Prefectul județului Constanța, despre verificările de pe litoral „Am constituit un grup de lucru mixt pentru prevenirea oricărei forme de încălcare a măsurilor în vigoare” (video)

  • Prefectul județului Constanța, George Niculescu, face precizări privind verificările efectuate pe litoral, pentru respectarea măsurilor de prevenire și combatere a coronavirusului.

„În cursul zilei de ieri au fost mai mult acțiuni de control. Au fost verificate 157 de societăți comerciale, aplicate 57 de sancțiuni în cuantum de 65.000 lei. Controalele acestea vor continua în perioada următoare. Noi la Instituția Prefectului ieri am avut o ședință de lucru în care am invitat toți proprietarii de cluburi, terase, nu doar din Constanța și Mamaia ci și din Costinești și Vama Veche, zone unde tradițional se strânge un număr mare de turiști. A fost o întâlnire de lucru unde eu am avut rolul de mediator și a fost un dialog între agenții economici și instituție, în așa fel încât să nu greșească, să întrebe direct de la sursă, să nu greșească, să nu primească sancțiuni”, a declarat prefectul.

Potrivit IPJ Constanța, sub autoritatea Instituției Prefectului, începând cu data de 3 iulie a.c., timp de două săptămâni, polițiști din cadrul I.P.J. Constanța, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului vor desfășura, în sistem integrat, activități de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, terase și cluburi în aer liber, cu precădere în stațiunile de pe litoralul Mării Negre.

După primele activități desfășurate în acest sens, până în această dimineață, la nivelul județului Constanța au fost verificate 157 de societăți comerciale. Au fost aplicate  57 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 65.000 de lei.

Astfel, au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, iar doi operatori economici au fost sancționați contravențional pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis, iar ca măsură complementară a fost dispusă suspendarea activității unuia dintre aceștia.

De asemenea, au fost aplicate 16 sancțiuni pentru nerespectarea normelor la circulația rutieră, 12 pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 4 pentru încălcarea normelor sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor și 2 sancțiuni pentru activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite.

Totodată, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, împreună cu polițiști din cadrul Direcției Rutiere a Inspectoratului General al Poliției Române, au desfășurat o acțiune pentru depistarea persoanelor care conduc vehicule sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psiho-active.

Astfel, polițiștii au controlat peste 600 de autovehicule și au legitimat aproximativ 620 de persoane.

În urma activităților, au fost constatate 2 infracțiuni la regimul rutier, dintre care 1 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și 1 pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive. De asemenea, polițiștii au aplicat 28 de sancțiuni contravenționale, dintre care 13 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice. În cadrul acțiunii, polițiștii rutieri au reținut 17 permise de conducere.


În aceeași noapte, polițiștii constănțeni și lucrători ai Inspectoratului Teritorial de Muncă au desfășurat o acțiune pe raza stațiunii Costinești, context în care au verificat 10 agenți de pază și 5 societăți comerciale. Au fost aplicate  4 sancțiuni contravenționale, dintre care 3 la Legea 333 din 2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor și o sancțiune la Legea 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

 Astfel de activități vor avea loc și în perioada următoare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială.


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE TEXT Ce măsuri pentru siguranță școlară au fost luate la nivelul județului Constanța, în luna februarie 2024 (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Mar 2024 333

LIVE TEXT Colegiul Prefectural. Stadiul pregătirii plajelor pentru sezonul estival 2024 și aplicarea dispoziții Schengen în România, pe ordinea de zi (FOTO+VIDEO)

27 Mar 2024 548

Exclusiv Valul nou în magistratură! Cine sunt și de unde vin noii judecători din Constanța și Tulcea. Lista (DOCUMENT)

26 Mar 2024 2151

Justiție Constanța Se cere anularea autorizațiilor de construire pentru firma Aprilia Residence SRL

21 Mar 2024 546

Prefectura Constanţa a renunțat la procesul intentat primarului comunei Seimeni. Miza - anularea unui act administrativ

20 Mar 2024 388

Prefectura Constanța cere anularea autorizației de construire pentru Wave House SRL. S-a stabilit un nou termen în dosar

19 Mar 2024 542

Justiție Constanța Wave House, Gas Port Oil și Gazzo Premium SRL, decizie în dosarul prin care se cere anularea autorizației de construire

18 Mar 2024 520

Prefectura Constanța cere anularea autorizației de construire pentru Wave House SRL. Stadiul dosarului

16 Mar 2024 665

Amânare! Judecătorii de la Tribunalul Constanța au dat termen în toamnă, pentru dosarul ce vizează firma GDG Dezvoltator Construct SRL

14 Mar 2024 483

Justiție Constanța S-a amânat procesul privind anularea autorizației de construire emisă pentru Sofi Leader Invest SRL, în Mamaia Nord

13 Mar 2024 473

Dreapta Unită a depus la Prefectură un Memoriu prin care solicită sesizarea Guvernului cu privire la adoptarea OUG privind organizarea și desfășurarea alegerilor (DOCUMENT)

11 Mar 2024 458

Raport de evaluare a activității desfășurate la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Constanța în anul 2023 (DOCUMENT)

04 Mar 2024 394

In memoriam Toma Caragiu, fostul actor al Teatrului de Stat Constanța, plecat prea repede din această lume

03 Mar 2024 950

Justiție Constanța Ce au decis magistrații în procesul deschis de Prefectura Constanța împotriva Stely Metal SRL

29 Feb 2024 608

Știri Constanța Ședința de lucru cu membrii Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice. Factorii care fac vârstnicii mult mai vulnerabili la abuz

29 Feb 2024 457