat și o posibilă explicație pentru eșuarea navei. După incident, arhitectul naval a facut o simulare cu o greuttae de 100 de tone pe puntea exterioară numărul 8. E vorba de acele nutrețuri. Calculul de stabilitate a relevat că nava era la limită cu stabilitatea și orice factor extern putea provoca răsturnarea.

Sursa foto: GSP 

Citște și: UPDATE. Portul Midia Dificultăți în operațiunea de verticalizare a navei. Ce s-a întâmplat (galerie foto+video)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Vizită surpriză pe Bricul Mircea

06 Aug 2020 1912

UPDATE - A intervenit și elicopterul SMURD Misiune urgentă a pompierilor. O persoană a căzut într-un tanc petrolier, în Portul Midia

03 Aug 2020 857

Navă eșuată în Portul Midia

22 Jul 2020 806

CNSC a decis Licitația pentru PUZ-ul Portului Constanța nu s-a încheiat. Afaceriștii de la Synergetic Corporation mai au o șansă la contract

30 Jun 2020 579

Nava Queen Hind, eșuată în Portul Midia, scoasă la vânzare de executorul judecătoresc. Care este prețul de pornire (document)

26 Jun 2020 1904

Peste 10.000 de pachete cu țigări de contrabandă descoperite de Garda de Coastă

22 Jun 2020 601

Agenții Zip Escort au descoperit, împreună cu Poliția de Frontieră, un autoturism cu care se făcea trafic cu țigări

22 Jun 2020 777

Acuzații de contrabandă, în Portul Midia. Ce au găsit polițiștii de la Transporturi

10 Jun 2020 948

26 mai în istoria județului Constanța. A fost inaugurat Canalul Dunăre-Marea Neagră

26 May 2020 3390

Decizie surpriză a instanței cu privire la procesul dintre proprietarul navei Queen Hind și CN APM Constanța

05 May 2020 2449

Concluziile în urma auditului făcut de Comisia Europeană în Portul Midia

27 Apr 2020 819

Porturile Constanța și Midia, alimentate cu energie electică de Getica 95 Com SRL din Râmnicu-Sărat (document)

25 Apr 2020 2141

Nava Queen Hind a fost dezeșuată, șenalul eliberat, oile incinerate. Încep procesele. Proprietarul navei și CN APM Constanța, protagoniști

22 Apr 2020 3082

Declarație de avere - Silviu Merei, căpitan de port specialist la Autoritatea Navală Română (documente)

04 Apr 2020 3065

Nava Queen Hind, eșuată cu mii de animale în Portul Midia. Ce s-a mai întâmplat între timp. Ultimele informații de la autorități

03 Apr 2020 3838