Prefectul Silviu Coșa, discuții cu reprezentanții HoReCa din județul Constanța

  • Astăzi, în sala Remus Opreanu, prefectul județului Constanța a avut o întâlnire de lucru cu reprezentanți ai sectorului HoReCa.

A fost prima întâlnire pe subiect în acest an, urmând ca instituțiile din Constanța să stabilească o legătură de lucru cu reprezentanții domeniului, pentru o mai bună comunicare.

Printre subiectele discutate au fost restricțiile suplimentare apărute odată cu trecerea peste pragul de trei infectări la mia de locuitori sau modalitatea în care sunt efectuate controalele de către instituții cu atribuții în acest sens.

La finalul întâlnirii, reprezentanții HoReCa i-au înmânat prefectului un manifest, pe care reprezentantul Guvernului în teritoriu îl va trimite la București, la ministerul Economiei, dar și la instituțiile centrale, care au atribuții în raport cu aspectele semnalate.

„Industria HoReCa reprezintă o parte importantă din economia județului nostru, iar contextul pandemic a afectat, fără discuție, multe afaceri din domeniu. Am dorit să aflu, personal, care sunt problemele cu care se confruntă și din ce punct putem pleca.

În primul rând, aceștia se declară nemulțumiți de faptul că activitatea le este afectată odată cu depășirea pragului de 3 infectări la mia de locuitori. Aici, trebuie să le reamintesc că respectarea măsurilor, oricât de nepopulare și restrictive ar fi, reprezintă o condiție necesară pentru a menține sănătatea publică la un nivel pe care îl putem gestiona și pentru a ține spitalele goale. În acest moment, avem un grad de ocupare a spitalelor suport-Covid de peste 65%.

O altă problemă importantă semnalată de reprezentanții HoReCa este modalitatea în care sunt efectuate controalele. Unii dintre ei susțin că sunt foarte multe controale și că există un dublu-standard (unii operatori controlați excesiv, alții deloc). Am avut alături, la această întâlnire, oameni din instituții cu abilități de de control, care și-au notat aceste probleme ridicate și care vor analiza în detaliu modalitatea în care sunt efectuate controalele.

Și eu, la rândul meu, am luat act de toate cele spuse de oamenii din industrie, iar la următorul Colegiu Prefectural, de săptămâna viitoare, voi propune fiecărei instituții a cărei activitate are legătură și cu sectorul HoReCa, să desemneze câte un reprezentant care să fie mereu în legătură cu operatorii economici. Mi-aș dori să aibă loc un schimb de informații, iar propunerile celor din industrie să vină mai ușor către instituții. Noi, de aici, din Prefectura Constanța, vom monitoriza cu atenție solicitările, propunerile, dar și modul în care acestea sunt soluționate.

Chiar dacă sunt alături de toți operatorii economici onești, care vor să creeze locuri de muncă și să ajute comunitatea, trebuie să înțelegem că, pe primul loc, stă sănătatea publică. Măsurile restrictive luate de Guvern vin în beneficiul nostru, al tuturor, iar dacă vor fi găsite soluții să fie sprijinit mai puternic sectorul HoReCa, voi fi unul dintre susținători. Dar, repet, doar în condițiile în care nu este periclitată sănătatea cetățenilor”, transmite prefectul județului Constanța, Silviu Coșa.

Sursă foto: Facebook/ Silviu Iulian Coșa


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Județul Constanța 676 de persoane, în carantină la domiciliu

15 Jun 2021 615

Georgiana Gospodaru, ex-secretarul municipiului Constanța, „demisă" de Chițac „Nu am vrut să-l contrazic pe primar, dar riscam să ne întoarcă din nou Prefectura, hotărârile adoptate de CLM”

15 Jun 2021 2342

Regulamentul pentru îmbunătăţirea activităţii de gospodărire, protecţia mediului şi înfrumuseţarea municipiului Constanţa, tranșat de Prefectură?

14 Jun 2021 739

#DobrogeaDigitala „Visul lui Ioan Movilă s-a împlinit”. Cuvântul episcopului Gherontie la sfințirea bisericii din Eforie Sud

07 Jun 2021 2326

Tensiuni în Consiliul Local Corbu. Doi foști consilieri PNL își caută dreptatea în instanță

03 Jun 2021 615

Prefectura Constanța a suspendat un primar din județ! Ordinul, menținut de tribunal. Cine este edilul vizat

01 Jun 2021 1121

Decizia Curții de Apel. Prefectura Constanța obligată de instanță să-l despăgubească pe fostul consilier județean Emil Banias

22 May 2021 1137

Coronavirus Constanța. Situație actualizată privind evoluția pandemiei

17 May 2021 666

LIVE Premierul Florin Cîțu a ajuns la Constanța! Discuții cu operatorii din HoReCa

06 May 2021 1774

Prefectura a notificat Primăria și Consiliul Local Constanța în legătură cu terenurile acordate anul trecut pentru 12 cetățeni de onoare ai municipiului!

24 Apr 2021 2612

Dotări noi pentru Instituțiile Prefectului. Ce funcționari vor avea pistoale noi

20 Apr 2021 667

Corornavirus Constanța Au fost raportate 11 decese. Cea mai tânără victimă - o femeie de 48 de ani

19 Apr 2021 956

Ședință de consiliu. Guvernul României, chiriașul Consiliului Județean Constanța?

19 Apr 2021 568

Se cere revocarea. Prefectura Constanța a refuzat să semneze pentru legalitate o HCLM inițiată de Vergil Chițac și votată de Consiliul Local Municipal

19 Apr 2021 2746

Grup de lucru pentru turism, constituit în ultimul Colegiu Prefectural Constanța

09 Apr 2021 488