Prefectul Județului Constanța, Silviu Coșa „Ținem legătura în permanență cu unitățile sanitare la care au fost transferați pacienții“ (video)

  • Din fericire, niciunul dintre pacienții internați cu Covid transferat de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța după incendiu nu a decedat. 

Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, a declarat în această dimineață că se caută soluții pentru suplimentarea locurilor de la ATI pentru pacienții cu Covid. În acest sens a fost eliberată secția de Terapie Intensivă Cardiologie de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, pacienții fiind relocați, pentru a se suplini nevoia de paturi ATI pentru pacienții cu Covid. 

Prefectul a declarat că, din fericire, niciunul dintre pacienții internați cu Covid transferat de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța după incendiu nu a decedat. 

Silviu Coșa a anunţat că numărul paturilor pentru pacienţii cu COVID-19 din judeţ a ajuns la 600, dintre care 57 sunt de terapie intensivă.

„În această dimineață am avut o ședință ca urmare a unui document venit din partea Corpului de Control al Primului Ministru. Am înființat o comisie de control în jurul corpului de control al Instituției Prefectului alături de reprezentanți din DSP și juriști din cadrul Instituției Prefectului astfel încât să răspundem solicitării premierului să facem la rândul nostru o anchetă administrativă privind circuitul documentelor și modul în care s-a răspuns la tot ceea ce înseamnă solicitări și măsuri legate de protecția și securitatea la incendiu. Ținem legătura în permanență cu unitățile sanitare la care au fost transferați pacienții. Din fericire, până în momentul de față nu a decedat niciun pacient infectat cu Covid transferat. Situaţia este una dinamică, au fost transferaţi între unităţile sanitare în funcţie de starea lor de sănătate. A fost eliberată secția de Terapie Intensivă Cardiologie de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, pacienții fiind relocați, pentru a fi internați pacienți cu Covid. Undeva spre sfârșitul săptămânii sperăm să putem operaționaliza secția mobilă de Terapie Intensivă care a fost adusă la Medgidia“ - a mai declarat prefectul județului Constanța, Silviu Coșa. 

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE TEXT Conferința „România Durabilă – Constanța, Oportunități Regionale” (GALERIE FOTO+VIDEO)

25 Nov 2021 843

#DobrogeaDigitală Remus Opreanu devenea prefect al Constanţei, în urmă cu 143 de ani

23 Nov 2021 1536

#citeșteDobrogea Gheorghe Ghica a devenit primul prefect al județului Tulcea, în anul 1878

18 Nov 2021 2316

Rata de vaccinare în cadrul Instituției Prefectului Județului Constanța se apropie de 90%. Ce a transmis prefectul Sivliu Coșa

15 Nov 2021 701

Cum s-a terminat procesul pe fond între primăria Constanța și fostul prefect al județului. Avem decizia magistraților!

27 Oct 2021 1278

Prefectul Silviu Coșa Mesaj pentru cei nemulțumiți că nu vor mai putea avea acces în mall-uri fără certificatul verde

24 Oct 2021 4229

ZIUA-n amiaza mare Secretarul de stat din Ministerul Energiei, George Niculescu - „Gazele naturale și eolienele din Marea Neagră, uriașe surse de energie pentru România”

16 Oct 2021 1361

Silviu Coșa, mesaj emoționant după un an de la depunerea jurământului de prefect

15 Oct 2021 985

Ce spune prefectul Silviu Coșa despre încetarea campaniei de vaccinare (video)

15 Oct 2021 3758

ZIUA-n amiaza mare Secretarul de stat în Ministerul Energiei, George Niculescu. „Ca membru al PNL îmi doresc ca această criză politică să se termine cât mai repede“

15 Oct 2021 804

Secretarul de stat în Ministerul Energiei, George Niculescu, invitat la „ZIUA-n amiaza mare“

14 Oct 2021 827

Două hotărâri adoptate de CL Mircea Vodă atacate de prefect în contencios-administrativ

11 Oct 2021 719

Cîţu, videoconferinţă cu prefecţii şi cu şefii DSP „Sunt dezamăgit că în rândul medicilor există un procent atât de mare de persoane nevaccinate“ (video)

09 Oct 2021 1079

Tulcea Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, la inaugurarea primului centru itinerant pentru copiii cu dizabilități din țară (galerie foto)

22 Sep 2021 1531

#DobrogeaDigitală Să ne amintim de Scarlat Vârnav, la 170 de ani de la naștere

22 Sep 2021 1274