Premierul interimar Ciucă, prezent, la inaugurarea Punctului Mobil de colectare de plasmă convalescentă

  • Premierul interimar Nicolae Ciucă, va participa, alături de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, la evenimentul de inaugurare a Punctului Mobil de colectare de plasmă convalescentă, la nivelul Spitalului de Urgenţă „Prof. Dr. Dimitrie Gerota” al MAI.
Premierul interimar Nicolae Ciucă, va participa, alături de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, luni, 21 decembrie 2020, la evenimentul de inaugurare a Punctului Mobil de colectare de plasmă convalescentă, la nivelul Spitalului de Urgenţă „Prof. Dr. Dimitrie Gerota” al MAI, în colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguină București și Institutul Național de Hematologie Transfuzională.

Amimtim că, ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, a anunțat, marți, 27 octombrie a.c., în cadrul unei declarații de presă, că la nivelul MAI va fi înființat un Centru de transfuzii de donare de sânge și plasmă convalescentă pentru a veni în sprijinul celor grav bolnavi ca urmare a infectării cu virusul SARS-CoV-2.

La declarația de presă au participat, de asemenea, comisar șef de poliție medic Alida Moise, directorul Spitalului de Urgență prof. dr. Dimitrie Gerota al MAI, și domnul chestor de poliție medic Dinu Dragomir, directorul Direcției Medicale a MAI.

”Pentru unii dintre pacienții grav bolnavi, plasma donată de persoanele care s-au vindecat de COVID-19 poate reprezenta unica șansă la viață.

Noi, la nivelul ministerului, luptăm pe mai multe planuri pentru a ține sub control această pandemie fie că suntem în stradă, fie încercând să atragem atenția asupra beneficiului pe care îl are donarea de plasmă convalescentă, așa cum am făcut recent prin campania Donează plasmă pentru ca alții să trăiască!.

Chiar și această campanie s-a născut tot din dorința colegilor noștri care au trecut prin această boală de a-și ajuta semenii.

Am prilejul acum să le mulțumesc tuturor, public pentru generozitatea și altruismul de care au dat dovadă donând plasmă!”, a precizat ministrul Ion Marcel Vela.

Centrul de transfuzii de donare de sânge și plasmă convalescentă va funcționa în cadrul Spitalului Prof. Dr. Dimitrie Gerota al MAI. În noul centru vor putea dona atât civili, cât și personal al MAI, dar beneficiari vor fi toți pacienții care au nevoie. Eligibilitatea donatorilor se va stabili în conformitate cu protocoalele naționale, iar recoltarea se va face în noul Centru în timp ce validarea produselor recoltate se va realiza în baza unui protocol încheiat cu Centrul București de Transfuzii.

În etapa următoare, produsele recoltate vor fi distribuite conform solicitărilor, atât în București, cât și în țară, spitalelor militare și civile.

Sursa foto: Facebook/ Nicolae Ionel Ciucă

Citește și: MAI înființează un Centru de transfuzii de donare de sânge și plasmă convalescentă 

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nicolae Ciucă „Pentru MApN, misiunea în Afganistan se va încheia când toţi militarii români vor fi în siguranţă acasă“

15 Apr 2021 388

Militarii români din Afganistan se întorc acasă. Procesul de retragere începe la 1 mai. Anunțul ministrului Apărării Nicolae Ciucă

15 Apr 2021 2583

Forţelor Aeriene Române, o nouă misiune umanitară. Zbor în Germania

08 Apr 2021 721

Ministrul apărării naționale, întrevedere cu ambasadorul Canadei în România. Despre ce au discutat

12 Mar 2021 568

MApN Șeful Biroului Securității Naționale din Republica Polonă, în vizită în România

26 Feb 2021 568

S-a publicat Ordinul privind selecția personalului în vederea participării la misiuni și operații în afara teritoriului statului român

23 Feb 2021 13199

Una din teme, mediul de securitate din zona Mării Negre Discuție între Ministrul Ciucă și însărcinatul cu afaceri al SUA, David Muniz

19 Feb 2021 487

MApN Ministrul Ciucă, la Reuniunea miniștrilor apărării din statele membre ale NATO

17 Feb 2021 634

Autoevaluarea activității Statului Major al Apărării pentru anul 2020 „Din cele 1.000 de exerciții planificate, am reușit să desfășurăm cea mai mare parte”

12 Feb 2021 645

Câini antrenați pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-Cov-2 la Centrul Chinologic de la Sibiu

12 Feb 2021 976

Întâlnire de lucru între miniștrii Apărării și Economiei „Ne-am propus ca în 2021 să menținem același nivel al implicării industriei românești de apărare“

05 Feb 2021 1039

Ministrul Apărării Naționale, vizită de lucru la Comandamentul Corpului Multinațional de Sud-Est al NATO

28 Jan 2021 573

A murit generalul Dan Ghica-Radu!

13 Jan 2021 5673

Ministrul Ciucă, despre vaccinarea împotriva Covid 19 a militarilor activi, în rezervă și retragere

29 Dec 2020 3475

MApN Militarii îşi îndeplinesc misiunile departe de ţară și familii

23 Dec 2020 706