Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, la întâlnire cu reprezentanții instituțiilor deconcentrate. A fost discutat proiectul „Curățăm România”

Prefectul județului Constanța Silviu Coșa. Foto: ZIUA de ConstanțaAstăzi, 11 aprilie a.c., prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian COȘA, a convocat instituțiile deconcentrate din județul Constanța, în vederea prezentării proiectului „Curățăm România”, dar și pentru trasarea unei comunicări interinstituționale proactive între Instituția Prefectului – Județul Constanța și deconcentrate.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Constanța, reprezentanții Instituției Prefectului au prezentat conceptul care stă în spatele proiectului „Curățăm România” (derulat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor), care sunt condițiile de eligibilitate, de finanțare și cum vor fi monitorizate acțiunile care fac parte din programul care se va desfășura până pe data de 4 mai 2022.

Campania națională „Curățăm România” este prima de acest gen în care pot fi implicate autoritățile centrale și locale, asociații de profil, instituții deconcentrate și societatea civilă. Pentru a deveni eligibilă, o entitate trebuie să depună proiecte care au ca scop ecologizarea zonelor afectate de poluarea cu deșeuri, iar aici se poate discuta inclusiv de gospodării, zone de protecție din jurul lacurilor, a cursurilor de apă, a digurilor, a canalelor sau barajelor de pe raza U.A.T.-urilor care participă la proiect.

„În funcție de numărul de locuitori din fiecare U.A.T., se pot obține diferite niveluri de finanțare, de la 3.000 de lei, până la 30.000 de lei.
Pentru monitorizarea implementării campaniei naționale la nivelul județului Constanța, prefectul Silviu-Iulian COȘA a emis un ordin prin care se constituie Grupul de lucru pentru monitorizarea derulării proiectului național „Curățăm România”.

Acesta are în componență membri din partea Instituției Prefectului, Consiliului Județean Constanța, Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Constanța, Agenției pentru Protecția Mediului Constanța, Direcției Silvice Constanța, Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanța, și Inspectoratului Școlar Județean Constanța, secretariul tehnic fiind asigurat de Agenția pentru Protecția Mediului Constanța. Practic, grupul de lucru va fi responsabil pentru mobilizarea U.A.T.-urilor în acțiunile de ecologizare, pentru centralizarea datelor la nivelul județului și pentru întocmirea unui calendar clar de acțiuni. De asemenea, se va ține o evidență și legat de cantitățile de deșeuri colectate“ - au precizat reprezentanții Prefecturii Constanța. 


Tot în cadrul ședinței de astăzi, prefectul Silviu-Iulian COȘA a subliniat necesitatea unei comunicări interinstituționale mai strânse între instituția pe care o conduce și deconcentratele de la nivelul județului. Astfel, acestea din urmă vor fi convocate săptămânal la o întâlnire de lucru, unde vor prezenta rezultatele activității curente și obiectivele pentru fiecare săptămână în curs.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Servicii de consultanţă în domeniul digitalizării S-a semnat protocolul încheiat între Consorțiul CiTyInnoHub și Instituția Prefectului - Județul Constanța (FOTO)

12 Apr 2024 406

Prefectul Silviu Coșa- „Viitorul energetic al Constanței este promițător“

22 Mar 2024 615

Vergil Chițac și Florin Mitroi, validați în ședința BPN al PNL

21 Mar 2024 835

Comuna Fântânele, din județul Constanța, a rămas fără Consiliu Local Mai mulți aleși locali au demisionat, iar ultimii patru au fost radiați din PNL. Cu toții și-au pierdut mandatele!

21 Mar 2024 1151

Prefectul județului Constanța „Alegerile din 9 iunie presupun un intens efort organizatoric și logistic din partea instituțiilor“

20 Mar 2024 582

Prefectul județului Constanța, despre anunțul președintelui Iohannis „Este momentul optim ca România să-și asume o responsabilitate cât mai ridicată la nivelul NATO“

12 Mar 2024 767

Prefectul județului Constanța, la comemorarea militarilor decedați în dublul accident aviatic - „A rămas multă durere în sufletele celor apropiați“

02 Mar 2024 631

LIVE Ministrul Mediului, Mircea Fechet, despre exploatarea turistică a plajelor din Constanța (FOTO+VIDEO)

21 Feb 2024 976

Prefectul Silviu Coșa despre spitalul modular - „După 40 de ani, municipiul Constanța are o nouă unitate medicală. Un început“

19 Feb 2024 599

Prefectul județului Constanța, mesaj de condoleanțe după decesul președintelui CJ Vrancea - „Cătălin Toma s-a dus. Drum lin, camarade“

17 Feb 2024 831

Prefectul județului Constanța „Răzvan Filipescu, împreună cu alți membri ai Pro Romania, sunt, de azi, parte a familiei liberale“

10 Feb 2024 797

Mesajul prefectului județului Constanța, Silviu Coșa, cu prilejul aniversării a 10 ani de la înființarea DSU

29 Jan 2024 807

Prefectul județului, Silviu Coșa, atenționează asupra măsurilor ce trebuie luate în condiții de vreme rea

19 Jan 2024 667

ZIUA LIVE. Prefectul Silviu Coșa „Nu am primit nicio sesizare sau memoriu de la transportatori și agricultori. MAI și-a făcut datoria, iar cetățenii din Constanța nu au fost puși în pericol”!

16 Jan 2024 1014

LIVE VIDEO Prefectul județului Constanța, despre anul electoral și agenda publică a anului 2024

16 Jan 2024 885