Actualitate

Premierul Ludovic Orban „Sunt îngrijorat de ce se întâmplă pe litoral. Aproape că nu se mai respectă nicio regulă“

  • „Mâine voi da instituțiilor de control un semnal de mobilizare la maxim“.

În urmă cu puțin timă, premierul Ludovic Orban a declarat că mâine va convoca toate instituțiile statului, care au atribuții de control, pentru a analiza planul de măsuri pentru asigurarea restectării regulilor stabilit în contextul coronavirus.
 
„S-a văzut clar că în foarte multe locuri nu sunt respectat regulile. Există un risc de transmitere a virusului din cauza nerespectării acestor reguli. Pe plajă, dacă la început așezarea era conformă, acum aproape că nu s-a mai respectat nicio regulă. Sigur, înțeleg că este aglomerație. Dar și pe terase trebuie respectate regulile de distanțare stabilit. Aici, poate trebuie gândită o altă formă de programare a mersului la masă, dar și în alte locuri. Vă spun sincer că sunt ingrijorat. Am văzut câteva imagini în care se putea observa că aproape nu se mai respecta nicio regulă. Este foarte important respectarea acestor reguli. Mâine voi da instituțiilor de control un semnal de mobilizare la maxim, acțiune care este în interesul cetățeanului și care nu are alt scop decât acela de a apăra sănătatea și viața oamenilor“, a mai spus Orban.

​Autoritățile iau în calcul restricționarea circulației în anumite localități, dacă apar focare de coronavirus, a anunțat

De precizat că aseară, Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a declarat la Digi24 că se analizează situația de pe Valea Prahovei și litoral, pentru că „acolo se respectă cel mai puțin regulile”, dar că nu este cazul de a fi impusă carantina în destinațiile de vacanță.
 
Ministrul Sănătății a recomandat în acest sens respectarea regulilor: purtarea măștii, distanțarea fizică și spălatul și dezinfectatul mâinilor. „Avem un sistem medical pregătit dar nu trebuie să ne punem în această bază. Cresc cazurile grave, avem o virulență crescută și sunt afectate grupele de risc. Am văzut și tineri afectați”, a subliniat el.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ANI, sesizată cu un presupus caz de incompatibitate la vârful Ministerului Fondurilor Europene

05 Aug 2020 337

Preşedintele Iohannis, întâlnire la Palatul Cotroceni pe tema educaţiei

05 Aug 2020 394

Ludovic Orban salută decizia conducerii DIICOT de infirmare a clasării Dosarului 10 august

04 Aug 2020 331

Preşedintele Iohannis, şedinţă pe tema educaţiei. Când va avea loc și cine va participa

04 Aug 2020 370

Orban „De azi sunt zeci de detașări dispuse pentru a face față noilor cazuri“

01 Aug 2020 684

Premierul Orban, mesaj important legat de funcționarea teraselor după ora 23.00. „Nu poți să permiți pentru unii și pentru alții să nu permiți“

01 Aug 2020 739

Mesajul lui Ludovic Orban adresat Comunității Musulmane din România, cu ocazia sărbătorii Kurban Bayram – Sărbătoarea Sacrificiului

31 Jul 2020 501

Ludovic Orban „Guvernul trebuie să fie un sprijin permanent pentru orice autoritate locală în digitalizarea activității“ (video)

31 Jul 2020 403

PSD va depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban

30 Jul 2020 1740

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, precizări importante despre majorarea pensiilor (video)

29 Jul 2020 307

Ludovic Orban „Vom împuternici comitetele pentru situaţii de urgenţă să decidă portul măştii în spaţii în aer liber aglomerate“ (video)

29 Jul 2020 322

Mesajul ministrului apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, transmis cu prilejul Zilei Imnului Național

29 Jul 2020 550

Ludovic Orban, noi declarații despre obligativitatea purtării măștii de protecție în spații libere

29 Jul 2020 511

Ludovic Orban „Vom utiliza instrumentul legal al detaşării cadrelor medicale“ (video)

28 Jul 2020 471

Mască obligatorie în aer liber? Iată ce spune premierul Ludovic Orban

27 Jul 2020 866