Prefectura Constanța Începe distribuirea pachetelor de ajutorare prin programul POAD 2019-2021

  • Începe distribuirea pachetelor de ajutorare prin programul POAD 2019-2021
De astăzi, 9 iulie a.c., Instituția Prefectului - Județul Constanța a început distribuirea pachetelor de ajutorare pentru populația defavorizată, în UAT-urile județului.
 
Este pentru prima dată când  Instituția Prefectului – Județul Constanța are rolul de a coordona întreaga acțiune care presupune, în premieră, și distribuirea simultană a pachetelor de igienă și alimente. Pentru o organizare cât mai eficientă, a fost constituit și un grup de lucru cu peste 60 de membri, reprezentanți din Prefectura Constanța, AJPIS Constanța, DSVSA Constanța, AJFP Constanța, ITM Constanța, DJST Constanța, DJS Constanța și Crucea Roșie.
 
Prin ordinul prefectului George-Sergiu Niculescu, au fost desemnați 37 de angajați ai Prefecturii pentru recepția și distribuirea pachetelor. De asemenea, reprezentanții Instituției Prefectului s-au ocupat de stabilirea locațiilor și graficelor de distribuție. Totodată, printr-un amplu proces de verificare, a fost stabilită eligibilitatea fiecărui beneficiar al programului.
 
Prefectura Constanța a gestionat implementarea POAD 2019-2021, iar acum se asigură că toate cele 42.894 de pachete (cu produse de igienă, respectiv produse alimentare), vor ajunge la toți beneficiarii programului finanțat de Comisia Europeană.
 
Potrivit Minsterului Fondurilor Europene, categoriile de persoane care pot primi pachetele sunt:
  • persoanele cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă din partea autorităților locale, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001, privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;
  • familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010, privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
  • persoane aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale şi care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, în anumite condiții. 
Pachetele cu produse de igienă cuprind:
  • Periuță de dinți – 5 buc;
  • Pastă de dinți – 300 ml;
  • Săpun lichid – 500 ml;
  • Șampon copii – 800 ml;
  • Șampon adulți – 500 ml;
  • Detergent de rufe – 2700 g. 
  • Pachetele cu produse alimentare cuprind:
  • Făină albă de grâu – 5 kg;
  • Mălai – 4 kg;
  • Paste făinoase – 800 g;
  • Ulei – 4 l;
  • Zahăr – 2 kg;
  • Orez – 4 kg;
  • Conserve carne – 2,4 kg;
  • Conserve pateu – 1 kg;
  • Compot de fructe – 1,44 l. 
Primele localități, 14 la număr, în care începe distribuirea pachetelor sunt: Ostrov, Dobromir, Ion Corvin, Adamclisi, Deleni, Cobadin, Vulturu, Nicolae Bălcescu, Cerchezu, Cernavodă, Seimeni, Mihai Viteazu, Albești și Constanța.
 
Instituția Prefectului – Județul Constanța, s-a asigurat că UAT-urile recepționează în cele mai bune condiții ajutoarele încă din data de 10 iunie a.c., în ceea ce privește pachetele cu produse de igienă, respectiv 23 iunie a.c., în ceea ce privește pachetele cu produse alimentare.
 
După ce vor fi distribuite pachetele în cele 14 localități amintite mai sus, reprezentanții Prefecturii Constanța se vor asigura că ajutoarele vor ajunge și în celelalte 55 de UAT-uri din județ, prinse în programul POAD 2019-2021.
 

„Este un efort deosebit făcut de toți cei implicați: Instituția Prefectului, instituții abilitate, structuri MAI, toți cei care au pus umărul pentru desfășurarea acestui program, la nivelul județului Constanța. Este pentru prima dată când programul POAD este gestionat direct de către Prefectură, iar feedback-ul din teritoriu este unul foarte bun, semn că ne-am îndeplinit sarcinile cu profesionalism. Este important să ne aducem aportul într-un program de care depind zeci de mii de oameni din acest județ, oameni pentru care produsele din pachete sunt unele extrem de folositoare”, a declarat George-Sergiu Niculescu, prefectul județului Constanța.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Se cere anularea autorizației de construire Când s-ar putea lua o decizie în procesul dintre Prefectul Județului Constanța și Blue Ink Residence SRL?

14 Apr 2024 533

Servicii de consultanţă în domeniul digitalizării S-a semnat protocolul încheiat între Consorțiul CiTyInnoHub și Instituția Prefectului - Județul Constanța (FOTO)

12 Apr 2024 393

Amânare în dosarul în care Prefectura Constanța a chemat în judecată firma Sofi Leader Invest SRL

10 Apr 2024 459

La toamnă se va lua o decizie în procesul dintre Prefectura Constanța și Stely Metal SRL

10 Apr 2024 369

Prefectura Constanța cere anularea autorizației emise pentru MCG Private Residence SRL, care construiește la Năvodari

06 Apr 2024 3389

Căminul „Sf. Cuvios Ioan’’ din Constanța, în atenția autorităților. Ce nereguli au fost constatate

04 Apr 2024 643

Primarii și secretarii UAT-urilor din județul Constanța, instruiți pentru organizarea alegerilor din 9 iunie (FOTO)

03 Apr 2024 596

Wave House SRL câștigă, pe fond, procesul deschis de Prefectura Constanța. Este vizată o autorizație de construire

31 Mar 2024 427

LIVE TEXT Ce măsuri pentru siguranță școlară au fost luate la nivelul județului Constanța, în luna februarie 2024 (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Mar 2024 496

LIVE TEXT Colegiul Prefectural. Stadiul pregătirii plajelor pentru sezonul estival 2024 și aplicarea dispoziții Schengen în România, pe ordinea de zi (FOTO+VIDEO)

27 Mar 2024 636

Exclusiv Valul nou în magistratură! Cine sunt și de unde vin noii judecători din Constanța și Tulcea. Lista (DOCUMENT)

26 Mar 2024 2953

Justiție Constanța Se cere anularea autorizațiilor de construire pentru firma Aprilia Residence SRL

21 Mar 2024 609

Prefectura Constanţa a renunțat la procesul intentat primarului comunei Seimeni. Miza - anularea unui act administrativ

20 Mar 2024 455

Prefectura Constanța cere anularea autorizației de construire pentru Wave House SRL. S-a stabilit un nou termen în dosar

19 Mar 2024 609

Justiție Constanța Wave House, Gas Port Oil și Gazzo Premium SRL, decizie în dosarul prin care se cere anularea autorizației de construire

18 Mar 2024 568