Preluarea Pambac SA de către Popasul Trebeș, analizată de Consiliul Concurenţei

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Popasul Trebeș preia controlul unic asupra Pambac SA, ca urmare a separării actualilor acționari, respectiv Popasul Trebeș și Comfert Agricultura.

Atât Popasul Trebeș, cât și Pambac, desfăşoară activități, în principal, pe piața producţiei şi comercializării produselor de morărit și panificație, pe piața pastelor făinoase, pe piața îngrășămintelor chimice, respectiv pe piața cerealelor și semințelor oleaginoase.
 
Reamintim că, în anul 2015, Consiliul Concurenței a autorizat preluarea de către Comfert Agricultura și Popasul Trebeș a controlului în comun asupra Pambac SA. În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), operaţiunea propusă este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei.

Ca urmare, autoritatea de concurenţă va evalua această tranzacţie în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.