Premierul interimar Ciucă, prezent, la inaugurarea Punctului Mobil de colectare de plasmă convalescentă

  • Premierul interimar Nicolae Ciucă, va participa, alături de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, la evenimentul de inaugurare a Punctului Mobil de colectare de plasmă convalescentă, la nivelul Spitalului de Urgenţă „Prof. Dr. Dimitrie Gerota” al MAI.
Premierul interimar Nicolae Ciucă, va participa, alături de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, luni, 21 decembrie 2020, la evenimentul de inaugurare a Punctului Mobil de colectare de plasmă convalescentă, la nivelul Spitalului de Urgenţă „Prof. Dr. Dimitrie Gerota” al MAI, în colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguină București și Institutul Național de Hematologie Transfuzională.

Amimtim că, ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, a anunțat, marți, 27 octombrie a.c., în cadrul unei declarații de presă, că la nivelul MAI va fi înființat un Centru de transfuzii de donare de sânge și plasmă convalescentă pentru a veni în sprijinul celor grav bolnavi ca urmare a infectării cu virusul SARS-CoV-2.

La declarația de presă au participat, de asemenea, comisar șef de poliție medic Alida Moise, directorul Spitalului de Urgență prof. dr. Dimitrie Gerota al MAI, și domnul chestor de poliție medic Dinu Dragomir, directorul Direcției Medicale a MAI.

”Pentru unii dintre pacienții grav bolnavi, plasma donată de persoanele care s-au vindecat de COVID-19 poate reprezenta unica șansă la viață.

Noi, la nivelul ministerului, luptăm pe mai multe planuri pentru a ține sub control această pandemie fie că suntem în stradă, fie încercând să atragem atenția asupra beneficiului pe care îl are donarea de plasmă convalescentă, așa cum am făcut recent prin campania Donează plasmă pentru ca alții să trăiască!.

Chiar și această campanie s-a născut tot din dorința colegilor noștri care au trecut prin această boală de a-și ajuta semenii.

Am prilejul acum să le mulțumesc tuturor, public pentru generozitatea și altruismul de care au dat dovadă donând plasmă!”, a precizat ministrul Ion Marcel Vela.

Centrul de transfuzii de donare de sânge și plasmă convalescentă va funcționa în cadrul Spitalului Prof. Dr. Dimitrie Gerota al MAI. În noul centru vor putea dona atât civili, cât și personal al MAI, dar beneficiari vor fi toți pacienții care au nevoie. Eligibilitatea donatorilor se va stabili în conformitate cu protocoalele naționale, iar recoltarea se va face în noul Centru în timp ce validarea produselor recoltate se va realiza în baza unui protocol încheiat cu Centrul București de Transfuzii.

În etapa următoare, produsele recoltate vor fi distribuite conform solicitărilor, atât în București, cât și în țară, spitalelor militare și civile.

Sursa foto: Facebook/ Nicolae Ionel Ciucă

Citește și: MAI înființează un Centru de transfuzii de donare de sânge și plasmă convalescentă 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă „România este alături de Israel și poporul israelian și condamnă ferm atacul Iranului asupra acestuia“

14 Apr 2024 376

Tulcea Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, susţine dezvoltarea infrastructurii porturilor de la Dunăre

13 Apr 2024 426

Declarațiile primarului Chițac și ale lui Nicolae Ciucă referitor la stadionul Farul din Constanța (VIDEO)

13 Apr 2024 904

Președintele PNL, Nicolae Ciucă „Sunt sigur că, pe 9 iunie, echipa liberală din Constanța va ieși învingătoare“

12 Apr 2024 685

LIVE VIDEO+TEXT Liderii PNL sunt prezenți la Constanța la lansarea candidaților partidului! (GALERIE FOTO+VIDEO)

12 Apr 2024 1255

PNL Constanța își lansează candidații pentru alegerile locale! Președintele PNL, Nicolae Ciucă, prezent la eveniment

10 Apr 2024 758

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă „Trebuie să continuăm politicile care promovează egalitatea de șanse și combat violența împotriva femeilor”

08 Mar 2024 362

Nicolae Ciucă „În momentul în care Republica Moldova va deveni membru cu drepturi depline al UE, atunci vom fi cu adevărat uniţi în UE"

02 Mar 2024 587

LIVE VIDEO TEXT Liderii Coaliției anunță când vom merge la vot anul acesta

21 Feb 2024 969

UPDATE Preşedinţii Ciolacu şi Ciucă, vor anunţa la ora 19,00, decizia în privinţa organizării alegerilor din acest an!

21 Feb 2024 603

Românii din Spania pot avea, din acest an, dublă cetăţenie

19 Feb 2024 1203

Liderii Coaliției ar fi ajuns la un acord în privința comasării alegerilor! PNL și PSD ar avea candidați comuni la toate alegerile

19 Feb 2024 583

Nicolae Ciucă, despre organizarea alegerilor „Am întrerupt negocierile aseară, urmând a fi reluate vineri”

13 Feb 2024 703

Se va introduce serviciul militar obligatoriu în România? Anunțul președintelui Senatului, Nicolae Ciucă

13 Feb 2024 778

ARBDD Care sunt zonele alocate pescuitului pentru consumul familial din Delta Dunării

13 Feb 2024 773