Premierul Ludovic Orban, mesaj pentru noul an universitar

  • Premierul Ludovic Orban a transmis un mesaj, la începutul noului an universitar 2020-2021:

”Anul universitar 2020-2021 debutează sub impactul crizei sanitare, care ne-a schimbat radical modul de a trăi, de a studia, de a socializa, de a călători și chiar de a munci. Sistemul de educație, la fel ca cel de sănătate, a resimțit cel mai puternic ecourile acestui proces continuu, solicitant, de adaptare și, cu toții, am putut fi martori ai rezilienței și solidarității despre care știam că există în fiecare dintre noi.

Pandemia provocată de COVID-19 ne-a impus restricții, ne-a schimbat viața, dar nu vom permite să afecteze accesul tinerilor la educație și formare, în cea mai frumoasă și prolifică perioadă a vieții. În această cheie am abordat pregătirea începerii anului universitar, plecând de la două coordonate definitorii. Dreptul de a învăța este fundamental pentru fiecare om și trebuie respectat indiferent de dificultățile momentului, pentru că o societate poate fi condusă spre progres și dezvoltare doar de oameni educați. Totodată, am considerat responsabilitatea noastră, a tuturor instituțiilor și factorilor de decizie, să asigurăm condiții pentru desfășurarea actului educațional în siguranță sanitară.

Un element în plus pe care Guvernul a dorit să îl aducă educației superioare este o mai bună integrare și adaptare la așteptările pieței muncii, dezvoltată și în pas cu tendințele europene și mondiale. De aceea, pe termen mediu și lung, ne-am angajat, în cadrul Planului Național de Investiții și Relansare Economică, să realizăm unele facilități și să modernizăm și dezvoltăm centrele universitare din țară, să creăm rețele regionale de infrastructură de cercetare-dezvoltare–inovare, precum și să asigurăm condițiile necesare continuării și finalizării proiectelor majore de cercetare, cu finanțare și participare națională și pan-europeană.

Noile condiții de studiu, în sistem dual sau predominant online, au amplificat diferențele pre-existente dintre participanții la procesul educațional, dar au și contribuit la sudarea relațiilor dintre oameni. În pofida evoluției aflate încă sub semnul întrebării, epidemia de coronavirus a adus cu sine și certitudinea că doar împreună avem capacitatea de a face față dificultăților, indiferent de mediul din care provenim, de nivelul de educație sau de vârsta pe care o avem. De aceea, voi, dragi studenți, faceți parte din generația ce dă un nou sens solidarității, în cheia acceptării și susținerii celuilalt, asemănător sau diferit sieși. Sunteți între cei care, prin efortul de zi cu zi, prin dorința permanentă de a vă pregăti și a deveni cât mai buni în domeniul vostru, prin grija față de propria sănătate și față de viața celorlalți, reclădiți încrederea în sine, în inițiativa și visul fiecăruia, în prieteni și în comunitate, în societate și între generații!

Stimați profesori, vă mulțumesc pentru modul în care v-ați adaptat noilor condiții didactice impuse de pandemie. Sunt convins că relaționarea mai profundă cu studenții va reuși să compenseze lipsa beneficiilor studiului față în față, iar dedicarea dumneavoastră este un exemplu pentru toți participanții la actul de educație.

Vă doresc tuturor multă sănătate și un an universitar cu împliniri profesionale și experiențe memorabile!”

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Au cerut demisia lui Greblă Opoziția a reacționat după incidentul de securitate cibernetică produs în cadrul AEP

14 Apr 2024 416

Ludovic Orban a depus la BEC o solicitare de clarificare privind votul în altă localitate

13 Apr 2024 404

Deputatul Bogdan Bola, ales președinte al Biroului Județean Constanța al Partidului Forța Dreptei

05 Apr 2024 737

LIVE VIDEO+TEXT Ludovic Orban - „Sunt aici pentru a-l sprijini pe Stelian Ion pentru funcția de primar al Municipiului Constanța“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 Apr 2024 788

Președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban „România este guvernată prost”

18 Feb 2024 679

Ludovic Orban respinge orice posibilă colaborare cu PNL

20 Jan 2024 942

Ludovic Orban Forța Dreptei vrea să strângă semnături pentru revizuirea Constituției privind pensiile

16 Oct 2023 1079

LIVE TEXT Ludovic Orban, prezent la Constanța, la Școala politică a Tineretului Forța Dreptei- „Actuala guvernare a promis spital în Constanța și nu a construit. Nu dă doi lei pe viața constănțenilor“ (FOTO+VIDEO)

30 Sep 2023 1633

Ludovic Orban, prezent la Constanța. Participă la Școala politică a Tineretului Forța Dreptei

29 Sep 2023 1016

"Școala de Vară a Organizației de Tineret PMP Orban, Drulă și Tomac vor susține sesiuni de lucru la Mamaia

01 Sep 2023 1141

Partidul Forţa Dreptei îşi va anunţa până la finalul anului candidații pentru alegerile locale din 2024

02 Jul 2023 1334

Rareș Bogdan, audiat la DNA!

06 Apr 2023 1301

Fostul premier Ludovic Orban, la DNA

29 Mar 2023 1359

Când are loc primul termen în procesul intentat Guvernului pentru că nu a organizat alegeri locale în peste 50 de localităţi?

08 Jan 2023 1198

Parlamentarii din Forţa Dreptei, alături de cei din USR, depun o moţiune împotriva ministrului Lucian Bode

09 Dec 2022 2264