UPDATE. Premierul Florin Cîțu „Am câștigat încrederea agențiilor de rating, a partenerilor și a investitorilor“ (video)

Premierul interimar Florin Cîțu a susținut astăzi o conferință de presă în cadrul căreia a vorbit despre evaluarea pozitivă făcută de agenţiile de rating americare României, 

Primul ministru a declarat că acest lucru înseamnă că în curând românii vor simţi bunăstare.

„România a convins agențiile de rating americane să evalueze pozitiv situaţia economică din ţară. Evaluările se bazează pe reformele din PNRR și pe politicile credibile. Vreau să felicit echipa guvernamentală, mediului privat care și-a arătat potențialul de inovație în vremurile dificile. Am livrat cam tot ce așteptau de la noi românii: creștere economică sustenabilă și reducerea deficitelor
Agențiile de rating văd perspective stabile. Evaluările ne obligă să nu lăsăm guvernarea României pe mâna demagogilor și populiștilor. Am câștigat încrederea agențiilor de rating, a partenerilor și a investitorilor

În ciuda tuturor știrilor alarmiste, agențiile confirmă că mergem într-o direcție bună. Perspectiva de stabil arată că suntem foarte aproape de momentul în care toți românii vor simți bunăstarea. Perspectiva ”stabil” înseamnă dobânzi mai bune la credite, dar și faptul că agențiile de rating cred că inflația nu va derapa. E clar că agențiile de rating cred că guvernul a găsit cele mai bune metode pentru a stabiliza economia. Eu și echipa mea ne-am făcut treaba bine și am livrat ce am promis”, a declarat  premierul Florin Cîţu.


Florin Cîțu a menționat că toate ţările au trecut prin criză anul trecut, precizând că România este ţara care îşi revine cel mai mult.

„Toate țările am trecut prin criză anul trecut, dar România e țara care își revine cel mai mult. Bunăstarea se simte deja, se vede în investiție, ne permitem să creștem salariul minim fără să creăm dezechilibre majore. Dacă nu am fi avut resurse suplimentare, alocările  suplimentare din sănătate ar fi dus la creștere deficitelor.

Acest an a fost cel în care am spus că stabilizăm economia. Creștem salariul minim cu 11% din 2022, venim cu măsuri pentru amânarea facturilor la energie. Vom discuta despre salarii, pensii și alocații la construcția bugetului pentru anul viitor”, a mai adăugat premierul.  demis în cadrul conferinţei de presă de sâmbătă.


Agenţiile de evaluare financiară Standard & Poor’s şi Moody’ s au anunţat reconfirmarea ratingului României pentru datoria pe termen lung şi scurt în valută şi în moneda naţională şi a îmbunătăţit perspectiva din negativă în stabilă.

UPDATE: Oficial de la Guvernul României

Agenția internațională de evaluare financiară Standard & Poor's a reconfirmat ratingul României pentru datoria pe termen lung şi scurt în valută şi în moneda națională la BBB minus/A-3. În același timp, agenția de rating Moody's a reconfirmat ratingul suveran aferent datoriei guvernamentale a României la Baa3/P-3 pentru datoria pe termen lung şi scurt în monedă locală şi valută şi a îmbunătățit perspectiva din negativă în stabilă.

 ,,Vreau să felicit echipa guvernamentală şi oamenii profesioniști care m-au susținut în implementarea măsurilor de răspuns la criză, vreau să mulțumesc mediului privat, care a răspuns la aceste măsuri şi le-a implementat foarte rapid, un mediu privat care şi-a arătat potențialul şi resursele de inovație în vremuri extrem de dificile. Am spus mereu că antreprenorul român este un erou şi aceste rezultate arată foarte clar că în România mediul privat a răspuns şi a reușit să facă faţă mai bine decât estimau cam toți analiștii. Am livrat ceea ce așteptau de la noi toți românii, dar şi partenerii internaționali: o puternică creștere economică şi o reducere treptată a deficitelor.", a declarat premierul Florin Cîțu în cadrul unei conferințe de presă, organizate la Palatul Victoria.


Factorii cheie care au stat la baza deciziilor luate de cele două agenții de rating sunt perspectivele solide de creștere economică și de implementare a reformelor asumate prin PNRR. În același timp, foarte importante sunt așteptările de îmbunătățire a poziției fiscale a României în următorii ani.

 
 

Sursa foto+video: Faceboo/Guvernul României

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Oficial de la DNA Fostul premier, Florin Cîțu, urmărit penal în cazul achiziției de vaccinuri anti-Covid 19

06 Dec 2023 685

Florin Cîțu, despre dosarul aflat la DNA „Mi-am îndeplinit atribuţiile de prim-ministru cu respectarea legislaţiei în vigoare. Am încredere în justiţie“

06 Dec 2023 681

Fostul premier Florin Cîţu s-a prezentat la sediul DNA! Va fi sub acuzare pentru abuz în serviciu, în dosarul privind achiziţia de vaccinuri împotriva COVID-19

06 Dec 2023 708

Senatorul PNL Florin Cîţu le va cere colegilor din partid să voteze pentru ridicarea imunităţii sale parlamentare

27 Nov 2023 721

SURSE DNA vrea ridicarea imunității pentru fostul premier Florin Cîțu, în dosarul vaccinurilor

23 Nov 2023 926

Florin Cîțu, după demisia de la șefia Parlamentului - „Preşedintele partidului şi secretarul general mi-au cerut demisia“

29 Jun 2022 1355

Florin Cîțu a demisionat de la conducerea Senatului

29 Jun 2022 1326

Înlăturarea lui Florin Cîțu de la șefia Senatului, posibil să fie discutată astăzi

29 Jun 2022 1060

Florin Cîțu - „Nu se poate discuta Codul fiscal aşa, golăneşte”

20 Jun 2022 1160

Președintele Senatului, Florin Cîțu, înconjurat de femeile din PNL la Consiliul de Coordonare Local al PNL Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

04 Jun 2022 2272

Cîțu, la evenimentul ”Senatul copiilor” „Copiii trebuie implicaţi tot mai mult în procesul de decizie cu privire la chestiunile care îi privesc“ (VIDEO)

01 Jun 2022 1486

Florin Cîțu susține menţinerea Codului fiscal în forma actuală

16 May 2022 1153

Florin Cîțu Curtea Constituțională a României este mai mult decât importantă pentru noi toţi

10 May 2022 1517

Florin Cîțu „Legea offshore va fi votată miercuri şi va merge imediat la Camera Deputaţilor“

09 May 2022 1536

Hackerii de la Killnet au pus chipul lui Florin Cîțu pe fotomodele din Baywatch, după ce președintele Senatului i-a ironizat (FOTO)

02 May 2022 1825