Prejudiciu la Oficiul Poştal Cumpăna. Ion Mişcoci caută vinovaţii şi valoarea sumei delapidate

posta_posta-romana_1.jpgOficiul Poştal Cumpăna a intrat în atenţia Oficiului Judeţean de Poştă. Potrivit şefului de Oficiu Judeţean, Ion Mişcoci, de joia trecută se fac cercetări pentru a se stabili persoanele vinovate şi cuantumul sumei delapidate.

Şeful de Oficiu Judeţean, Ion Mişcoci, susţine că la această dată nu ne poate comunica valoarea sumei delapidate şi nici numele vinovaţilor. „În momentul de faţă se fac cercetările de rigoare pentru a se stabili persoanele vinovate şi cuantumul sumei sustrase. Până la sfârşitul acestei luni urmează să terminăm cercetările. Vă asigur că cei vinovaţi vor răspunde. Din verificările derulate până în momentul de faţă a reieşit că pe luna ianuarie 2013 pensiile au fost plătite în integralitate, oamenii şi-au primit banii", a precizat Ion Mişcoci.

Şeful Oficiului Judeţean a precizat că cercetările au pornit în urma unui control inopinat desfăşurat săptămâna trecută de Oficiul Judeţean de Poştă. Mişcoci a precizat că se verifică activitatea pe un an de zile a Oficiului Poştal Cumpăna. Şeful de Oficiu Judeţean a precizat că în urma anchetei se poate ajunge şi la mai mult decât la o simplă sau simple destituiri, totul depinzând de gravitatea faptelor. „Dacă descoperim că este vorba de o fraudă nu vom asista doar la desfacerea contractelor de muncă ci şi la mai mult de atât. Un lucru este clar - nimeni nu are dreptul să-şi însuşească bani din bugetul Poştei Române. Chiar dacă va fi vorba de o sumă foarte mică care va fi acoperită, persoanele vinovate nu vor mai avea ce căuta în Poşta Română", a explicat Ion Mişcoci. Pentru recuperarea prejudiciului, Ion Mişcoci a precizat că se va îndrepta împotriva persoanelor găsite vinovate.

Şeful de Oficiu Judeţean a menţionat că verificarea este derulată de doi revizori de gestiune şi dacă va fi cazul va delega încă un salariat care să se ocupe de această problemă. „Volumul de muncă este foarte mare şi necesită foarte mult timp. Cum v-am spus vorbim de verificarea activităţii derulate de Oficiul Poştal Cumpăna pe un an de zile", a declarat şeful de Oficiu Judeţean.

Diriginta a intrat în concediu medical, la o zi de la demararea verificărilor!

Curios este că la o zi de la demararea controlului, diriginta Oficiului Poştal Cumpăna, Vasilica Palau, a intrat în concediu medical. Ion Mişcoci a afirmat că în locul acesteia a fost desemnat Gheorghe Zgură, de la Oficiul Constanţa Port. De asemenea, Mişcoci a precizat că, după ce va primi, actul cu diagnosticul medical, va verifica dacă în cazul Vasilicăi Palau chiar era necesar să se ajungă la întreruperea activităţii. „După expirarea concediului medical, contractul individual de muncă al dirigintei va fi suspendat pe perioada cercetărilor", a mai adăugat Mişcoci.

„Nu o cunosc pe sora dânsei"

Potrivit unor surse sora Vasilicăi Palau ar fi fost dată afară din Oficiul Poştal Cumpăna pentru că ar fi sustras sume de bani din bugetul unităţii. Întrebat dacă are cunoştinţă despre acest lucru, Ion Mişcoci a precizat că nu ştie „aceste amănunte". „Nu o cunosc pe sora dânsei, iar din câte ştiu nu au mai fost probleme de acest gen la Oficiul Poştal Cumpăna. Ce pot să vă spun este că eu tratez fiecare salariat individual şi nu fac legături între un salariat şi rudele acestuia", a mărturisit Ion Mişcoci. Pe de altă parte, şeful de Oficiu Judeţean a mărturisit că este angajat al Poştei Române de 20 de ani şi că nu este pentru prima dată când asistă la cazuri de delapidare a bugetului Poştei Române la Constanţa, mărturisind că acestea au fost totuşi cazuri izolate, şi manifestându-şi încrederea că ele vor dispărea cu timpul.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

BRANZEI GHEORGHE

14 Nov, 2019 15:17

Domnule ION MISCOCI la oficiul postal Cumpana este o debandada de nedescris Nu vine corespondenta la timp Cind vin pensiile postarita nu se deplaseaza pe teren si se face la oficiu un vacarm si nervi de nedescris Ti se spune vino miine ca nu am bani Vii a doua zi si spune nu vino la 11 ca nu avem bani si faci drumuri nenumarate Pentru a evita vacarmu acesta propun sa se dea pensiile si alocatiile pe teren iar cind nu esti gasit sa se puna recipisa in posta cind sa vii data si ora reala de plata planificata Va rog rezolvati aceasta problema dumneavoastra ca pe plan local nu este competenta necesara

Maria

12 Oct, 2016 12:30

Vi se pare normal sa merg la posta sa ridic alocatia copilului care este venita la posta si sa mi se zica , ca nu mio da?

Articole asemanatoare

Patru agenții de turism din județul Constanța au rămas fără licență de funcționare. Iată care sunt acestea (DOCUMENT)

10 Apr 2024 6010

UPDATE Scandal într-un parc din Constanța! Doi tineri s-au luat la bătaie! Polițiștii au deschis o anchetă (GALERIE FOTO+VIDEO)

08 Apr 2024 1346

UPDATE Călătorie cu peripeții pe podul Brăila - Tulcea. Un șofer merge pe contrasens! (FOTO+VIDEO)

07 Apr 2024 879

Grupul MEMORIAL Hospitals și-a deschis porțile la Constanța! „Scopul este să fim aproape de pacienții noștri!” (VIDEO)

24 Mar 2024 1876

Dosarul tragediei de la 2 Mai Avocatul din oficiu al lui Vlad Matei Pascu, explicații pe înțelesul tuturor despre cererea de strămutare

20 Mar 2024 1721

Pescuitul cu unelte neautorizate, una dintre faptele sancționate de jandarmii din Tulcea în weekend

18 Mar 2024 461

Raport de activitate 2023 Care au fost cele mai grave situații în care Avocatul Poporului, Biroul Teritorial Constanța s-a autosesizat?! Ce recomandări s-au formulat?

07 Mar 2024 709

Tribunalul Constanța retrimite la Parchetul Curții de Apel Constanţa dosarul angajatelor Oficiului Judeţean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Constanţa! (MINUTĂ+DOCUMENT)

17 Feb 2024 838

Constanța Copil de 2 ani rănit într-un accident rutier la Năvodari! Unul dintre șoferii implicați nu avea permis

10 Feb 2024 808

De la ce ar fi pornit incendiul de la sediul Poliției Municipiului Tulcea! Oficial de la IPJ Tulcea

01 Feb 2024 1277

UPDATE Incendiu la sediul Poliției Municipiului Tulcea. Intervin pompierii (FOTO+VIDEO)

31 Jan 2024 1744

Scandal într-un local public! Poliția intervine

28 Jan 2024 1106

Intervențiile MAI, în ultimele 24 de ore. Amenzi, fapte ilegale, permise de conducere retrase

28 Jan 2024 579

Intervențiile MAI 157 autori de infracțiuni au fost prinși în flagrant delict, în ultimele 24 de ore

25 Jan 2024 594

MAI Peste 490 de premise de conducere au fost reținute în ultimele 24 de ore

23 Jan 2024 517