Prefectura Județului Constanța solicită expertiza specialiștilor din Ministerul Culturii pentru evaluarea situației șantierului de pe Bulevardul Tomis


Ca urmare a declarațiilor contradictorii ale autorităților locale responsabile de conservarea patrimoniului cultural local, Prefectul Județului Constanța,  George Niculescu, a solicitat o comisie de expertiză de la Ministerul Culturii, pentru a face o evaluare a verificărilor minuțioase pe șantierul de pe Bulevardul Tomis numărul 49A.

Rezultatul acestui demers va fi prezentat ulterior presei.

Astfel, joi, pe data de 30.01.2020, la invitația Prefectului Județului Constanța, Secretarul de Stat în Ministerul Culturii, Liviu Brătescu, a cărui expertiză vastă în subiecte ce țin de istoria națională reprezintă un suport imens pentru conservarea patrimoniului constănțean, va avea o întrevedere cu echipele locale de la Direcția Județeană de Cultură și de la Muzeul de Istorie Națională și de Arheologie pentru a stabili exact pașii care au fost urmați de autoritățile locale pentru a se asigura că orice risc de distrugere a unor obiecte de patrimoniu este eliminat.

Concluziile acestei vizite în teren vor fi cuprinse în raportul pe care Prefectul îl pregătește, încă de săptămâna trecută pentru a-l prezenta opiniei publice, fiind astfel, primul demers de transparentizare a modalității în care autoritățile locale conlucrează în vederea conservării patrimoniului local în contextul dezvoltărilor urbane.

„Rolul prefectului este de a se asigura că instituțiile funcționează corect. Prefectul nu dă avize de construcție. Prefectul nu votează PUZ-urile. Dar prefectul este cel care în situații specifice precum cea a proiectului de pe Bulevardul Tomis, se asigură că legea e respectată de toate părțile implicate. Acesta este mandatul meu. Acestea sunt principiile mele și intenția mea este să extind această anchetă pentru toate șantierele din Constanța unde ne putem lovi de spețe similare pe viitor. Intenția mea este să avem o imagine de ansamblu cu toate datele, astfel încât să punem în discuție situația specifică a lipsei PUG-ului nou al orașului Constanța.


Este inacceptabil să nu avem o serie de principii clare de dezvoltare a orașului care să țină cont de specificul constănțean, în care vestigiile fac parte din identitatea acestui oraș. După întocmirea acestui raport voi convoca o întâlnire de lucru cu arhitectul șef și cu reprezentanții Primăriei Municipiului Constanța pentru a tranșa subiectul PUG-ului și pentru a înțelege de ce suntem în această situație.”, declară George Niculescu, Prefectul Județului Constanța.


Citește și: UPDATE. Oficial de la IPJ Constanța. Stelian Ion(USR) "Am reușit să oprim construcţia de pe vestigiile cetăţii antice Tomis, în zona Lupoaică!

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Prefectul Silviu Coșa- „Viitorul energetic al Constanței este promițător“

22 Mar 2024 618

Trei ani de mandat Prefectul județului Constanța a depus jurământul pe 15 octombrie 2020

15 Oct 2023 1059

Decizia numirii lui Mihnea Drumea ca administrator al Portului Constanța, publicată în Monitor. Acționarul Fondul Proprietatea nu a participat la AGA

01 Jul 2023 2065

George Niculescu a început activitatea la ANRE. Ce semnificație importantă are data de începere

25 Apr 2023 1227

Bogdan Huțucă, președinte PNL Constanța, după numirea lui George Niculescu în fruntea ANRE. „Felicitări pentru toate reușitele și succes pentru ceea ce urmează!”

19 Apr 2023 2067

LIVE TEXT George Niculescu, votat președinte ANRE. Câte voturi a obținut. Ce a declarat noul președinte ANRE

19 Apr 2023 2110

UPDATE Secretarul de stat George Niculescu, fost prefect al Constanței, favorit pentru preluarea conducerii ANRE

18 Apr 2023 1926

Decizii luate în în CA-ul CN APMC SA Constanța. Mandatele lui George Niculescu și Constantin Chirilă, prelungite. Cine a fost revocat din funcție

13 Mar 2023 1440

LIVE. UPDATE Secretarul de Stat George Niculescu, față-n față cu primarii constănțeni. Oportunități de finanțare

10 Feb 2023 1891

Administrația Porturilor Maritime achiziționează servicii privind actualizarea unui important proiect!

05 Feb 2023 1720

George Niculescu, desemnat reprezentantul României, în Comitetul director ad-hoc al UE pentru agregarea cererii și achiziționării în comun a gazelor naturale

12 Jan 2023 1083

ZIUA LIVE. George Niculescu, secretar de stat Ministerul Energiei – „Semnarea contractului de finanțare pentru noul CET al Constanței a fost un subiect tratat cu prea puțină atenție”! (VIDEO)

31 Dec 2022 2092

ZIUA LIVE Secretarul de stat George Niculescu, precizări importante despre cardul de energie pentru românii vulnerabili (VIDEO)

30 Dec 2022 1615

ZIUA LIVE. Cât vom plăti pentru energia electrică de la 1 ianuarie 2023?

29 Dec 2022 2317

Secretarul de Stat în Ministerul Energiei, George Niculescu, numit în Consiliul de Administraţie al CN APM SA Constanţa (DOCUMENT)

03 Dec 2022 2124