Povestea Marianei din Obor, vânzătoarea de struguri care a apărut în clipul omagial al Laurei Codruța Kovesi (video)

O vânzătoare din Piața Obor a devenit vedetă peste noapte, după ce a apărut într-un videoclip în care oameni simpli, dar și personalități, îi adresează mesaje de susținere în lupta împotriva corupției Laurei Codruța Kovesi, procurorul șef al DNA.
 
Pentru lupta susținută împotriva corupției din România, Laura Codruța Kovesi, procurorul șef al DNA, a fost distinsă, în urmă cu câteva zile, cu titlul de Comandor al Ordinului Steaua Polară de către regele Suediei. Premiul i-a fost înmânat de Ambasadorul Suediei la București, Anneli Lindahl Kenny, iar în cadrul ceremoniei a fost proiectat și un colaj de mesaje realizat de Ambasada Suediei la București, în care simpli cetățeni,psihologi, artiști, jurnaliști și diplomați îi adresează mesaje de susținere Laurei Codruța Kovesi.
 
Printre aceștia se află și Mariana, o femeie simplă, în vârstă de 48 de ani, venită din județul Vrancea ca să-și vândă strugurii în Piața Obor, din Sectorul 2 al Capitalei.
 
”Doamnă, pentru ceea ce ați început să faceți, faceți foarte bine. Mergeți înainte. Noi, din Piață la Obor, vă susținem”, este mesajul transmis de Mariana, în care nu apare numele Laurei Codruța Kovesi, dar nici al DNA. Femeia i s-a adresat doar cu ”doamnă”.
 
”Am crezut că-i caterincă”

 
Dacă iei la pas toată Piața Obor, nu ai cum să dai de ea printre sutele de tarabe. Însă, dacă întrebi de Mariana care a apărut la televizor, primești indicații din toate părțile: ”Vedeți că e pe flancul stâng, la taraba din mijloc”. ”Nu, mai pe centru, lângă aia cu varză și morcovi”.  ”Era p-aci, am văzut-o de dimineață”.
 
Un țăran mai hotărât ne conduce direct la Mariana, care își acoperă fața cu mâinile când îi spunem că a apărut în toată presa. Râde cu poftă și e ușor măgulită, apoi începe să povestească.

”Nici nu mai știu când m-au filmat, cred că acum o săptămână. A venit un băiat și i-a întrebat pe mai mulți dacă vor să fie filmați și să zică ceva. Toți au fugit, n-au vrut. Atunci, i-am zis eu: ”Zi-mi ce tre’ să zic, că zic eu”. M-a pus să repet după el și m-a filmat cu telefonul. Mi-a zis să spun aia și aia, am spus. Trei cuvinte și gata! Am crezut că e caterincă! Dar m-au anunțat oamenii din piață că am apărut la televizor. Da' eu nu știu cine-i femeia asta, mi-a zis să repet după el ”, râde Mariana.

 
Apoi, ușor încruntată, întreabă: ”E bine sau e rău? Mamă, eu nici nu știu cine-i femeia asta. Am făcut ceva rău? Am crezut că e caterincă și d-aia m-am lăsat filmată. Am repetat ce mi s-a spus să zic”, povestește Mariana, în timp ce vinde un kilogram de struguri, pe care ia patru lei. Nu-și neglijează clienții. Apoi, revine: ”Vă jur că nu știu cine-i femeia asta. Nici acum nu știu. Da’ chiar, cine e femeia asta de care am vorbit?”
 
Jurnaliştii Evenimntul Zilei i-au explicat că este șefa Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi. Mariana încearcă să repete, dar se lasă păgubașă și își povestește viața tot în câteva cuvinte: ”N-am auzit eu, n-am timp. Vin în Obor de la 18 ani. Am doi copii, m-a lăsat bărbatu’. Acum e sezon, plătesc 400 de lei pe lună la gazdă, în București. Vând marfa, iar când se termină mă duc în Vrancea și aduc alta. Când să mă mai uit și la televizor? Și vă rog frumos, nu mă fotografiați, nu mai vreau, că iar apar pe toate alea. Mă găsiți la televizor, puteți să luați de acolo poza”.

 
Sursa: evz.ro
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.