Precizările celor de la Polaris M Holding față de modificarea Regulamentului privind salubrizarea în Constanța

  • Astăzi a avut loc o ședință de Consiliul Local Municipal în care s-a adoptat un nou Regulament privind salubrizarea.
  • Practic prin hotărîrea adoptată astăzi de Consiliul Local Municipal , se  modifică prevederile caietului de sarcini, în baza căruia funcționează acest contract.

Răspunsul celor  de la Polaris M holding în urma deciziei:
Având în vedere că astăzi în ședința de Consiliu Local s-a votat schimbarea regulamentului de salubrizare a Municipiului Constanța, în sensul măririi frecvențelor de colectare a deșeurilor, dar și alte modificări referitoare la măturatul stradal, dorim să salutăm decizia domnului Primar Vergil Chițac de a iniția un proiect de hotărare care din punctul nostru de vedere va crește confortul ambiental al cetățenilor Constanței și reprezintă un pas foarte mare în direcția adaptării serviciului de salubrizare la cerințele moderne ale acestui serviciu. 
 
Considerăm că marea majoritate a modificărilor prevăzute în proiect sunt realizate în scopul asigurării unor condiții de viață ale cetățenilor în acord cu cerințele optime referitoare la protecția mediului și sănătatea populației.
 
Fără a comenta faptul că în toate adresele pe care noi le-am transmis Primariei, dar și în comunicatele publice, am arătat în permanență că singura soluție pentru a avea o frecvență de colectare optimă, conformă cu minimul recomandat de Ordinul Ministrului Sănătații nr. 119/2014 este aceea prin care Consiliul Local Constanța să schimbe prin vot prevederile Caietului de Sarcini care prevăd actualele frecvențe, insuficiente din punctul nostru de vedere. Am arătat prin comunicate de presă că soluția modernizării serviciului de salubrizare, nu este atacul de tip politic la adresa firmei de salubritate, ci abordarea strictă a particularităților acestui serviciu.
 
Având în vedere că niciun primar nu poate ști absolut toată legislația specifică diverselor zone de interes pe care le administrează, considerăm că rolul nostru activ, de a informa în permanență Primarul referitor la prevederile legale specifice, este unul obligatoriu, ceea ce am și făcut. In toată această perioadă, conducerea firmei Polaris a comunicat cu Primarul Constanței, dar și cu aparatul executiv, în vederea rezolvării acestei situații privind frecvențele de colectare. 
 
Polaris M Holding SRL deservește peste 1.3 milioane de cetățeni ai României și are o experiență de 25 de ani în acest domeniu, experiența pe care suntem dispuși să o punem la dispozitia oricărei comunități locale cu care ne aflăm în relație contractuală. 
 
Pentru includerea prevederilor votate azi in Consiliul Local in contractul nostru de delegare, va fi nevoie de un act aditional la contract, initiat de Primaria Constanta, astfel incat acestea sa intre in vigoare, in temeiul dispozitiilor art III alin 2 din Legea nr 99/2014 care  arata  ca : "Prevederile legale care vor avea ca efect modificarea clauzelor contractului de delegare a gestiunii serviciului de salubrizare, a Regulamentului de organizare şi funcţionare a serviciului de salubrizare şi a altor documente aferente acestora vor fi preluate prin acte adiţionale. În termen de 120 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi, autorităţile contractante vor fi obligate să încheie actele adiţionale în vederea modificării textului contractului de delegare a gestiunii serviciului de salubrizare, a Regulamentului de organizare şi funcţionare a serviciului de salubrizare şi a altor documente aferente acestora."
 
Polaris M Holding va da in continuare dovada de celeritate, pentru a se ajunge cat mai rapid la semnarea actului aditional care sa includa in contract noile prevederi ale Regulamentului Serviciului de Salubrizare al Municipiului Constanta in concordanta cu noile conditii tehnico-financiare generate.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Polaris M. Holding SRL a câștigat contractul de salubrizare în comuna Costinești din județul Constanța (DOCUMENTE)

17 Nov 2022 765

Polaris M Holding va colecta deșeuri reciclabile de la agenții economici dintr-o localitate din județul Constanța

02 Nov 2022 515

Anunț Polaris M Holding pentru constănțeni Unde vor fi amplasate benele pentru colectarea deșeurilor voluminoase în perioada următoare

26 Oct 2022 781

Polaris M Holding Constanța începe colectarea deșeurilor pe timpul nopții

05 Oct 2022 745

Înalta Curte a admis în principiu contestaţiile în anulare formulate de Radu Mazăre şi Sorin Strutinsky împotriva deciziei din dosarul Polaris!

26 Sep 2022 995

Înalta Curte a stabilit când ar putea fi eliberați frații Alexandru și Radu Mazăre. Ce le-au spus cei doi judecătorilor

15 Sep 2022 1777

Primarul Chițac a afirmat că nu are nevoie de acceptul Polaris pentru a modifica frecvența colectării gunoiului și măturatului stradal

31 Aug 2022 2259

Stelian Ion Consilierii locali, convocați săptămâna viitoare de primarul municipiului Constanța să fie informați despre situația legată de salubritate (VIDEO)

26 Aug 2022 909

Dubla măsură și eludarea adevărului. Administrația Chițac îngroapă Constanța în gunoaie!

25 Aug 2022 1336

Comunicat de presa Polaris M Holding

25 Aug 2022 529

Polaris M Holding despre ridicarea deșeurilor din municipiul Constanța (DOCUMENT)

22 Aug 2022 1114

Vergil Chițac „Am amendat Polaris. Credeți că mă joc cu ei?“

19 Aug 2022 1518

Polaris M Holding „Asigurăm cetățenii orașului Constanța că deșeurile se evacuează permanent“

18 Aug 2022 720

Polaris M Holding, despre fabricarea de saci menajeri. Ce dimensiune au

19 Jul 2022 905

SC POLARIS MEDIU SRL - Anunţ public privind decizia etapei de încadrare

14 Jul 2022 777